7 motive contra The Amazing Spider-Man 2

Pentru că nu mai am nici vârsta nici timpul necesar am zis că cel mai onest din partea mea este să sar peste The Amazing Spider-Man 2. Uimitor nu are cum să fie, și am 7 motive destul de clare pentru abținerea asta.

 

1. Nu-mi place Spiderman ca  personaj. Nici pe benzi desenate nici pe film puțoiul ăsta de liceu cu glumițe în el și costum de spandex mie nu-mi reprezintă absolut nimic. Niciun ideal, niciun torment emoțional. Este adolescentul etern care odată ce ți-ai depășit tu ca spectator/cititor propria adolescență nu mai are NIMIC de spus/făcut/reprezentat. Din punctul ăsta de vedere The Amazing Spider-Man 2 nu face decât mai dea o labă adolescentină unui icon al culturii pop americane.

The Amazing Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2

2. Am văzut trailerul. Care nu arată rău pe efecte speciale dar tare am impresia că mi-au fost servite vreo 80% din fazele tari ale filmului și că ajuns la cinema va mai trebui și rabd și toate dialogurile de rahat emoționant dintre liceean și mătușică, liceea și puștiu de bani gata, licean și pizdoaica aia. Să nu vă aud cu vai dar Gwen este mult mai mult, că nu este și nu a fost vreodată. Ca 95% dintre femeile de benzi desenate Gwen este o entitate cu vagin disponibil și nimic mai mult.

3. Jamie Foxx. Niciodată un motiv pentru a vrea să văd un film. Ba chiar din contră. Dacă a reușit să belească Dajngo, cam cu ar trebui să mă aștept că va presta actoricește acilea?

4. Antecedentele lui Mark Webb: (500) Days of Summer care m-a lăsat rece și primul Deloc uluitorul Om-Păianjen 1 care sincer m-a plictisit cam mult. Deci de ce aș vedea The Amazing Spider-Man 2, sequel al unui reboot care nu mi-a plăcut?

The Amazing Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2

5. Echipa de 4 scenariști. Nu i-am luat în calcul și pe Stan Lee & Steve Ditko. Niciun film într-adevăr bun nu are mai mult de doi scenariști. Blockbuster-urile au mai mulți pentru că trebuie să se asigure boșii de la studio că în film este suficient de mult căcat retard cât să acopere toate demograficle luate în calcul.

6. Andrew Garfield (actor bun, nu am vreo obiecție la talentele actoricești) are 31 de ani… Spider-Man ar trebui să aibă vreo 17-20.

The Amazing Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2

7. Din trilogia cu Om-Paianjen a lui Sam Raimi mi-a plăcut doar ultimul film, chestie care dovedește din plin că pur și simplu Spiderman ain’t my thing. Să-l vadă liceenii și liceencele. Că pentru ei a fost făcut.