Dacă Klaus a câștigat

Nu-s cert că jocurile sunt deja făcute dar dacă Klaus a câștigat alegerile și luni seara, nu doar  duminică seara, atunci ar fi cazul să-și dea seama de câteva chestii.

Dacă Klaus a câștigat alegerile asta s-a întâmplat pentru că mai multe chestii.

Pentru că diaspora a îndurat cozile umilitoare puse la cale Ponta și repuse în funcțiune de securistul Meleșcanu. Și de boarfele diplomatice de prin ambasade. Și pentru că românii din diaspora, ăia care pompează miliarde de euroi  din munca lor în cururile românilor rămași în românica vor ca cineva să plătească pentru umilința asta de absolut tot căcatul.

Pentru că Meleșcanu, securistul minune nu s-a gândit la ceva. Păstrând schema demnă de Epoca de Aur a cozilor enorme i-a demobilizta complet chiar și ăia puțin care ar fi votat cu Ponta din afara granițelor. De ce să te duci duminica să-l votezi pe pOnta, candidatul cu șanse mari? Să-ți fuți week-endul? Dar de ce să stai ca un animal în frig ca să-l votezi pe Johannis? Din ură pură. Ca revanșă super-civilizată.

Pentru că diaspora nu sunt singuri pe lume și pentru că până și o parte din pulimea asistată social de la țară nu l-a votat pe Ponta. Pentru că multă pulime rurală are rude care muncesc pe brânci prin alte țări și pentru că i-au văzut umiliți la cozi.  Sau nu i-au văzut, că se spală pe creieri cu câcat de varan de la Antena 3 dar i-au sunat ăia de la muncă de peste hotare și le-or fi explicat, i-or fi amenințat, oricum parte din boarfele necondiționate ale PCR_FNS_PSD_USL nu au mai pus votul. Botul l-ar fi pus oricum, dar au votat cum trebe.

Mincu cu Kiseleff

Mincu cu Kiseleff

Unele din entitățile sub-umane votante de FSN și remake-urile lui au și dat colțul între timp. E și ăsta un vector. Nu are nimic de-a face cu meritele lui Johannis. Se cheamă că pur și simplu au crăpat și că avem spor demografic mic.

Pentru că după ce Crăciunel și-a făcut treburile de agent USL aporpos de Salvați Roșia Montană niște oameni tineri cu cap și interese oneste au fost activați. S-au reactivat pentru că Macovei și au continuat din seria observatorilor de la vot. Eu îi admir sincer pentru că au făcut asta. Fără ei lucrurile ar fi mers bine pentru agențiile de turism electoral din Olt și Teleorman și Giurgiu.

Pentru că Dragnea și clica lui nu știu să fure voturi decât într-un singur fel. Vizibil și plini de aroganță, ca orice securist ferm convins că ce dacă vede lumea. De data asta nu le-a mers. Nu că nu ar fi încercat din greu.

Pentru că Traian Băsescu a susținut-o pe Udrea, care l-a susținut pe Ponta pentru turul 2. Deloc pe Johannis. Dacă e din cazul minții întunecate de feromonii udrici sau dacă e un alt calcul politic abil nu mă interesează. Și nici cât a contat asta procentual.

Piata Victoriei

Piata Victoriei

Dacă Klaus a câștigat  alegerile asta se întâmplă  pentru că Ponta a pierdut.

Îmi place să cred că Ponta pierde alegerile pentru că Meleșcanu și pentru că Dragnea și pentru că Gabriela Vrânceanu Târfirea, cea mai mincinoasă dintre toți șobolanii politici cu uter funcțional și deci politician de încredere.

Îmi place să cred că Ponta pierde alegerile pentru că profesorii care nu pot fi cumpărați cu 150 de euro eșalonați pe un an întreg sunt mai mulți decât ar fi fost de crezut.

Kiseleff

Kiseleff

Dacă Klaus câștigă alegerile,  ia Președinția și noi tocmai am bifat din nou un Iliescu VS Vadim cred că ar trebui să știe niște chestii.

Că pentru mine ce s-a întâmplat în turul doi din 2014 a fost o reluare a momentului Iliescu VS Vadim. O mizerie colosală. Că din comparația asta el e Iliescu.  Răul mai mic, dar tot un rahat. Deloc flatant, dar partidul pe care-l are în spate (PNL) a făcut recent extrem de multe pentru a distruge simpla existență a statului democratic. Au făcut-o rupți la buci de foamea de ciolan și nu există vreo scuză pentru participarea PNL în USL și pentru lovitura de stat Ponta-Antonescu. Eu n-am uitat asta. Și zdreanța toxică Călin Popescu Tăriceanu este o emanație muistă a aceluiași PNL. Nici asta n-am uitat.

Klaus Jonhannis mi-e pur și simplu indiferent ca individ și antipatic ca proveniență politică. L-am votat în Silă cu S mare. Nu pentru cele 6 case sau pentru lipsa carismei politice. Nu mi-a fost silă nici de lentoarea aia ardelenescă și plicticoșenia pur germanică, două chestii care pe mine mă exasperează. Nu mă interesează nici religia, eu sunt ateu și singurul candidat pe care l-am susținut sincer a fost madam Macovei.

Mi-e silă de Klaus pentru că vine din PNL. Un partid șandrama mustindă de șobolani și târfe. Dintre care două au zburat lopătând grațios din labiile lor de târfe politice masculine pentru că a zis Ponta de ei, nu pentru că PNL nu ar fi o cloacă de șobolani.  Sau pentru că cineva din PNL (Johannis included) ar fi vrut sau putut să-i zboare pe gunoaiele alea două.

mickey sad

mickey sad

Și nu, nu sunt deloc singurul care are “rețineri” sau “suspiciuni” sau “deloc entuziasm” apropos de persoana lui și de ce reprezintă de fapt, la modul concret. Suntem mai mulți care l-au ales ca pe un compromis netestat în realpolitik, de provenineță politică bananier-penelistă în detrimentul lui Victor Viorel, non-opțiunea arogantă cu moafte de Kim Ir Sen. Și n-o să-l susținem politic necondiționat. Oricât de toxic ar fi Ponta și oricât ne-am bucura că PSD-ul a pierdut alegerile astea ce-a primit Klaus Johannis este pentru unii mai mult un vot anti-ponta, anti-PSD decât un cec în cec în alb. Klaus Johannis are multe de dovedit. Că a gestionat Sibiul pe mine mă lasă rece. Cum se descurcă cu șobolanii din propriul partid, cum dă cu maceta între târfele din diplomație care-au blocat votarea și cum nu scade procentele dreptei pân la următoarele alegeri, astea contează.

credite foto: Casa Jurnalistului, eu, eu si internetul