3 filme creștine cu Adam și Eva

Fiind a doua zi de Paște s-ar necesita niște pioșenie creștin-cinematografică. Sau niște camp masiv și umoruri involuntare pe baza mitologicilor Adam & Eva.

Cu Noe pe ecrane și cu multă lume deloc fericită sau distrată de blockbusterul biblic cred că se cere o reconsiderare a potențialului de divertisment pe care îl au filmele creștine. Ce-ar putea fi mai amuzant decât o ecranizare despre cum se plimbau Adam și Eva la cururile goale prin grădina Edenului? O ecranizare creștină pe subiect, în care nuditatea lipsește cu desăvârșire dar și Adam și Eva sunt goi. Un paradox de dimeniuni galactice. Două filme moraliste, falimentare la capitolul imaginație și tocmai de aceea delicioase pe subiectul strămoșilor întregii rase umane ne sunt livrate de mult-prea-catolicii mexicani.

Adán y Eva (1956)

Imdb-ul-ul îi acordă decât 3.7. Probabil ăia 18 care l-au văzut & votat  pur și simplu nu au știut să se bucure de el. În splendoarea lui de un camp extrem (cum numai deceniul 5 mexican putea produce) și cu pudibonderia catolică dată la maxim Adan & Eva e strălucit de debil. Cumva de-a dreptul artefact super-conceptual și piesă demnă de un muzeu al artelor Camp. Culmea, se citează la greu posturi de prin marea artă catolică. Posturi din alea pline de pudoare. Cumva pare un Pierre et Gilles avant-la-lettre.

Cel mai bun moment: Adam se pupă cu o căprioară și ceva mai târziu Evei i se vede că nu are sfârcuri. Sau le are acoperite, că să fie filmul suficient de creștin.

[carousel source=”media: 5610,5609,5608,5607″ width=”640″ height=”240″]

 

El pecado de Adan y Eva (1969)

Un deceniu mai târziu și un punct mai mult pe imdb. Tot mexican, dar s-au schimbat standardele la body-image. Dacă Adam și Eva din 1956 erau modeli dar deloc fotomodeli, cu corpuri juste și ideale dar deloc trecute prin culturisme și ședințe de modelling acilea lucrurile se schimbă. Adan (Adam, whtvr) e culturist, Eva e hipioată de salon și se întrevede ceva mai multe piei rușinoase. Adică buci.

Începutul de film este cam bulversant și non-cronologic: după cădere Adam și Eva schimbă fashion-ul, de la frunze la piei de animale. Iar restul e povestit în flash-back al fericirilor paradisiace. Impresie vizuală disturbantă de ceva ce-ar putea fi categorist drept David LaCahpelle-ian.

Cel mai bun moment: Adam descoperă bananele (sursă de potasiu) și le mănâncă. Adam se joacă fericit cu un miel. Deci un culturist la curu’ gol aruncă în aer un miel (sau ied, whtvr)  cu fața plină de bucurie, pe o poieniță înconjurată de flori gigantice din plastic. Eva râde cu toți dinții (și are foarte mulți dinți) de Adam care s-a împiedicat de-o rădăcină.

[carousel source=”media: 5612,5613,5611″ width=”640″ height=”240″]

Adamo ed Eva, la prima storia d’amore (1983)

Incredibil de delicios și cumplit de recontextializant al miturilor biblice acest film italienesc poartă din plin  amprenta deceniului opt peninsular. Serie B foarte sleazy și din plin umplută cu extra-uri sublime și non-sensice. Rip-of extrem de evident după Blue Lagoon. Asezonat cu niște canibalizme tribale (pentru că deh, italienii și junglele canibale erau foarte pe felie prin deceniul opt). Și Adam și Eva? Evident că sunt și ei acolo, că doar este povestea lor. Dar fără prea multă contemplare adamică a florilor de plastic supra-dimensionate din Eden.  În mod foarte inspirat filmul trece rapid peste crearea lui Adam, apariție Evei și mușcatul din măr pentru ca să aibă loc de trio amoros (Adam și Eva și un cromagnon vânător) și de triburi canibale și de triburi de olari paleolitici. EXCELENT. Era să uit de imdb.

Cele mai bune faze: Adam o descoperă pe Eva în nisip; Eva vede cum se împerechează Leul cu Leoaica și vrea și ea cu Adam la fel; izgonirea din Rai care împrumută masiv de la Inadian Jones, dar la manieră MULT mai cheap; Adam omoară PTERODACTILUL; inspecția penisului; lupta cu ursul!

Adamo ed Eva 1983

Adamo ed Eva 1983

Și de final, așa mai geeky:

Adam and Eve Futurama

Adam and Eve Futurama