Am răcit. Cum procedăm?

Nu-i nici prima nici ultima oară când răcesc și chiar nu aș fi scris dsp asta. Dar am răcit, am tușit și am umplut monitorul de muci. SMFIEDV.

În mod oficial am răcit duminică. De fapt și de drept duminică pe la 6 juma dimineața, după un haos de sâmbătă seara m-am dus la o farmacistă mai cheaună decât mine să-mi dea ceva de gât și un paracetamol sinus.  80% din zilele de duminică și luni le-am petrecut dormind. Acum e joi (cred) și tocmai ce mi-am dezmucificat monitorul.

Toată mizeria asta are însă niște aspecte pozitive. Dacă reușesc să fac abstracție de faptul că sunt retardizat cu 70% și că fizic vorbind ieri m-am plimbat juma de oră pe la soare și am dormit vreo 2 ore de la efort ulterior. ARGH. Futu-i. Deci ce-i pozitiv în toată mucifereala asta?

 SOMN. Am dormit în 4 zile cât într-o săptămână. Am dormit și când mă abandonasem somnurilor și când încercam să citesc și când încercam să-mi mai fac un fresh și să mai bag niște vitamine. M-am culcat la loc când nu știam exact de câtă vreme sunt treaz și m-am culcat și în timp ce din boxe dădea răgea Metallica și m-am culcat neștiind exact dacă nu cumva visez că mă culc. Există o anumită voluptate în somnolența cauzată de răceală. Cel puțin în primele 3 zile. După care e deja zona de exasperare maximă, că iar dorm sau că sunt treaz de 3 ore și trebe să dorm din nou.

CITIT. Am citit mare parte dintr-un roman pășunist despre un inginer agronom, vreo 3 povești SF dintr-un almanah Anticipația, 4 reviste pe care și uitasem că le cumpărasem.  Acuma sunt mult mai în temă cu agronomia și aerospațialitatea.

GĂTIT. Primele 4 zile m-am hrănit exclusiv cu iaurt și dulcețuri din rezerva proprie și pizza de la comandă. După care m-am plictisit și am ieșit, cheaun la piață. Ce-a rezultat s-a transformat într-o mâcare de porc cu praz și în fine alte chestii verzi pe care din motive încă obscure le-am achizționat de la o tarabă. Azi intenționez să-mi fac supă de pui. Nu știu dacă asta se va întâmpla pentru că ieri ieșisem la piață decis să-mi fac o mâncare de mazăre. Totuși oamenii răciți beau supă de pui, deci ar trebui să reușesc să-mi procur ingredintele.

Culturalizare naturistă. OK, asta nu-s cert că e pozitiv dar de fiecare dată când sunt răcit mama ține morțis să mă pună la curent cu noile trenduri plafaristice. Astfel am aflat despre existența spânzului (whtvr that is) și mai ales despre untul de spânz. Nu mai țin minte la ce se folosește, dar există aspirină de salcie și finalmente ginko biloba a ieșit din trendurile oficiale. Asta este o mare ușurare, am deja vreo 3 borcane de rocky balboa d-ăla prin casă care s-au tot prăfuit și vintageuit. Also, de ce dreacu aș lua sub formă de pastile ceva ce se pune în gelurile de duș?

ME TIME. De fapt și de drept orice răceală mai serioasă oferă omului modern un time-off. Și asta e pozitiv. Nu că aș simți că mă răsfăț cu orofar-uri și paracetamoale, dar am avut destul timp să mă detașez de toate și să ajung mai zen. Sau mai confuz. E greu de zis. La un moment dat m-am surpins citind știrile și constantând că de fapt și de drept mă doare fix în pulă de problemele umanității. Dacă nici ăsta nu-i Zen…

CINEFILIE. Am văzut, trântit pe canapea și fără vreo energie pentru a schimba filmul vreo 8 filme pe care în mod normal le-aș fi dat în morții lor după primele 15 minute. Și pentru că totuși erau cam plicticoase am terminat de citit o carte dsp Fellini.

Acestea fiind zise mă duc să-mi fac un fresh de gapefruit sau grapefruit.

PS: strict estetic vorbind aspirina bayer este unul dintre cele mai frumoase medicamente. Mă refer la pastilele clasice, nu la rahaturile efervescente. Este chiar mai frumoasă decât ketonalul albastru.