10 locuri de văzut în NAG (Noaptea Alba a Galeriilor)

Noaptea alba a galeriilor (NAG pentru prieteni) are un număr suficient de mare de propuneri cât să imi surâdă la modul sincer câteva. Am ales 10.

Noaptea alba a galeriilor, încă o ocazie de felndurit prin oraș. De refuzat nici nu-mi pun problema, dar parcă aș fi tentat să mă organizez nițel mai mult decât pentru Noaptea Muzeelor. Chestie nu chiar inteligentă pentru că galeriile aleg cele mai abscons bășite titluri posibile. Iar prezentările, cu limbaj de lemn optzecist sau cu limbaj de cur curatorial mie nu-mi zic absolut NIMIC. Totuși după niște căutări pe interneturi și pe baza celor petrecute pe la galerii în anii trecuți aș vedea/bifa & instagrama următoarele propuneri artistice.

pentru început desfășurătorul general îl avem acilea.

Abstract @ 418-contemporary-art-gallery

Trei pictori români (Vincențiu Grigorescu, Romul Nuțiu, Diet Sayler) de care nu am auzit, care nici nu mai sunt în țară dar care au avut ceva succes prin exterior. Admit, m-a convins faptul că ce-am găsit eu din tablourile lor nu aduc deloc a lăbărelile tradiționale de Fond Plastic înecat în mocirle comunist onirice.

NAG abstract x3

NAG abstract x3

 

Iulian Bisericanu @ anca-poterau-gallery

Am fost de vreo 4 ori la galeria asta și cum să zic, dar măcar câteva chestii mi-au plăcut de fiecare dată. Pentru mine asta e una din alea trei galerii de picturi care chiar să merite vizite ocazionale. Acu cică s-a deschis și un sequel galeristic în fundul curții. Unde e Bisericanu. La main gallery e unu din Ilfoveni. Care nu mă tentează în mod expres dar dacă tot e în drum…

NAG Iulian Bisericanu

NAG Iulian Bisericanu

 

Florica Prevenda + Laura Covaci @ annart-gallery

Pe cât de absurd și stahanovist mi se pare trendu cu băgat la înaintare femei regizoare în numele numeric al egalității pe atât de interesat sunt de artiste și de ce fac ele cu artele.  Tipele astea două par foarte interesante.

[carousel source=”media: 6206,6205,6204,6203,6207″ width=”640″ height=”240″]

Mihai Coșulețu @ galeria-26

Mi-a plăcut ce-am văzut pe blog la Coșulețu, deci mă duc.

[carousel source=”media: 6202,6208,6212″ width=”640″ height=”240″]

Nicoleta Moise @ galeria-posibilă

Asta este una din ideile alea de pseudo-arte participative (pentru vizitator) cu care în general nu aș fi de acord. Dar în cazul de față e cu poze și cu XEROX. Sper să fie cel puțin interesant.

Nicoleta Moise

Nicoleta Moise

Various @ imbold-galeria/acuarela

Am o simpatie sinceră pentru imbold/acuarela și e una din puținele galerii care sunt și cosy și artistic valabile. Am văzut chestii mișto pe la ei și sincer m-aș fi dus oricum, deși e foarte neclar ce se întâmplă de fapt pentru Noaptea alba a galeriilor

 

Bianca Predoi @ sol-gallery

De Sol Gallery habar nu aveam că există. Nici de Bianca Predoi nu știu absolut nimica. Dar pictează într-un fel care mi-e foarte plăcubil. BD-izme cu ceva ecouri de romantizm târziu, de salon interbelic.

[carousel source=”media: 6196,6195,6194″ width=”640″ height=”240″]

 

Andrei Gamart @ zorzini-gallery-184/

Dacă ar trebui să am un pictor contemporan și (cumva) român favorit cred că ar fi Gamart.  Basarabean, probabil tânăr, capabil să pună pe pânză o tectonică a coșmarurilor teribil de memorabilă. Acilea e un interviu. Eu expozeul ăsta l-am văzut deja, dar nu m-am putut abține să-l menționez. Certainly worth a look.

Andrei Gamart

Andrei Gamart

SinBoy + Bony @ a1

Oricum m-aș fi duscă era Sinboy, și oricum nu mi-aș fi refuzat ceva cu “afișul” ăla. Mai e și în drum spr aproape orice.

Sinboy

Sinboy

 

Various @ atelierul-de-print

Fratele mai digital al lui Acuarela, dacă e s-o zic rudimenatr. Anii trecuți au avut chestii foarte interesante pe pereți, deci must-see și anul ăsta.

 

Born Before, Raised After 1989 – BB/RA’ 89 @ facultatea-de-istorie

Aicilea admit, s-ar putea să pun botu’ ca fraieru născut înainte de 89 și crescut după ’89, dar chiar sunt curios. Deși există un risc de 60% să fie un happening din ăla scorțos și degeaba. Măcar o expoziție cu intergrala surpizelor de game turbo or avea?

BB RA 89

BB RA 89

Stick around @ garajul-ciclop

#streetart este cel mai utilizat haștag din instagramul meu. Deci normal că gotta be there. Sper să aibă și stickere.

Stick Around

Stick Around

 

Mircea Pop @ Amzei-5

Pentru că Pop face chestii mișto și fresh. Și pentru că-i spațiul ăla de expoziție  e foarte ok.

Mircea Pop

 

Roman Tolici @ palatul-stirbei

N-am mai văzut vreo expoziție tolici de vreo 3 ani. deci ar fi cazul.

 

Roman Tolici

Roman Tolici