Calea Victoriei

Pe Calea Victoriei e plin de magazine “in reamenajare” sau “de inchiriat”. E cam pustiu și asta ar putea zice câte ceva despre starea financiară a nației…

Nu am vreo relație specială cu Calea Victoriei. Am muncit pe acolo vreun an juma’. Trec pe acolo uneori când îmi fac plimbarile înspre centru. Nu mă pasionează, nu mă dezgustă. Nici măcar romanul lui Camil Petrescu nu l-am citit…
Calea Victorei mă lasă rece. Nu mă interesează câtă hidrocefalie trebuie angrenată pentru ca unii să o creadă opțiune viabilă pentru pietonizare. Nici de melodramolete biciclistice nu sufăr. Nici măcar nu înțeleg de ce  e acuma în reconstrucție a trotuarelor.

spatiu comerical

spatiu comerical

Dar există câteva chestii pe care le-am tot sesizat de-a lungul timpului apropos de fostul Pod al Mogoșoaiei. E anti-comerț. Adică pur și simplu nu se prea pretează la magazine & afaceri cu publicul. Poate pentru că nici de plimbat nu-i în vreun fel minunată sau interesantă calea asta. Poate pentru că, fiind buric-de-târg, chiriile sunt mari desi fluxul pietonal este scăzut. Dar e totuși buric de târg deci se plombează cu regulatitate magazine de mare fiță și bășină ultimă. Ce-am pozat eu este fix cam ce rămâne în urma magazinelor ăstora. Și la modul mai aplicat, aș concluziona că nu ne merge prea bine financiar dacă există spații comerciale în miez de urbe pe care nici cela mai de lux shite brands nu și le mai pot permite.

in reamenajare

in reamenajare

Cumva spații de astea comerciale de lux care zac pustii sunt și o emblemă a capitalei, oraș în continuă tranziție dintr-un căcat spre o altă stare de agregare, căcăcioasă într-un alt fel. Singura chestie pozitivă este la modul următor: încă nu există sataniștii de la Mega Image pe Calea Victoriei. Probabil că într-o zonă de un Km la dreapta și la stânga or tot fi niște Mega Image-uri. Dar dacă nici cancerul ăsta nu și-a depus celulele pe CV este din simplele motive următoare: nu există vad comercial și ne-existând vad comercial nu are ce afaceri să omoare.

pe cand un  Mega Image acilea?

pe cand un Mega Image acilea?

Apropos, prima poză e gen slider sau ceva, deci acolo este toată recolta de 6 spații comerciale abandonate pe C. V.