2 filme cu extratereștri – Hangar 10 & Lost Time

Aveam un chef inexplicabil de filme cu extratereștri și mi-am oferit un double-feature de 2014. Deci mi-am făcut pohta ce-am pohtit.

Nu am o pasiune specială pentru filme cu extratereștri sau filme cu întâlniri de gradul trei. Mă uit la ele când am chef, și iaca îmi venise cheful de ceva film cu alien invasion sau rectal probing la kilometri deasupra solului sau vaci mutilate. Deci am văzut două filme și măcar unul este destul de recomandabil.

Încep cu ăla prost.

Lost Time

Ce se întâmplă este că o tipă extrem de canceroasă dispare și sora ei (geamănă) începe să o caute. Dă de un răpiții anonimi care e support grup și care are agendă foarte ascunsă. De menționat că și ea începe să sufere de cancer și că asta e un efect secundar al răpirii de gradul 3.

Cei prost la filmul ăsta sunt mai multe chestii.
În primul rând, protagonista și sora ei nu sunt supuse la anal probing. Ar fi fost frumos.
În al doilea rând, scenariul e mediocru cu pusee de cretino-creștinism.
În al treilea rând, regizorul crede că filmează un thriller de acțiune și ratează orice ar fi fost ok din suspans. Care nu există. Exact genul de film care pare cam degeaba, ajunge într-un punct în care e pur și simplu muuci zdruncinați și climaxează prolapsând în explicația mistic creștină penibilă.

Singurul plus este un tip chel care este foarte creepy.

Hangar 10

Mult mai bine decât mă așteptam, mai ales că este found footage, un gen eminamente anti-cinematografic care de regulă nu funcționează decât pentru cei mai sărmani neuronali spectatori. Ce se întâmplă? Ea și el se duc, împreună cu fostul ei gagiu în pădure, ca să caute, cu detectoare de metale o presupusă comoară (vikingă? Medievală? Druidică? Nu am reținut). Dar pe cer sunt fulgere globulare și se duce aparent un război printre nori. Ei fiind, evident, pierduți prin pădure. După o serie de encounters of the 3rd kind ajung și la baza militară secretă americană.

Acuma Hangar 10 mi-a cam plăcut. Nu-i vreo capodoperă, nu-i minunat, trișează pe alocuri al modul cel mai muist tot conceptul de found-footage (are muzici ca să dea atmosferă), anumite momente sunt pur și simplu lăbăreală found footage cu zbierăte isterice în benza din pădure. Dar Hangar 10 e făcut de un tip care are niște simțuri artistice și știe ce să facă din peisaje cețoase și chiar comite niște suspans. Ce-i plus este scenariul. Ar fi meritat un film cinstit, pentru că ideea de habarnamiști prinși la sol și în pădure în timpul unor manevre (să fie chiar invazie?) extraterestre e destul de fresh. Și nici actoria nu-i rea. De notat că unul din indivizi arată ca un scheletron DAR nu este vreun mort înviat de extratereștrii.

Deci da, Hangar 10 merită văzut.

Hangar10_Poster

Hangar10_Poster

lost-time poster 2

lost-time poster 2