40 de fotografii cu pisici

Pentru că mă simțeam generos cu restul umanității mi-am extras din instagram 40 de fotografii cu pisici și pisicuțe. Și-am pus și un ghid despre pozarea lor, a  pisicilor.

Deci introducere: fotografii cu pisici sunt peste tot și sunt minunate. În lumea și la momentul acesta al nostru oricine e cumva cablat la vreo rețea socială trebuie să facă măcar ocazional poze cu pufoșenii mieunătoare. Și are, evident, datoria de-a da like la cel puțin 80% din pozele cu mâțe care i se scurg prin newsfeed sau par pe wall. (Restul de 20% se consideră că ar fi re-re-re-re-postări și se cer ignorate/penalizate).

fotografii cu pisici (35)

Sursa imaginilor îmi este instragramul propriu și personal (mai puțin valabil pentru ultima poză dar nu m-am putut abține).

fotografii cu pisici (28)

Problemul principal în această lume virtuală doldora de cotoi și pisici, maidaneze și produse de rang înalt este că nu toată lumea euforizată de pozat pisici știe cum se cer făcute pozele cu creaturi miorlăitoare. Fie ei pisicari fanatici, pussy-lovers, proprietari de pisică sau oportuniști de cea mai joasă speță (care creșesc like-uri cu pisici dar au câine acasă) pozarii de pisici greșesc destul de mult. Deci ghid practic.

fotografii cu pisici (18)

Ghid practic: A) chestiile de evitat:

1. tăiatul urechilor. FFS, nu-i atât de greu să pozezi pisica plus ambele urechi în integralitatea lor.

2. amputarea cozii. Ok, e mai greu de prins din mișcare dar ce căcat facem acilea, hagi tudosizme?

3. publicarea unor fotografii pur și simplu proaste cu pisici. Să avem standarde, da? O pisică frumoasă nu salvează de la impresia artistică a unei poze mult prea blurate/mișacate sub/supra-expuse.

fotografii cu pisici (24)

4. publicarea obsesivă a unui jet de fotografii cu aceeași pisică. Deja n-o mai pozezi, o exploatezi și asta este urât. Eu am ajuns să-mi fie milă de Grumpy Cat, una din cele mai sublime pisici (defectă, sărăcuța) din istoria publicatului de imagini cu pisici.

5. Apropos de asta: accesorizarea pisicii. Dacă e cumva ok să abordezi pisica pe post de accesoriu este indiscutabil sinistru să pui accesorii (pisicești au ba) peste pisică.

6. încălcarea proprietății private. Cum femeile nebune cu 20 de pisici în apartamentul de bloc nu stau să le facă poze se presupune că din puzderia de poze cu mâțe 95% sunt cu pisicile altor oameni. Dacă-i cunoști și ești în vizită cere permisiunea, dacă nu-i cunoști și vezi un cotoi zăcând la soare în curtea cuiva nu ar fi o idee rea să nu sari gardul. E de căcat. Numai țiganii sar gardul și nu o fac pentru a trage în poza pisici.

fotografii cu pisici (14)

Ghid practic: B) chestii de respectat

1. dacă nu ești ultimul imbecil ai vreo 87% șanse pentru a trage din prima o poză bună cu pisică. Pisicile sunt teribil de fotogenice. Asta înseamnă să te gândești la instantaneu, nu la fotografie de produs.

2.  surprinde pisica deci în viața ei pisicească de zi cu zi. Nu te aștepta să-ți pozeze sau să stea locului, că tocmai de aia nu e câine.

3. Cele mai facile sunt alea cu mâțe adormite. Totuși nu sunt cele mai fun.

fotografii cu pisici (3)

4. alege cu mare grijă filtrul. Trebuie să se potrivească pisicii și momentului. Oricum, nu abuza de post-producție, e doar o poză cu o pisică, nu-i ca și când ai trăi din asta.

5. fă tot posibilul pentru ca și pisicile și pozele să fie diferite. În fine, nu-i nimic rău în a-ți urma fetishu și-a poza numai un anumit fel de miorlăitoare. Dar e păcat zău așa.

fotografii cu pisici (22)

 

De concluzionat ar fi următoarele chestii:

o poză reușită cu pisică depinde 80% de pisică și 20% de fotografiator.

interneturile mai au loc destul pentru  pisici. Nu sunt încă la paritate cu porno-ul, orice ar spune pasionații de câini.

făcutul de pagină FB sau cont de instagram propriei pisici este o glumă. În funcție de content bună sau proastă.

miss yuki

 

fotografii cu pisici (38) fotografii cu pisici (37) fotografii cu pisici (36) fotografii cu pisici (34) fotografii cu pisici (33) fotografii cu pisici (32) fotografii cu pisici (31) fotografii cu pisici (29) fotografii cu pisici (30) fotografii cu pisici (27) fotografii cu pisici (26) fotografii cu pisici (25) fotografii cu pisici (23) fotografii cu pisici (21) fotografii cu pisici (20) fotografii cu pisici (19) fotografii cu pisici (17) fotografii cu pisici (16) fotografii cu pisici (15) fotografii cu pisici (9) fotografii cu pisici (11) fotografii cu pisici (12) fotografii cu pisici (13) fotografii cu pisici (8) fotografii cu pisici (7) fotografii cu pisici (6) fotografii cu pisici (5) fotografii cu pisici (4) fotografii cu pisici (39) fotografii cu pisici (1)