5 idei pentru 1 mai în București

Rămân de 1 mai în București și al dreacu’ să fiu dacă am vreun regret. Nu-i nici glam nici exotic dar este perioada optimă pentru rămas în capitală și mai sunt și câteva chestii de făcut.

1 mai în București. Sună a tragedie. Cum PLM să te rezonezi cu cea mai un-cool și non-hip chestie imaginabilă?  Cu maximul de serenitate și fără vreun fel de stres. Pentru că unu la mână sunt chestii de făcut și doi la mână este foarte frumos ca pur și simplu să nu faci NIMICA. Deci cinci idei pentru un 1 mai în București

1 mai in Bucuresti

1 mai in Bucuresti

1. Bucură-te de oraș.

Pur și simplu bucură-te de capitala aproape pustie. După șobolăneala genealizată de ieri seara, când s-a blocat tot ce aducea a arteră de circulație orașul a rămas liniștit. Disperații de housăreală, clitoralul românesc și Voma Veche s-au dus glonț la datorie. Pentru că așa zice calendarul și tradiția. Ăi mai cocalariști au tulit-o cu grătarul femeia plozii și sămânța înspre orice Nu-i București dar nu-i nici prea departe. Spiritele mai iluminate cu chitara au umplut munții.

1 mai este momentul optim din an să te bucuri de București în varianta decongestionată și depopulată care-l face aproape tolerabil. Ia-ți ceva de făcut poze (cu sau fără de instragram inclus) și pur și simplu fă o promenare. Cu opriri penru o cafea sau un drink sau nițel shopping.

1 mai in Bucuresti

1 mai in Bucuresti

2. Fă un tur de baruri

Fuck Centrul Vechi, dă o raită în căutare de locuri noi. Sau în barurile alea care la un moment dat ți-au plăcut dar de care nici nu mai știi dacă mai există. Barmanii nu-s bugetari, se poate ca unele baruri să fie închise dar merită din plin efortul. Majoriatea vor fi deschise. Mai ales dacă nu plouă și avem și terase de luat în calcul.

1 mai in Bucuresti

1 mai in Bucuresti

3. Fă un sampling sau un binge de seriale.

Conform programului ăstuia cinema-urile rămân deschise. Multiplex-urile oricum erau deschise. Dar pe bune, de ce să te înghesui în catedralele consumismului consumist când poți să zaci pe canapea și să bagi un sezon întreg din ceva ce-ți place? Plus că poți pentru ca să bagi un vin și-o țigară fix când îți vine.

Sau și mai bine, testează vreo 6 episoade pilot din serialele alea noi de care ai auzit că s-au lansat sau pe care tot vrei să le testezi de ceva vreme.

1 mai in Bucuresti

1 mai in Bucuresti

4. Organizează o masă

La modul ăla faux-ocidental și destul de stingher pentru oameni sub 40 de ani dar nu tre să fie dinner-party ca în comediile americane de duzină sau ca la Dirty Sanchez. Atâta vreme cât nu ia nimeni și nimic foc gătitul și mâncatul la comun sunt mișto. Evident există și telefoanele și livrarea la domiciliu. Și da, este 1 mai în București dar mai ai prieteni care sunt în oraș. Incredibil dar adevărat de 1 mai nu pleacă absolut tot anturajul înspre colțurile de turism intens ale țării.

1 mai in Bucuresti

1 mai in Bucuresti

5. ZACI.

Pur și simplu zaci

Nu am multe teorii medicale pe care să vreau să le împărtășesc cu restul lumii dar una dintre ele consideră zăcutul ca panaceu universal. Deci zaci cât n-ai avut timp să zaci în ultimele luni din cauza factorilor de stres extern. Zaci într-o rână sau stai în lotus, zaci pe spate cu mâinile sub cap (chit că nu privești spre cerurile înstelate) sau zaci chircit în pat. Numai când zacem suntem conștenți că de fapt existăm și că suntem (unii dintre noi mai mult decât alții) niște creaturi minunate.

1 mai in Bucuresti

1 mai in Bucuresti

Acestea fiind zise așa la modul mai general ar fi frumos din partea mea să dau și câteva indicii concrete despre ce se întâmplă. Se lansează pe online un radio (de rock alternativ cică) la Control este fiesta nipona, adica se face bukake & BBQ în aer liber  și se dă cu salsa și merengue aborigen și vintage prin Grădina Edenului.

 

1 mai in Bucuresti

1 mai in Bucuresti