Borat 2: delicioasa ciorbă de cringe reîncălzită

M-am râs teribil la al doilea film cu Borat și avem nevoie să ne mai și râdem că doar n-o să ne bășim non-stop viețile cu isterii penibile apropos de vai pandemie, vai murim cu toții.

Borat 2020 se cheamă în mai multe feluri:

Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan

SAU

Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan

SAU

Borat: Gift of Daughter for Mikhael Pence for Make Benefit Diminished Nation of Kazakhstan

Dar are un singur fel de umor: CRINGE. Cu caps. Și un singur model de ținte: americăcăcani DEPLORABILI ȘI JEGOSI SI REPUBLICANI. I LOVE cringe, chit că reîncălzit Borat ar fi putut fi cam fail, dar uite că încă funcționează.

La fel de mult iubesc equal opportunity ofenders, ceeace să fim raționali nu se întâmplă deloc. Avem de-a face cu încă o fandacsie în care capitalismul democăcăt și progresisdoz își identifică din nou țintele (albi săraci), eroii (o negresă grasă și-o supraviețuitoare de holocaust) și face labe în cur și virtue signaling pe aceleași narative vomitiv-victimizante umflate cu pompa ideologică.

Dar măcar o face spumos. Eu aș zice că e spumoasă și ipocrizia din reacțiile feminizdoase, gen saloon. Vaaai, ce bine că face mijto de Giuliani deci se abține boarfele isterice să îngroape Borat 2 sub un maldăr de fecale ofensate ale victimuțelor vaginate. Altfel ar  fi făcut-o, că vai patriarhatu, vai eterenele mugete.

Al doilea Borat expune fapte deja arhi-cunoscute: că americănoii sunt nijte gloabe proaste (doar aia republicani albi și săraci, se înțelege) că vai bietele femei din shitcountries din estul europei (ca asa nu jigneste vreo religie sau vreo minoritate pe agenda wokistă*), că Giuliani este o javră senilă și penală.

Exceptând reacția sănătoasă de-a râde alelate reacții sunt dictate de multiplele seturi de standarde duble ale javrelor suferinde de progresism capitalist americănesc. Nu-i colonialism deloc în privirea despre haznaua din estul europei nicio problemă apropos de un bogătan alb Baron Cohen care lucrează să-i facă bani lu triliaradru Bezos, zero isteriale ofensisdoase se scurg apropos de deja obositul mit al zdrenței murdare care devine prințesucă disney. Măcar Tuta, fiica lui Borat a mâncat o maimuță și s-a menstruat în public, deci e imună la ”the male gaze”. Și la the shemale gaze. Și n-o s-o ia nimeni la bani mărunți apropos de ridculizarea discursurilor și teatralizmelor performative feministe mai vechi apropos de belit pizda si cât de agency establishing este vorbăraia despre masturbare (feminină, desigur).

Deci succese (din cringe) ipocrizii (politice) să zicem ceva și de relația lui Borat 2 cu RealiTaTeA. Până la un punct Borat doi e documentar. Dincolo de punctul ăla este mockumentar. Cică Giuliani este 100% real baba din sinagoga 100% fake. Ca majoritatea ”documentarelor” recente cu mare implicăcare politică Borat o să fie mai real decât realitatea pentru unii și o comedioară complet fake pentru alții.

Este în mod cert un film amuzant. Un discurs politic foarte amuzant, o probă de cringe pur și deloc dur.

*mai puțin tigani, pe țigani i-a jignit, ce să vezi.

also, nu am stat să investighez dacă amestecul de limbi servite drept kazakstaneză a fost prezentat de vreun trepanat sau de vreo jegutza drept mare probă de mare inteligentza, dar suspectez că o șopârlă d-asta foarte mijto pentru că este foarte leneșă poate cauza diarhei academiste de zeci de pagini