BookFest 2016

între un final de TIFF și alegrile locale am trecut razant prin Romexpo, pentru BookFest 2016, târg de carte și din seria SF uber (s)al(l)es.

La Bookfest 2016 am ajuns în ultima zi, târzior și pe fugă. Am prins vreme ju-ju afară și destul de lejereanu și la aglomerația din interior. Am luat 8 cărți, pe rezonuri extrem de variate și nu de puține ori superficiale. Se traduce și mai ales se scrie în draci. Cât e cliteratură, cât talibanism ortodoxist și cât literatură  e mai greu de aproximat din fugă, dar se întâmplă și chestii bune.

[custom_gallery source=”media: 11621,11622″ link=”image” target=”blank”]

Spre exemplu e bine că s-a tradus prima carte din seria The Expanse (dap, aia cu serialul) dar eu deja o am la biblioteca personală. Ar trebui s-o citesc până se lansează sezonul 2, dar nuj dacă o să apuc.

Godina a scos carte pt plozi

Godina a scos carte pt plozi

Also Godină a scos o carte pentru plozi. Din aia cu purtați centură, traversați pe zebră și ilustrații mijto. Dilema și-au colecționat 3,14-le în volum, dar mi se părea un gest mult prea burghez s-o cumpăr fix pe aia de la târgul de carte. Mai ales că Humanitas și reducerile sunt foarte disjuncte pe la târgurile astea de carte.

Cioburi de onoare

Cioburi de onoare

Prima achiziție a fost Matei Iliescu, un roman de care parcă am auzit de bine. Nu știu exact ce și cum, dar era la 5 RON deci nicio tragedie dacă se dovedește că a fost o investiție proastă. Ar trebui să fie totuși cel puțin lizibil, că unii-l capodoperisesc în sus și în jos. Tot din literaturile aborigene Oana Moisil debuta cu o carte de poesii. Să fie volum să fie plachetă? nu știu, se cheamă Liniștea e o barcă de hârtie, conține poezia Avort și alte poeme. Plachie să nu fie.

Oana Moisil

Oana Moisil

Eu Plec (Jean Echenoz) și Cioburi de onoare (Lois McMaster) fac figurație specială în poza asta, că le-am luat din Cluj.

Iain M Banks n-aveam în casă. Cică e space opera, că e primul din 8 volume. Am simțit o curiozitate apropos de ăsta, că-l tot văd peste tot. Sceptrul lui Phileas pare-a fi o corcitură de Dune și ceva mult mai light.

Fata cu toate Darurile

Fata cu toate Darurile

 

 Fata cu toate darurile e scrisă de un tip care-a scris benzi desenate, deci automat s-a și făcut un film din ea. Cică ar fi bestseller și cică ar avea niște creieri. Ultima dată când s-a întâmplat asta a rezultat voma absolută de film pentru oligofreni World War Z (dintr-o carte bunicică) și după ce-am fost entuziast apropos de romanul lui Warren Ellis nu am așteptări prea mari dla ăștia care fac switch comics-literatură. Totuși, mi-a fost recomandată călduros.

Radioul lui Darwin l-am luat pentru că Greg Bear mai merită o șansă. Eon nu m-a impresionat prea mult, dar acilea aveam un zika-virus avant-la-lettre. Dacă din el rezultă x-meni sau extincție, cam asta ar fi miza și e o miză frumoasă.

Frumoasa adormita si fusul

Frumoasa adormita si fusul

Neil Gaiman a dat cu lezbosomnia în Frumoasa din pădurea adormită și-a rezultat Frumoasa adormită și fusul. N-am luat-o musai pentru the kink of it cât pentru ilustrațiile care-s WOW. De Jeff Vandermeer nu știu nimica, dar sună foarte tentant Picnic la margine de drum 2.0 sau cum o fi de fapt Anihilare. O expediție de femei savante se duce în expediție într-o zonă interzisă, în care s-a întâmplat CEVA.  Funny Boy e într-un fel tot SF: biografia unui gay din Sri Lanka. Sper să aducă mai mult a Vidal (Orașul și stâlpul) decât a eternele labe politically correct gender studies scheisse.