5 filme online cu zombie si vârcolaci

Vârcolace adolescente, zombie de-ai lu Romero, niscaiva reality zombie-show. Astea este linkurile duminicale care duc la 5 filme online cu zombie & vârcolaci

Duminică fiind, merge o listă: filme online cu zombie & vârcolaci. Alese pentru că merită văzute nu doar pentru că sunt online deci, cronologic:

Dead and Buried 1981

 

Într-un orășel niște indivizi sunt uciși cu bestialitate de către locuitori. Detectivul care investighează toată tărășenia constată cu stupoare că victimele omuciderilor sunt bine merci, cu niscaiva blancuri în memorie și pauze în vorbire asimilați de locuitori ca vecini și…. Film cult și film foarte în afara tiparelor. Dead and Buried este și nu este un film cu zombie, este destul de capodoperă și excelează din imagine și atmosferă. Ajută din plin o regie lentă dar capbilă de suspansuri excelente.

Day of the dead 1985

 

Al treilea film din trilogia cu morți-vii a lui George A  Romero este și cel mai fucked up: nihilist și deprimat, teribil de capabil să pună în ecuație, printre eviscerări și dresuri de zombie un text foarte frumos despre futilitatea civilizației per ansamblu.

Ce se întâmplă se întâmplă într-un bunker dintr-un munte. Unde o bază militară primește deloc entuziastă un elicopter cu un echipaj de televiziune. Pe lângă experimentele pe zombie captivi nu-i mare lucru de fpăcut, deci toată lumea se ceartă. Pentru ca teza din trilogie să fie frumos pusă pe film și acilea: oricâți ar fi zombie, tot oamenii sunt cel mai mare pericol pentru supraviețuirea individului și-a speciei.

ginger snaps 2000

 

Ginger Snaps este o chestiune foarte interesantă: este sexy și ușor funny dar are în el și destule deznădejdi și pitici pe creieri. Povestea a două surori deloc populare la liceu care trebuie să treacă în tandem prin două blesteme: adolescența (cu menstruațiile și libido-urile afrente) și licantropia (de care odată molipsită una din ele ailaltă nu prea are ce-i face).

Dacă vă place, există încă două Ginger Snaps-uri. care duc foarte frumos și foarte sângeros aventura orfelinelor vârcolac mai departe. Ba chiar și înapoi în timp, prin secolul XIX.

 

dog soldiers 2002

 

Debutul în regie al lui Neil Marshall este un film teribil de eficient și de viscere vărsătoriu. Subiect clasic: niște soldați dau de o cabană în pădure. Și de voie, de nevoie trebuie să lupte cu niște vârcolaci. Genul ăla de film în care mațele sunt lipite cu super-glue. Unul din filmele esențiale ale genului merge mai mult pe personaje decât pe explicații și nu conține crucifixe și gloanțe de argint. Excelent am tot zis când l-am revăzut (de vreo 3 ori).

dead set 2008

 

Serial de web (la 2 ore juma scurtissim) care-a făcut pe foarte bună dreptate furori prin Anglia. Ce se întâmplă este de fapt eterna și fascinantă apocalipsă cu zombie. Care de fapt s-a întâmplat și în timp ce planeta e decimată concurenții dintr-o casă Big Brother nu prea înțeleg ce li se întâmplă. Când înțeleg lucrurile sunt deja foarte fucked up și vedeții aspiranți trebuie să lupte pentru propriile piei.

În mod deloc surprinzător Dead Set face niște comentarii despreTV și despre faimă și are și foarte multă inspirație din regie & scenariu cât să fie foarte de impact.

 [carousel source=”media: 5455,5454,5453,5452,5451″ width=”640″ height=”240″]