5 filme horror noi

Aveam un mare chef de filme horror noi, deci am servit pe nerăsuflate cinci bucăți. Nu am dat de vreo  capodoperă, dar au fost toate extrem de agreabile.

Un bax de filme horror noi merge aproape oricând. Astea au intrat și mai bine pentru că veneau după o perioadă aridă, cu TIFF și Pelicam, și trebuia să schimb registrul. Deci am băgat într-o zi cinci bucăți. Cel puțin agreabile. Câteva chiar interesante. Dar vreo capodoperă maximală nu s-a găsit. No bigggie, mai am vreo 4 calupuri de băgat săptămâna ce tocma’ începe. Deci alfabetic, cu trailerele la sfârșit:

Afflicted

 

Ce se întâmplă: un june american bolnav pleacă prin Europa și se transformă încet dar sigur în NOSFERATU.

Genul programului: food footage și asta suge maximal. DAR filmul e chiar ok din scenariu și din FX-uri.

[carousel source=”media: 6663,6664″ width=”640″ height=”240″]

Afflicted are niște probleme (found futaj, FFS, m-a sictirit până în gât de mizerii de genul ăsta inestetic ieftin și leneș de-a face filme de groază) dar și niște idei bune. Adică se dă protagonistul, plus amicul și voiajul european. După care, până la vampirism avem de trecut printr-o etapă de super-eroizm (Chronicle versiunea ieftină) și prin toate dramatismele inerente. Traseul prieteniei și transformării e fix același ca în Revenant (dacă nu l-ați văzut să faceți bine și să-l vedeți)  dar tot mecanizmul de alterare fizică și psihică și mecanica amiciției sunt servite bine. Chiar bine de tot. Și există niște momente de suspans și de minunare eficiente.

Bănuiesc că statutul de scenariști-regizori-protagniști ajută filmul care se ia în serios pe alocuri dar care e mult mai onest când vine vorba de adolescenți americani vampirizați decât lăbărelile de dat la multiplex.

Almost Human

 

Ce se întâmplă: un nene pădurar care fusese răpit de extratereștrii se întoarce ca să se dea cu omorul într-un sătuc de munte.

Genul programului: unul din extrem de puținele filme cu alien abductions care funcționează pervers de sexual și mai are și niște gore bine dozat.

[carousel source=”media: 6666,6665″ width=”640″ height=”240″]

Almost Human s-a mai făcut și-o să se mai facă. Adică oameni răpiți de extratereștrii care se întorc modificați și ăilalți oameni (în cazul de față cel mai bun prieten și fosta iubită) care trebuie să-și dea seama ce dracu’ de întămplă. Și niște transmiteri dinspre pod people de prin Invasion of the Bodysnatchers. Și niște crime brutale. Și niște posedări/parazitări plus unul din cele mai memorabile acte sexuale orale din istoria genului horror. Pe mine m-a distrat copios, mai ales că e Bseries și-n suflet și în simțiri. Și mai e și refreshinglys 80s din costume și amplasament și vibe.

 

Animal

 

Ce se întâmplă: un grup de adolescenți hăituiți de un monstru se refugiază într-o cabin in the woods unde dau de un alt grup de supraviețuitori ai atacului creaturii.

Genul programului: film cu monstru și pădure și cabană. Clonă cam penibilă de Feast.

[carousel source=”media: 6668,6667″ width=”640″ height=”240″]

Ăsta chiar este numai pentru fanii genului pentru că nu face nimic nou sau interesant. Are niște ambiț: dinamica de grup dintre adolescenți și ăia mai purii, dar are niște personaje prea standard ca să fie în vreun fel memorabil. Monstrul e miștocuț dar nu e la fel de mișto ca ăla de pe poster, și cum să zic după Demon Knight și mai ales după FEAST (trilogia) e foarte degeaba filmul ăsta. Enfin e făcut de un tip care-a mai dat două rateuri (Husk & Monkey’s Paw), deci nici nu știu de fapt de ce m-am uitat și relaxat cu porcărioara asta.

Autumn Blood

 

Ce se întâmplă: băieții măcelarului o abuzează sexual pe o adolescentă orfană

Genul programului: nu-i deloc ca I Spit on your Grave, e dramă cu viol montan și orfani maltratați.

[carousel source=”media: 6659,6660″ width=”640″ height=”240″]

În fine, eu mă așteptam la un alt ripoff după I Spit on your Grave, dar mă bucur că n-a fost cazul. Foarte atent filmat și mult mai sensibil decât ar fi fost de așteptat filmul ăsta face foooarte multă melodramă cu viol și copii năpăstuiți dar funcționează foarte ok în liga lui de drame cu viol montan care se vor cinemau de artă. Adică fix genul de film care place la femei (nimic greșit acilea) dar care e suspectabil că-i o făcătură și nimic mai mult. Are totuși niște good acting, și nu mă refer la Peter Stormae (care apare 5 minute), ci la Sophie Lowe care este extrem de bună și mai are niște talente actoricești. Bărbățeii violatorii mi-au părut puși acolo fix dintr-un calendar cu bărbați în chiloți, dar deh, filme pentru femei. Am mai zis. Deși mi se pare cam dubios și probabil cineva s-a gândit neinspirat: dacă tot e film cu viol ce-ar fi să o violeze niște tipi bine?

Blood Glacier

 

Ce se întâmplă: dintr-un ghețar se dezgheață ceva virus mutagen care face haos-uri delicioase la o bază științifică.

Genul programului: eco-horror, film din ăla pesimist apropos de global warming (dar cine dracu’ poate să NU fie pesimist apropos de încălzirea globală mai ales după non-vara asta?)

[carousel source=”media: 6670,6669″ width=”640″ height=”240″]

WOOOOW. Cam superb și destul de splendid acest film cu chestii care ies din ghață și atacă omul, ecosistemul și civilizația. Genul programului și al scenariului nu-i deloc nou, că de la primul the Thing from Another World și până la The Thaw și The Last Winter s-au tot filmat probleme legate de dezghețarea unor ghețuri primordiale. Ce face foarte bine Blood Glacier este mai multe chestii: își asumă zona de Bmovie și-o condimentează frumos cu niște mutații excelente și cu niște scenariu deloc orignal dar executat cum trebe din regie. Cu gore și cu ceva nasoleli inerente naturii umane. Ca să fiu sincer, e cel mai slab din zona flmelor menționate mai sus dar sunt huge sucker apropos de orice este cu creaturi/micro-organizme descătușate din straturi de zăpadă preistorice.

Trailere, ca să nu ziceți că nu v-am dat și trailere.