Albumul verii: L’Aventura lui Sebastien Tellier

Albumul verii vine fix din Franța. O Aventură tropical mediteraneeană retro și solarizată numai bună de zăcut pe la piscine și bălăcit prin mări & oceane. Tellier Rules.

Albumul verii e ce-a rezultat din fantazmele braziliene ale unui franțuz cât se poate de reascultabil. Deci nimeni altul decât Monsieur Tellier, care plus ceva producție semnată de Jean Michel Jarre și un tip de la Cassius se pun pe tânjeli extrem de tropicale. Ce rezultă nu-i un simplu apendice la imnul futbalistic, al Franței, ci un album al dracu’ de bun. Un melanj de coloană sonoră 70istă și tellierisme excelente.

Tellier

Tellier

Muzichie din aia care dă cu good vibe peste orice fel de soare, piscina,jungla, nisipuri, chaise-long-uri. (L-am testat si in Tulcea, deci e destul de balearic).

L’Avnetura nu-i totusi 100% pure Tellier, pentru că direcția e una nouă, ceva mai putin franțuză (pentru că deh, motivele si temele sunt aproximativ braziliene) și cumva mai light. Ceva usor, de vară, cum se zice.

Cand nu-i prea light Tellier face niste chestiuni minunate (Ricky l’adolescent și Comment revoir Oursinet?) când e prea difuz ies limonăzi cam standard (Ambiance Rio, care e si imnul pentru les Bleus care s-au și întors la hexagon între timp). Dar per ansamblu Aventura este un album al dracu de agreabil.