Câteva nelămuriri ale zilei dedicate lui Victor Viorel

Astea sunt așa adunate și aruncate, dar sunt câteva nelămuriri fundamentale ale zilei de azi.

Am destule dubii și certitudini personale, dar astea sunt câteva nelămuriri pe care le avem la comun.

  • În ce zi suntem? În ce an suntem? Pare-a fi 24 august 1988. Stadionul național tocmai a adus un prinos de limbi între bucile unui limax obraznic femeii sale și partidului roșu.
  • Dacă este 20 septembrie 2014, atunci cum am ajuns aci, la Phenian? De  unde-a apărut brusc toată Coreea asta de Nord în locul pseudo-Berlinului  și fostului mic Paris, ocazional Mică Venezie?
  • Cum putem judeca obiectiv ce s-a întâmplat de ziua lu Puie Monta, dacă nu putem înțelege ce emoții și nostalgii trebuie să fi trecut prin sufletele de securiști împuțiti din PSD care-au organizat din nou, la fix 25 de ani distantă de la ultimul happening de gen  încă o manifestare sinceră de adulare a conducătorului iubit pe stadion?
  • Când se vor inventa destule grade de comparație pentru “obscen” ca să poată descrie cel mai bine hibridizarea scabroasă de ieri dintre Cântarea României și Vanghelion?
  • Având în vedere organizarea și mobilizarea și transportul și plata pe care le-a efectuat statul pentru ca ieșenii și moldovenii ăia să ajungă la stadion, cât de absurd ar fi să vorbim de o moldoveniadă?
de la 23 august

de la 23 august

  • Oare chestia asta oribilă și totalitară nu deranjează decât oamenii care au vreo 30 de ani și facebook?
  • După 23 augustul lui Puie Monta cum se va resimți asta în numărul de cereri de pașaport? Când tragem linie și putem începe să cerem azil politic în țări civilizate?
  • Câți din ăia de pe stadion aveau 1) serviciu stabil 2) măcar liceul terminat 3)pe undeva prin casă carnetul de Partid de dinainte de ’89 4) nicio condamnare penală la dosar? 5) statutul de vajnici luptători împotriva “dictaturii băsescu”? 6) cel puțin 30 de ore pe săptămână de belit ochii la Antena 3 la activ?
  • De ce sunt împotriva lui, dacă  Puie Monta este exact ca poporul român: obraznic și fățarnic, gata să sară la orice înșelăciune și cu studii false. Grandoman și silinos. Tot la fel ca poporul român este creștin uortuoduox la modul oportunist și tot asemenea poporului român Victor Viorel rezultă din împreunarea a doi bărbați mari: Bombo Năstase și Felix Voiculescu.

(foto de Vlad Petri & Stefan Mako)