A doua zi de TiFF. Lista mea de filme

Cluj. Ploaie. A doua zi de TIFF. Deja exasperat, deja în întârziere. Deci o listă de filme pe care le-aș vedea azi. 5  bucăți.

În a doua zi de TIFF mi-ar face plăcere să bag și eu niște filme la cinemau. Dacă nu ar trebui să și muncesc, mănânc, mă spăl, cumpăr haine mai groase (pentru că in Cluj plouă dar măcar e și Frig) le-aș vedea pe astea 6.

Cheatin (Arta, orele 12:00)

Pentru că Bill Plympton și blestemățiile lui minunat animate. Acu eu de Plympton am aflat via TIFF și nenea ăsta nu mi-a greșit cu nimica. Deci da, mă voi duce să-i văd filmul.

A Touch of Sin (Cercul militar, orele 15:45)

Din China, cu violențe. Sunt chiar curios și nu pentru că e film din ăla premiat ci pentru că deh tocmai China îmi lipsea de pe harta violențelor asiatice.

Enemy (CCS, orele 18:30)

Aștept să văd filmul ăsta de ceva timp. Dennis Villeneuve e un auteur cu niște filme geniale în spate, eu am fost cam dat pe spate de la Polytechnique încoace de  tot ce-a mai făcut. Și Jake Gyllenhaal e un actor cel puțin bun. Deci mdap, thriller identitar cu lush visuals? Gotta be there.

28 1/2 (Arta, orele 19:30)

Un fel de musical, cumva rusesc, foarte fucked up in the head. Exact genul ăla de film pentru care merg eu la festivaluri. E bizar e memorabil, altundeva n-ai cum să-l vezi. Adnit trișez, pe ăsta l-am văzut deja dar simțeam că trebuie să-l pun pe listă.

Moebius (Victoria, orele 00:00)

Nu-s fan Kim Ki Duk dar TIFFu a pus cu un deceniu în urmă cinema-ul Korean pe harta cinefiliilor aborigene și asta s-a întâmplat cu filme ale lui KKD. Deci l-aș vedea dintr-un amestec de nostalgie și simțământ de continuitate.