Am dat like la americani. Și mi se pare ok.

Am dat un like pe youtube la 2 americani care-au făcut turism in românica și s-au plâns că trenurile sunt de căcat și că au închiriat ceva jegos în Cluj. Asta mă conflictuează, dar e cumva pe cât se poate de logic.

În ultimele 8 ore m-am trezit că dau like la Godină (Marian, polițist) care-i muiește pe niște americani (pe facebook) și pe youtube că dau like fix americanilor ălora. E contardictoriu mai ales pentru cineva care-a ajuns într-un punct în care încearcă (nu de puține ori fără succes) să evite focurile de paie și focurile de baligi care nația asta pune cu elan botul de fiecare dată. Dar s-a întâmplat și o analiză cu parti-pris-urile inevitabile și cu luciditatea aia atât de absentă în discursurile zile de azi mi-am cerut. Eu de la mine.

Ca să evoluăm cronologic. Faza cu americănoii care se plâng de românica era de ieri fierbândă, dar azi m-am trezit târziu și tardiv și am dat de un grup de atlanticiști care nu mai știau sărăcuții de ei cum să-l muiască pe Mircea Godină. Ca urmare  a unui articol din adevarul, polițaiul care face mai mult PR poliției române decât s-a făcut în ultimii 70 de ani era acoperit de căcat de atlanticiștii iluminați în creieri de lanterna superiorității ideologiilor americane.

Acuma articolul lui Godină e cam de căcat, dar mult mai de căcat e reacția târfelor corporațiilor (care sunt denumiți politicos atlanticiști, pentru că ei vor ca legea și politica să fie la modul legal făcute de corporații și în partea asta a  oceanului, nu doar în imperiul retard al americii de dinolo de atlantic). Ce zic băieții ăștia suferinzi de atlanticism? Scurt pe doi Godină este polițai, deci nu are dreptul să zică nimic rău, mai ales nimic rău despre americani, mai ales că se face vinovat de naționalizm.  Argumentația e de căcat din partea unora care au uitat că măcar teoretic susțin libertatea de opinie.

Unii parcă-și mai dau sema că e absurd să interzici dreptul la opinie al unui polițist (care parcă nu-i tot cetățean?) și zic că polițaii sunt militari. Deci, în calitate de militari, polițiștii NU au dreptul la opinie. Mai ales dacă este o opinie anti-americană și, pulai duoamni,  naționalistă! Aoleo, ați mâncat atât căcat că a trecut aderarea la NATO pe lângă scăfârliile voastre? Tocmai de-militarizarea structurilor poliției a fost una dintre mize… Care teoretic vorbind se întâmplase încă de la nceputul anilor 90. Dar e OK, târfele corporațiilor se trezesc isterizate de fiecare dată când se afirmă ceva (fie adevăr fie opinie) nefavorabilă US of A. Cu un UTC-izm demn de al VI-lea congres PCR atlanticiștii măcăne complet aiurea căcătul despre cum polițiștii fiind militari nu au dreptul la opinie și mai ales nu au dreptul la naționalism. Sunt unul din ăia perfect conștienți de rușinea de-a fi român, dar pentru binele colectiv parcă mă simt mai bine știind că polițaii și militarii nu au dubii d-astea. Pentru că așa e și în SUA, pentru că așa trebuie să fie.  Faza cu naționalismul? Este util păstrării unui stat de drept. Dar are derapajele lui inerente. Chestia asta e complet neinteligibilă pentru târfe ale corporațiilor mai disperate să vadă în corupția cu vagin hillary clinton o ioana darc a zilelor noastre decât să învețe cum s-a raliat românica la standardele NATO.

Faza  următoarea e atât de comună că e de-a dreptul plicticoasă. O tipă cere comentarii apropos de americanii care  n-au avut nici cazare nici transport decent prin românica, deși au plătit pentru chestiile astea. Fata asta poa să aibă 30, poa să aibă 50 de ani, are relații cu mine pe facebook din motive care-mi scapă, probabil pisici, întotdeauna sunt pisicile. NU m-a călcat vreodată pe bătături cu nimica dar aparent are un anturaj de semidocți suferinzi de provincializm rampant. Și frustările astea de periferie se manifestă cel mai adesea printr-un naționalism hidrocefal, orb la fundamentele problemei de nici măcar Nenea Iancu n-ar fi putut să scoată din el.

Conform taberei afectate de provincialism camuflat în naționalism:

  1. străinii care au bani să ajungă în românica ar face bine să aibă bani de hoteluri scumpe, că atlfel sunt plini de căcat și ură pentru țara noastră care este o comoară îngropată (într-un cur, nota autorului).
  2. o cazare ieftină înseamnă automat camere neaerisite și cearceafuri care put a sucuri scurse din hoit/vomă expectorată din gâtlej/sloboz din pulă și lucrurile așa e normal să fie pentru 20 de lire, că doar nu or vrea tajmahal la banii ăia.
  3. CFR-ul merge bine
  4. Noi românii suntem victimele unei campanii de defăimare internațională, vezi și faza britanică Romanian Are Coming

Ca să încep cu ce mă vizează din experința mea directă prin vacanțele mele personale. 1. Ieftin poate să însemne o hrubă, dar ieftin nu trebuie vreodată să însemne JEGOS. Pentru că și la hotel și la AirBNB se percepe o taxă de CURĂȚENIE. Pretenții d-astea ca ăia care vin de departe (fie china, fie us of a, fie australia) în turism la noi în patria-mumă să stea la 4 și 5 stele sunt atât de abjecte și penibile că efectiv nuj cu ce să încep. Cu logica elementară de-a te duce scump și departe dar de-a încerca să economisești la cazare? Toți am face asta dacă am avea destul creieri cât să putem profita maxim de bugetul de vacanțe. Dacă ar fi logic ca la un moment dat cea mai ieftină cazare de bookuit pe net să însemne efectiv că dormi între patru pereți mânjiți de căcat pentru că ai plătit puțin pentru cazarea aia nu are rost să vorbesc.

Nici cu fazele de ”denigrare pentru că nu știu română dar au călătorit cu CFR” nu m-aș atinge decât cu aruncătorul de flăcări. Adică am călătorit destul anul ăsta cu CFR: 2 drumuri dus-întors la Brașov, câte unul la Ploiești  și Craiova, drumuri de returnare din Piatra Neamț și din Buzău. Efectiv știu și cum pute căcătul defecat pe lângă budă din vagoanele de clasa I Buzău-București (ca să vezi la calsa 2 erau închise budele) și cât stă trenul la megalopolisul Abrud (20 de minute, că doar nu se grăbește nimeni și ăștia 7 călători care se urcă sau coboară necesită fix timpul ăsta) și cum merge trenul între Piatra-Neamț și Bacău. Nu aș fi capabil să trec prin haosul ăsta bășit al #muiecfr dacă nu aș vorbi limba română și oricum e jegnant.

Da, le-am dat like la americani pe youtube. Pentru că cfr-ul este mai de căcat decât l-au simțit ei (măcar n-au mers cu un vagon vintage, de prin 1975) și pentru că poza de titlu de la articolul ăsta este dintr-un hotel de-al nostru, din românica. Și e făcută în august 2016. Cum o veni asta, să iei bani pe o cameră în care nu s-a dat cu aspiratul de suficient de mult timp cât să se adune 9 hoituri de molii? Logic pentru mulți, mai ales dacă se întâmplă altora. Îmi păstrez și susținerea pentru Godină. Are dreptul la o părere a lui, chit că ce să vezi la unii curvolaci ai inperiului retard american nu le place să existe opinii publice anti-americănești. Chit că mie nu-mi place deloc cum a luat problema.

Deci nu, România nu e victima unei campanii de denigrare, românica chiar trebuie să învețe noțiuni elementare. Precum #igienă, care deja știm că ne este străină. Și #respect, pe care unii tind să-l dea numai la bullshit retard americănist și alții numai la imagini labagiste despre cât de ospitalieri suntem noi. Adevărul nu este prima victimă a tolitarizmelor. Dreptul la opinie este prima victimă a totalitarizmelor.  Fie că sunt născute din frustrări naționale și naționaliste care maschează prost un provincialism frustrat și pauper, fie că rezultă direct din curveală unor puțoi care știu mai multe despre ideologia lui hillary cuntham clinton decât despre istoria post-decembristă a insituțiilor statului român totalitarizmele sunt de riguer în mediu online. Și pe mine asta mă umple silă.