Cât de penibil e Târgul de crăciun

Am trecut prin târgul de crăciun de la Universitate și mi-am confirmat toate prejudecățile despre genul ăsta de fapizdeli inutile. Măcar au insigne simpatice.

Târgul de crăciun e fix ce-ar trebui să ocolesc. Pentru că anti-festivist și ateu cum sunt nu văd  în manifestările populare de sezon decât o îngrămădire de gloabe puse pe îmbuibare și scos plozii la zbierat printre căsuțe ticiste cu Made in China la supra-preț. Dar nah, e ok să-și confurnți (sau verifici, depinde de la caz la caz) ocazional prejudecățile. Și Târgul de crăciun de la universitatea mi-era în drum și eram deja destul de alcoolizat cât să ajung la decât 80% silă apropos de sezon și tot.

IMG_8579

Din fericire era doar destul de aglomerat, nu ticsit (pentru că vacanța de 1 Decembrie și toți ăia care se plâng de lipsa banilor au umplut stațiunile noastre sau ale bulgarilor și-a rămas ceva mai liber prin cacpitală). Lindicul la târg mustea de vinuri fierte (și de beri fierte, sper că era o glumă, n-am stat să verific) și de căciulițe, jucărele, căcăreze de import din China și de supra-taxat cât să pice greu la buzunarul cetățeanului puitor și reproducător al speciei. Existau câteva chestii hand-made, dintre care singurele simpatice erau nite broșe de lemn la decât 35 de RON. existau și cozonaci, care cum să zic, nu băusem totuși destul cât să pară într-adevăr apetisanți.

IMG_8580 IMG_8582 IMG_8584

Ca orice nație care pretinde că se repectă (dar o face doar când vine vorba de îmbuibarea finalizată cu cel puțin indigestie medie) aveam ceva opțiuni tentante la cărnuri dar și la fapizdeli pentru vita pseudo-uortuodoxistă, de post ținătoare. Și nelipsitele ștergaruri și rahaturi din lut și inventar de bucătărie din lemn le prețuri pe care nici în capcanele pentru turiști de pe marginea lu A1 nu le întâlnești. Comerț și imbecilitate. La cote alarmante.

IMG_8585 IMG_8576

O manifestare consumeristă care nu-i cu nimic mai penibilă decât marele și reputatul mizerabilsm de crăciun exploatatoriu al vitelor consumeriste din Achen și pentru București e fix ce trebe ca să dea gloabele cu bani și să se afunde și mai mult în perioada de aruncat bani pe căcături ”de sezon”. Din fericire nu am prins vreun concert cu răgete din repertoriul se sezon, că nu știu dacă rezistam. Apropos de rezistență, sunt chiar mirat că nu mi-am luat kurtush kolakcsz sau cum se cheamă.

IMG_8574

Ce-ar mai fi de zis? Era o pâclă de miros: vomă fiartă cu scorțișoară amestecată cu aromă de gaufre (aka waffles, cred că de fapt provenea de la rotisoarele orizontale de KK) și miazma aia de plastic chinezesc de la magazinele totul al 10 sau 13 lei.

IMG_8570

Destul de puțin și totalmente de geaba, dar să se râgâie și prostimea în mod organizat și festivist. Exact ce ne lipsea.

IMG_8586