Cele mai bune filme din 2014: part II (30-15)

Cele mai bune filme din 2014 continuă să se continueze. Cu aplomb, elan, vârcolaci, thrillere și voie bună.

În mod deloc paradoxal bucata asta, a doua din Cele mai bune filme din 2014 mi se pare și cea mai generalistă. Zic asta și pentru că acilea sunt majoritatea filmelor vorbite în engleză și pentru că sunt pe pozițiile astea niște titluri mai accesibile (adică găsibile) decât pe segmentele alelate două de top. also, acilea avem partea 1 (45-30).

#30 The Atticus Institute

01 the-atticus-institute

01 the-atticus-institute

De fapt și de drept este primul semn de reflux la torture-porn și cel mai Guantanamo film de groază imaginabil. Extrem de politic sub toate efectele paranormale, foarte inspirat să fie mockumentary cu mult found footage.

#29 A Blast

A Blast

A Blast

se merită văzut pentru că este halucinant de dement. Și printre faze disjuncte cronologic și estetic are niște adevăruri umane bine de tot articulate și din acting și din scenariu.

#28 The Treatment

cartea cu tratamentul

cartea cu tratamentul

Genul de film care zguduie și bântuie mai ceva decât Prisoners al lui Villeneuve. De fapt (și-o zic ca plus personal masiv) pe alocuri seamă teribil de bine cu Mystic River și are vagi momente în care pare-a fi Seven. Deci da, must see.

#27 Class Enemy

clasa

clasa

Chestia pentru care este extrem de must-see Class Enemy este faptul că liceeni sunt în no bullshit attitude și sistemul nu poate să-i controleze fără să-și accepte ratarea fundamentală.

#26 WER

WER

WER

oh-la-lah, GORE, foarte multă fizicalitate de efect maxim și un story care merge bine de tot deși este servit din found footage.

#25 Blue Ruin

 

Blue Ruin

Blue Ruin

Blue Ruin e superb din imagine (Saulnier lucreazăa ca DOP de felul lui) și superb din script. Într-o americă mustindă de arme și armament (dar și oameni mult mai săritori la nevoie decât ar fi fost de așteptat) nenea homelessul face prăpăd.

#24 Only Lovers Left Alive

Only Lovers Left Alive

Only Lovers Left Alive

Un fel de clip pentru Smells like Teenspiritfilmat de Caravaggio pentru generația instagram.

#23 The Rover

have no fear the chineese are here

have no fear the chineese are here

interesul foarte bine manifestat pentru relații de putere și jocuri psihologice cu efecte nasoale între bărbați deloc dispuși la bromance-uri de căcat hollywoodiene.

#22 Hwayi: A Monster Boy

Hwayi-a-monster-boy

Hwayi-a-monster-boy

Thriller Corean. Deci #AWESOME. 5 bandiți și o proastă au crescut un copil (Hwayi ăla) care a ajuns adolescent și care vrea să facă niște clarificări apropos de trecutul lui și de cei 5 tați. Evident lucrurile sunt suficient de complicate cât sâ se ajungă la Mexican Standoff-uri apocaliptice.

#21 Norway

03 Norway

03 Norway

 Un film superb de abstract care ia vampirii și-i duce prin Grecia epocii disco. Și face o incursiune într-un underworld cu vampiri și naturalist, și super-stilizat și extrem de kinky. Coup de foudre & Coup de Coeur pentru mine.

#20 Ventos de Agosto

August Winds

August Winds

Poem brazilian despre ocean și moarte și futut și nuci de cocos. și toate astea plutesc bătute de niște gînduri valuri vânturi și ambianțe superb de mistice. Ca o nuvelă pe care Marquez n-a scris-o vreodată dar ar fi putut să o scrie.

#19 Beyond Beyond

beyond beyond

beyond beyond

#18 the Goob

The Goob

The Goob

Tragedie greacă amplasată super-brutal, sexual și evident în mediu de whitetrash  dla antipozi. #WOW.

#17 Wrong Cops

Wrong Cops

Wrong Cops

Dialoguri care pendulează între genial și incalificabil, călcătoare peste toate bunele moravuri ale corectitudinilor politice. Unele dintre cele mai halucinante schimburi de replici posibile, trust me on this one.

#16 Despertar el Polvo

despertar-el-polvo-

despertar-el-polvo-

Awakening Dust e feroce și mistic și extrem de fucked up ce se întâmplă deci necesită din plin o vizionare.  Pentru că-i mai Cinemau și mai minimalist decât vreo 20 de filme de val nou puse la un loc și pentru că-și face din nimic și ritm și stil. Cam capodoperă.

 si primele 15 pozitii