Chappie e amuzant dar tembel

Am vrut să văd Chappie la cinema pentru că Blomkamp și din seria filmelor cu roboți. A meritat banii, deși nu-i un film bun sau memorabil. Dar e #FUN.

Chappie este ca Pinocchio dar cu Robocop pe post de Buratino și cu Dev Patel pe post de Jiminy Cricket retad și mult mai caricatural decât greierul animat de Disney. Deci nu un must-see dar ceva foarte fun și cumva teribil de lipsit de complexele de originalite care maschează prost bășinile lipsite de imaginație vizuală ale unor Nolan sau Aronofsky.

Chappie jump

Chappie jump

Chappie este un film cu robot și roboți făcut de cineva care chiar este interesat de roboți și asta punctează maxim. Se vede frumos și pe film și din zona emoțională. Care este când penală, când telenovelsitică, când pur și simplu brici de cinisme și inegală dar cumva ritmată, nu este un impediment. Aș putea să zic că de fapt Chappie mi-a plăcut pentru niște chestii și displăcut pentru alte chestii, fix ca Pacific Rim. Dar Pacific Rim se dorea a fi un film clasic cu roboți și nu reușea mare lucru nici narativ nici emoțional, pe când Chappie se vrea un Spring Breakers al filmelor cu roboți și până la un punct chiar reușește să fie asta. Dincolo de punctul ăla influențele Die Antwoord înceatează să aibă efecte și cumva am rămas cu impresia că Chappie putea fi mult mai mult, mult mai dement, mult mai violent.

one chappie, two chappies

one chappie, two chappies

Asta ar fi una din problemele lui Chappie. Nu-i destul de violent. Nu ia violența în serios nici când ar trebui să o facă, din scenariu și personaje. Dev Patel este un savant care creează roboți care să lichideze oameni pentru ca sa nu o facă poliția, nu are nicio durere in curu lui de savant indian relocat la Johannesburg apropos de asta când creează zeci de unități Chappie de distrus oameni răufăcători dar se prolapsează anal de oroare atunci cînd vine vorba de Chappie, puiul lui dotat cu conștiință, care NU trebuie să fie gangster.

Mommy

Mommy

Alte probleme sunt:

 • Hugh Jackman, care nu arată destule regrete pentru laba tristă Real Steel și care are fix ca Aaron Taylor Johnson în Godzilla 29 un cap mult prea mic în comparație cu restul corpului.
 • Sigourney Weaver care nici măcar nu are rol. Nici cameo nu se poate considera ce face. E fix ca și când te-ai uitat 25 de secunde la o poza cu madam din Alien. Simpatic dar insuficient.
 • Sincer, fantezism sau nu dar securitatea de la laboratoarele hi-tech pentru arme de distrugere en masse (că asta face de fapt corporația cu roboți) este mai laxă decât securitatea de la mine din debara.
 • pentru că zdrențele de la Hollywood au oroare de mațe dar se udă instant la arme, filmul ăsta are PG 13 și 13% din violența și 2% din gore-ul pe care ar fi trebuit să-l aibă.
  am zis ca are capu mic

  am zis ca are capu mic

 • Miza ultimă din filmul Chappie este transcendența. Executată din scenariu și regie sec, fără vreun fel de aprofundare sau, pulai duamne, deranj intelectual.
retard

retard

momentele & chestiile de plus maxim sunt

 • Ninja zbierând U gave me a retarded robot!
 • Fabrica abandonată, care este oricând un plus pentru un film.
 • lipsa totală de simpatie pentru nerds. Blomkamp face din personajul lui Dev Patel ceva numai bun de șters picioarele după ce i-ai dat câteva șuturi în gură. O atitudine deloc comună prin genul ăsta de filme.
  asta e cool. mai cool decat Ninja

  asta e cool. mai cool decat Ninja

 • Yo-Landi zicând That thing inside that mommy loves.
 • Creatorul cel rău și corpul care expiră. asta e BINE DE TOT. Dar e aproape o notă de subsol.
 • evident muzicile Die Antwoord
 • faza cu adormitul polițailor. are potențial maxim dar se putea regiza mai bine. Mai nasol. Cu mai mult gore.

 Pe post de concluzie se cere observat că Chappie nu folosește la maxim niciuna din cărțile bune pe care le are. Nici măcar un villain clar nu are. Ce-ar fi putut fi insanely over-the-top și brilliantly over-used (personaje, idei, violențe) este lăbărit și în loc de un film cool și coios avem de-a face cu o labă simpatică, la polul opus lui Transcendence și totuși mult mai leneș neuronal decât malahiile pentru adolescente în călduri gen Fufu Photo Games și Detergent, Insistent și sequelurile morților morților lor.

u-u-u big robot

u-u-u big robot

Chappie m-am distrat văzându-l dar acuma, sincer mi se pare deprimant faptul că este un film aproape prost.

Chappie poster

Chappie poster

Chappie poster

Chappie poster

Chappie poster

Chappie poster

Chappie poster

Chappie poster

Chappie poster

Chappie poster

Chappie poster

Chappie poster