Cel mai idiot SMS de Paste

Există multe feluri de mesaje text și felicitări virtuale transmisibile pentru că Paște și din seria vai cât ne pasă. Eu am dat de cel mai idiot sms de Paște și m-a umplut de spume.

Cât de sinistru poate să fie cel mai idiot SMS de Paste? N-o să vă vină a crede. Ca preambul s-ar necesita discutată un pic  problematica foarte complexă a SMS-urile uortuoduox-festive.

Clasicele urări concise și universal acceptabile (Paște fericit! & Hristos a înviat!) nu mai sunt pe placul pulimii-de-post-ținătoare, care deh, trebuie să se dea mai speciali.

Au apărut deci odioșeniile din seria fie ca… și lumina și sfintele și rahaturi semi-glumețe cu iepurașu’ și cu ouțele. Asta pentru că deh, și tinerimea cocalară trebe să se simtă și ei creștini și penetrați de lumina sfântă. Exemplele cele mai clare se găsesc acilea. Dar mai sunt zeci și sute răspândite pe interneturi. Unele chiar mult mai penale decât astea.

La genul ăsta de chestii fusesem deja expus. Dar pentru chestia asta nu cred că există ceva care să te poată pregăti:

Am un Prieten care a sosit și are nevoie de un loc unde să se ducă și să rămână! Fiind așa, eu I-am sugerat casa ta! Te rog să-L primești! Numele Său este Iisus Cristos! Acum zi cu voce joasă: Poți intra, Doamne! Am nevoie de Tine! Curață-mi inima cu sângele Tău și binecuvântează-mi familia ! Trimite-l la 20 de prieteni și mâine ai să primești un miracol, dacă și tu crezi în Dumnezeu. Amintește-ți că dacă-L refuzi, Domnul va zice-Dacă mă negi între oameni eu te voi nega în fața Tatălui Meu.

Acu, să tragem adânc aer în pepturile creștine sau atee sau cum or fi ele și să facem niște analiză pe text-ul hidrocefalic:

Am un Prieten care a sosit și are nevoie de un loc unde să se ducă și să rămână! Fiind așa, eu I-am sugerat casa ta! 

Pe bune? Asta este vorbire de sectanți din ăia cu Turnul de veghe (în cel mai bun caz). Ca să nu mai zic că e foarte confuzant să crezi că te trezești dracu’ la ușă cu vreun backpacker  care-a apelat la coach surfing și și-a luat țeapă.

Te rog să-L primești! Numele Său este Iisus Cristos! 

Aha, deci deci de aia se scrisese Prieten cu p mare.

Acum zi cu voce joasă: Poți intra, Doamne! Am nevoie de Tine!Curață-mi inima cu sângele Tău și binecuvântează-mi familia ! 

CE MAH? Curață-mi inima cu sângele Tău și după aia se dau uortuodoxii cu cururile de pământ că de ce le zice lumea că s-au talibanizat. Uite fix de asta, care sună mai mult a invocație satanică decât grai duhovnicesc.

 Trimite-l la 20 de prieteni și mâine ai să primești un miracol, dacă și tu crezi în Dumnezeu. 

Deci conceptul se numește chain-letter (scrisoare-în lanț cred că se zice pe românește) și este o căcănărie din aia care funcționa prin clasele 4-8, cum PLM, să-ți permiți, creștin fiind să-l bagi pe Isus într-o lăbăreală din asta obscurantistă?

Amintește-ți că dacă-L refuzi, Domnul va zice-Dacă mă negi între oameni eu te voi nega în fața Tatălui Meu

Acu mă și amenință. Chestie la care sunt destul de imun, mai ales când sunt amenințări din astea cu prieteni fictivi care locuiesc pe norișori.

All in all, e atât de sinistru mesajul ăsta că alt răspuns decât 20 de injurii trimise în sms-uri diferite ăluia care ți-l trimete nu merită.

Cel-mai-idiot-SMS-de-Paste

Cel-mai-idiot-SMS-de-Paste