6 chestii pentru Halloween

3 filme, două benzi desenate și un album de muzică numa bune de Halloween. În ton cu festivitatea consumeristă și pentru că probabil e de ieșit în oraș pt donat sânge, dar de stat în casă în seara asta.

am zis că Halloween fiind cel mai frumos ar fi să bag recomandări doar pe plus. Filme de groază (3 bucăți brici), 2 benzi desenate (de la geniale în sus) și un album de electronică bântuită.

Welp

Se pricep belgienii ăștia la făcut filme cu copii. Chiar și filme horror cu copii. Welp (aka Cub) ia un grup de cercetași, doi supervizori și-o supervizoriță și-i duce în pădure, la tabăra morții. Unde chiar se va muri en masse. Pentru că niște localnici s-au defectat la cap după ce-au fost închise minele. Și au așa, o antipatie demnă de The Hills Have Eyes pentru orice fel de vizitatori.

Ce face excelent Welp este amestecul de nasoleală și ceva umor. Asta iese pentru că fiecare din personaje sunt foarte ok și foarte convingătoare, chit că sunt ăia mai bullies, ăia mai lucizi sau plodul cu mască de lemn care bântuie prin subterane miniere și fonduri forestiere.

[custom_gallery source=”media: 10916,10915,10914,10913,10912″ link=”image” target=”blank”]

Howl

Ceva gen Sechestrați în tren de către vârcolaci. Nimic nou, dar formula e aplicată cu fler și cu gore și cu vârcolaci memorabil machiați și filmați. Fix genul de film care-ar trebui să fie standard, nu excepție. E atât de classic că-i dulce.

[custom_gallery source=”media: 10898,10899,10900,10901″ link=”image” target=”blank”]

Bound to Vengeance

 

Deci nu sunt deloc fan al filmelor cu female vengeance, dar ăsta e SUPERB. O duduiță scapă din captivitate și-l ia ostatic pe nenea care-o păzea. Ca să le elibereze pe alelte captive. Vrând nevrând va de un final dea dreptul coreean de feroce. Violențe maxime. scenariu impecabil. Gore și total eclipse of the cunt. Doream să zic heart.

The Squidder

The Squidder

WOOOOW. Deci Ben Templesmith, autorul lui 30 Days of Night s-a apucat de Ctulhu. Nu orice Cthulhu ci un cthulhu templesmithizat la modul sublim. La ani de la ultima luptă din războiul oameni-invadatori extratereștrii cthulhu ultimul soldat mutant trebe să o salveze pe una din preotesele zeuylui cu tentacule. Și uite-așa ajunge să fie piesa de reziswtență într-un complot anti-cthulhu. Care nu-i zeitate, e parazit galactic și care poate face foarte multe.

[carousel source=”media: 10906,10903,10907″ width=”640″ height=”240″]

Trees

Trees (2)

[carousel source=”media: 10909,10911″ width=”640″ height=”240″]

Warren Ellis aduce alt fel de extratereștrii pe Terra. Un fel de copaci.  Aterizați aparent random, intangibili și cu zero doleanțe, copacii ignora existenșa oamenilor, dezamorsează orice arme și din când în când mai dau cu jeturi de toxine peste orașe întregi. Un grec vrea să facă mafie, un american candidează la primărie. La Polul Nord un om de știință descoperă niște maci negri. Ellis leagă lucrurile minunat și de-a dreptul ecleziastic. Bine că mai scrie și BD-uri (unde e cam excelent) nu doar romane (unde e cam sucky-sucky).

și muzica lui Mark Lenover. Auteurul meu favorit de underground american. Care își redirecționează melodramatismele dinspre indie (pop)rock înspre electro (haunted). Minunat. Miere în urechi. Deși nu am înțeles vreodată expresia asta. Cui PLM i-ar plăcea miere în urechi?

posterele, că așa e frumos.

[carousel source=”media: 10902,10917,10896″ width=”640″ height=”240″]

Și încă o chestie, poza de la titlu e preluată de la Jean Rollin. La Rose de Fer.