3 thrillere interesante

Am dat întâmplător (crezând că-s filme de groază) peste 3 thrillere interesante. Unul psihologic, altul psihotic și o pledoarie violentă pentru justiție.

Sincer nu mă așteptam să dau peste 3 thrillere interesante. Mai ales că eu investigam zona de horror, deci nici nu-mi doream în mod special să văd asemenea chestii. Ce poate face din niște rebuturi (și thrillere și americane, deci aproape cert compromise dinainte de-a fi filmate) filme demne de văzut? Păi mai multe chestii. Nu toate nobile și toate chestii de inclus pe inventarul unui film de oscar dar în mod cert interesante. Deci:

Mindscape, aka Anna

Ce se întâmplă: un nene detectiv memorialistic (adicătelea un tip care află adevărul uitându-se în capul și memoriile martorilor, acuzaților, victimelor, etc) trebuie să-o rezolve pe-o puștoiacă din aia cu foarte mulți bani și foarte multe mizerii în trecutul amoroso-academic.

Miza este fix manipularea. Boarfa mică poate să-l ducă de nas pe detectiv și filmul nu-i genial dar e foarte just pus cap-la-cap. Adică între zona de victimă și cea de prădător supiciunile glisează formulaic dar eficient. Dacă micuța este o simplă pupilă de bani pe care tatăl vitreg vrea s-o bage la nebuni pentru a beneficia de prostia și banii mămicii sau dacă avem de-a face cu o mârșăvie manipulatoare pe două picioare care nu mai știe cum să scape de niște părinți incomozi asta trebuie aflat. Mark Strong o află într-un mod nu chiar agreabil.

 De văzut dacă v-a plăcut Inception. Also, e filmul debutul destul de stabil în regie de lung-metraj al asistentului lui Almodovar.

 John Doe: Vigilante

Ce se întâmplă: un individ cu mască se pune pe hăcuit criminali din ăia un pic mai șmecheri decât justiția. O face cu toate ustensilele posibile pentru 2014: înregistrări video ale execuțiilor și discursurilor despre răul pe care societatea nu-l mai poate stârpi, cruzime, premeditare și cumva proababil chiar informații din interior poliției sau al justiției. Evident nenea devine un mare erou național. Când e capturat o arde fix ca personajul lui Kevin Spacey din 7even.

Miza: este și un fel de revoltare împotriva sistemului dar și-o manipualre din narativ și din modul în care povestea, țintele ultime și incidenetele aberante de parcurs sunt servite, ca bucăți de puzzle spectatorului.

De văzut dacă v-a plăcut Rampage-ul lui Uwe Boll. Nu-i la fel de juisant, că spre diferență de nenea Boll regizorul d-acilea chiar se ia în serios.

Fractured

Ce se întâmplă: un individ se trezește hăituit de niște halucinații cu femei goale și mult sânge. Drept care pleacă să-și investigheze trecutul de dinainte de amnezie. Și descoperă ceva suficient de penal cât să-l includă și pe Vinnie Jones.

Miza: rubber-reality dar mai ales filmul noir. Care în cazul de față, dus înspre paranormal și mânjit cu gore și nudități funcționează și nu prea. E cumva din una ieftinăciunile alea destul de murdare și cu femei destul de hot cât să fie memorabile dar nimic mai mult. Deși cică fusese intenționat ca Double Indemnity meets Jacob’s Ladder.

De văzut dacă v-a plăcut: Necromentia aș zice. desi n-au multe la comun

[carousel source=”media: 7188,7183,7182,7186,7185,7184″ width=”640″ height=”240″]