Despre ciobani, ciobănizme și ciobaniadă

În ultimii ani se acordă cam multă atenție la ciobani. De la campania vodafon la recenta ciobaniadă sunt mult mai prezenți decât ar fi de așteptat prin media.

E plin de ciobani în față la Casa Poporului. Chestie deloc dramatică sau insolită. Faza cea mai tare este motivul pentru care s-au strâns ciobanii în fața epicentrului porcin al Statului Român. E un motiv atât de abracadabrant că m-am gândit iar să văd dacă nu citesc TNR. E foarte util să verifici și  din a doua sursă decât FB, deci mdap, e pe bune. Deci porcii multiplu gușați și șobolanii politici cu vulvă din Parlament au decis să reglementeze câteva chestii apropos de ciobănie. Mai exact numărul de câini. Deci ciobanii au voie la un număr de câini. WOW, ce le-o fi venit la zdrențele politice?  Vreo penurie de afaceri profitabile cu statul? Vreo emulație a legislațiilor labagistico-europene care reglementează absolut tot din agricultura statelor memebre?

Și mai bine, poate finalmente s-a pornit o curciadă legislativă împotriva haitelor de pungi de căcact lătrătoare care ocazional mai omoară oameni. Să fie asta, și ciobanii să fie luați în același colimator cu zdrențele de la bloc și de pe șantiere care cresc haite de cățeluși vagabonzi pentru că nu le duce capu să-și manifeste altfel umanitatea? NOPE. E ceva mult mai românersc în fundamentele lui muiste. Legislația care reglementează numărul de câini de la stână e menită să le ofere vânătorilor condiții mai bune pentru exhibat bășinele aristocratico-securiste. Deci mdap, se vrea reglemantarea numărului de câini și-a transhumanțelor pentru ca zdrențe bogate să poată vâna în liniște deplină. Groh groh, foarte bine parlament. Târfex tampax De Bruxelles Corina Crețu ce părere o avea despre asta?

Also această chestie, prezentată drept ciobăniadă e destul de amuzantă. Mai ales că am studiat-o cu niște berre trapistă și un platou de brânzeturi haute-tradition. Eu nu mai văzusem ciobani de când eram audiență captivă pentru știrile de la ora 5. Deh, ăștia suntem, măcar n-o mai punem de mineriade comandate de la centru. Și mă doare sufletu că tembeliii ăia au venit pân la cacpitală și nu l-au masacrat pe muist-popescu-74desoții-tăriceanu.

PS: poza aia bună nu-i a mea, e dp net.