De văzut: 3 filme cu vârcolaci

2014 a fost un destul de bun pentru filme cu vârcolaci și vârcolăcizme. Astea 3 cel puțin mie mi-au plăcut și sunt delicioase.

Care-a fost ultimul an în care am avut de văzut 3 filme cu vârcolaci care să fie Bune? Cred că a fost cam departe în timp și oricum anii în care iese mai mult de un film cu vârcolaci care să nu fie nici vomă himenal retardă nici căcăreală din pixeli pentru cei mai retarzi adolescenți americani sunt obscen de rari. Deci 2014 s-a dovedit un an mult mai bun pentru filmele cu vârcolaci decât pentru filmele cu zombie. Sau filmele cu vampiri. Sau filmele cu extratereștrii. WER, Late Phases și Wolf Cop sunt fiecare diferit și ca ambiț și ca abordare narativă dar au la comun o chestie superbă. Sunt făcute cu gore oldschool și efecte speciale din machiaj și prosthetics, nu din pixeli. Absolutamente fabulos, deci

Late Phases

Late Phases

Late Phases

Subiect: un veteran de război (din Vietnam) orb este relocat de fi-su într-un orășel de la marginea pădurii. Prin care bântuie ceva ce omoară câini și oameni. Asta află nenea încă din prima noapte când vârcolacul îi lichidează vecina și hăcuiește câinele. Cine-o fi, care-o fi lacu-vârcolacu? Să fie popa care pare-a ști câte ceva? Sau vreuna din boarfele bătrâne din cartier? Sau tipu din iron-lung?

Cei foarte bine: suspansurile și vârcolacii și scenariul și protagonistul și mai tot.

Formulat altfel: Gran Torino cu vârcolaci în loc de imigranți coreeni.

WER

WER

WER

Subiect: o femeiujcă avocată investighează dacă o namilă păroasă chiar i-a făcut franjuri pe un tată și plodul lui. Ce să vezi individul chiar i-a hăcuit pe ăia (și mai face pulbere mulți alții) pentru că suferă și de porfirie dar și de litecantropie.

Cei foarte bine: oh-la-lah, GORE, foarte multă fizicalitate de efect maxim și un story care merge bine de tot deși este servit din found footage.

Formulat altfel: ăsta e un film e top 2014 și nu mă refer strict al topul de horror.

WolfCop

Wolf Cop posters

Wolf Cop posters

Subiect: un polițai de la țară se vârcolăcește într-un mare fel. Și mai avem și un futai inter-racial de zile mari. Și o conspirație ocultă în care sunt implicați mai mulți de prin oraș și mai multe feluri de shape-shifteri.

Ce-i foarte bine: de vrun deceniu se tot încearcă falsificarea coolness-ului ăluia retard dar sublim, subversiv dar tembel de prin filmele din deceniul 7. În 97% din cazuri rezultatele sunt vome demne de dispreț, fie că sunt făcute de independenți, fie că-s scoase din curul marilor studiouri. Acum Wolf Cop reușește ce n-au reușit nici Hobo with a Shotgun nici Snakes on a Plane. e teribil de entertataining, e sfidător de uimitor și are un aer bonvivant cum nu credeam că se poate la un film cu polițai vârcolac.

Formulat altfel: 200% vârcotainment.

Evdeint, pozele și posterele.

[carousel source=”media: 8877,8876″ width=”640″ height=”240″]

WER

WER

WER

WER

WER

WER

WER

WER

WER

WER

WER

WER

WER

WER

WER

WER

[carousel source=”media: 8864,8863″ width=”640″ height=”240″]
Late Phases

Late Phases

[carousel source=”media: 8880,8879,8878″ width=”640″ height=”240″]