Câteva chestii despre Dracula Untold

Am văzut Dracula Untold la Dracula de Brașov, festivalul. N-a fost deloc pe cât de prost ar fi putut fi un blockbuster, dar brilliant it ain’t.

Dracula Untold se tot preconizează cu surle și trâmbițe de vreo 6 luni. Așteptările de public fiind masive și in film fiind și Luke Evans (din The Shitbit și Clash of the Titans și Cei trei Mușchetari) logic că filmul ăsta o să rupă la încasări. și culmea, pe mine nu m-a adus decât ocazional în pragul exasperărilor. Ce-aș avea de zis zic pe scurt pentru că Dracula festivalul este în curs de desfășurare și am treabă. Deci.

Dracula se sparge in mii de liliecii, nu se mai transforma intr-un singur pipisterelllo

Dracula se sparge in mii de liliecii, nu se mai transforma intr-un singur pipisterelllo

Reinventarea lui Draculea este fix genul de blockbuster față de care așteptările trebuie să fie mici. E gândit pentru cea mai puțin dotată neuronal pulime, e cu PG13 (deci nema mamele și nema gore). Dar e mult mai puțin trash decât pare. Adicătelea, măcar are un scenariu în care se întâmplă chestii și, cum să zic, vizualmente vorbind este exact cum îl promite trailerul: ceva mai special decât media. Cel putin comparat cu alde Twilight sau Van Helsing, beneficiază de o regie suspectabilă de niște standarde vizuale, repere si inteligență. Este un blockbuster în care sunt câteva cadre bune și opțiuni vizuale interesante. Nu se vede că-i debut, dar se vede frumos că Gary Shore ăsta a lucrat prin publicitate și videoclipuri.

foarte multi turci morti si nu-i vina lu Erdogan

foarte multi turci morti si nu-i vina lu Erdogan

Dracula Nespusul e blockbuster deci nu-i corect să-i cerem geografii & istorii corecte. Eu chiar am o boală maximă pe ăia care se scheaună că într-un blockbuster pentru retarzi scris de vreo 14 boarfe drogate de la Hollywood geografia și istoria nu sunt respectate. De ce dreacu’ ar respecta Hollywood-ul așa ceva, când de fapt genul programului este film de ficțiune, nu documentar?

Armura rosie e foarte misto si aduce foarte furmos aminte de Dracula-ul lui Coppola din 1992

Armura rosie e foarte misto si aduce foarte furmos aminte de Dracula-ul lui Coppola din 1992

Luke Evans chiar duce în spate (sau colți albi) tot filmul, dar mie mi-a plăcut nespus Charles Dance, nenea ăla rău din Game of Thrones, care-a fost tot vampir senior prin Underworld. Evans nu are prestanța sau șarmul lui Christopher Lee (asta se întâmplă odată la 10.000 de actori și la o sută de ani de cinemau), cât are pur și simplu ablitatea de-a nu rânji aiurea fasolea prin film. Și oricât de proaste ar fi unele dialoguri, iese curat ca lacrima din tot talmeș-balmeș-ul.

Dracula nespusul

Dracula nespusul

Îngeraș, plodul scârnav care nu face decat să zică papa papa*de vreo 40 de ori, este abject și un subiect de ură sinceră și nețărmurită din partea mea. Este, de asemenea, un simptom al unei practici mult prea puțin sancționate a gunoaielor de la Hollywood. Se dă unei târfături de la casa de handicapati cu IQ de maxim 12 puncte să scrie un personaj copil FIX CA SĂ PLACĂ celor mai retarde boarfe. „Să se sufere la emoție și din vagineu” și să fie împlinite emoțional la ieșirea de la blockbuster. Care devine încet dar sigur shitbuster.

Cel mai abject monstru cauzator de genociduri din filmul ăsta nu este vampiru din peșteră, nu sunt armatele turcești, nu-i nici Prince Impaler (ăsta e nume bun de actor de film porno, Prince Impaler, că Lex the Impaler e deja luat). Tot carnagiul ar fi putut fi evitat dacă madama domnitoarea nu ar fi fost un personaj femeiesc gândit de secolul XXI ăla mult prea disperat ca să dea cu ceva pe plus apropos de rolurile feminine. Pur și simplu femeiușca aia putea să mai toarne un plod domnesc și să înțeleagă că genitaliile și aparatul ei reproductiv erau în slujba țării, nu în folosul fandasciile lor ei. Dar n-o face, și nici nu nu crapă în modul în care i-aș dori-o eu.

Also, dacă mânăstirea Cozia chiar ar arăta ca în film, m-aș grăbi să mă duc s-o vizitez, deci iată că filmatul prin Irlande și cu CGI-uri deservește (cumva discutabil, adică mincinos) industria agro-turistică a României.

*papa, papa în sensul de tati, tati, nu în sensul de mâncărică sau Papa de la Roma.

Dracula Untold afise

Dracula Untold afise

Dracula Untold afise

Dracula Untold afise

Dracula Untold afise

Dracula Untold afise