Despre sărăcie

Sărăcia e najpa și e multă și în multe feluri și n-o să dispară, ba din contră

Pentru că e nașpa să-ți fie foame și e najpa să n-ai dinți în  gură și e najpa să n-ai bani de chirie și de haine și să n-ai bani de șpăgi la spitale. Pentru că e nașpa să trăiești sărac, să îmbătrânești sărac și să mori sărac. E najpa să n-ai acces nici financiar nici telectual la city break-uri și e najpa să n-ai posibilitatea să le cumperi încălțări și carioci la plozi.

Sărăcia e najpa și săracii sunt najpa. Scuipă pe jos, n-au vocabular, își bat femeile, bagă la păcănele, nu citesc cărți. Sunt violenți și isterici și ne-educați. Fac trafic de carne vie fără remușcări și fără vreo spaimă de pârnaie. Pun botu la toate rahaturile pe care le văd la televizor și pe internet. Săracii sunt smardoi duși la sală care fumează și beau și bagă droage. Săracii sunt femele mai machiate decât un travestit care cacă din ele plozi ca un oposum.

Sărăcia e najpa, săracii sunt najpa dar n-or să dispară. N-au dispărut pe miile de ani de civilizație, n-or să dispară acuma. Sărăcia este o realitate contondentă, care provoacă frică și silă. Și în realitatea asta, deloc paralelă trăiesc săracii.

Sărăcia e multă și datorită eforturilor panicăcate apropos de VAIePAndemIEMurimCutoZii sărăcia e în creștere. E pe trend ascend. Ceeace este, evident najpa. De fapt sărăcia e multă pentru că sunt și multe feluri de sărăci. Multe sărăcii, toate najpa. Săraci sunt și ăia de-ți bagă cuțitu în tine și ”cad la închisoare” și ăia, cetățenii de rangu trei ai europei care le salahoresc la sparangelul și căpșunele îmbuibaților din vest. Săraci sunt și ăia de trăiesc în case de chirpici aproape scufundate în nămolurile ancestrale ale moldovei și tiristele care fac țurțuri la pizdă la marginea municipiilor. Sunt săraci și majoritatea pensionarilor și ei futand miracol, ce să vezi sunt săraci și ăia de acuma în vremurile lui covid sunt lucrători esențiali. Ăia de lucrează la supermarketuri și șaormerii, curierii și simigii.

Sărăcia e o clasă socială care fiind mare și reală trebe luată în calcul politic. Și pentru că au de unde decupa fix ce le convine și politicienii și telectualii  reduc sărăcia la borâturi borfașe și naționaliști isterici sau la vai victimele discriminărilor și vai femeile bătute/violate/traficate. Sărăcimea îi conține și pe smardoi și pe gherțoi și pe abuzatele în toate felurile și pe ăia de muncesc pe bani puțini și pe asistații sociali, și pe casiera de la mega și pe moșu care moare singur la el în garsonieră și este găsit după miros câteva săptămâni mai târziu.

Sărăcia n-o reprezintă nimeni din politica HUONORABILĂ da ce mai umblă cu ea în gură toată lumea bună. Cei mai agreabili sunt aștia din dreapta clasică (PNL și parte din ce era USR) care-i reduc la asistați social (recte căpușe) și confundă uneori eradicarea sărăciei cu eradicarea săracilor. Că discursul ăsta de fapt reduce toată sărăcimea la țiganii cu 11 copii care cheltuie alocația la păcănele e mai puțin deranjant decât faptul că discursul ăsta funcționează. Dreapta își cunoaște publicul, nu cunoaște sărăcimea, nici nu se prefac de fapt interesați despre ce s-ar putea face pentru teza este că se face deja prea mult (din asistența socială). Sărăcimea aia, ignorată și egalată cu asistații sociali nu este doar asistații sociali și ce să vezi n-o să dispară peste noapte sau peste hotare pentru simplul fapt că sunt prea mulți prea săraci și idealul în privința asta este o soluție pentru măcar o parte din ei. PNL nu are. Nici nu se preface că ar avea-o. Măcar nu sunt ipocriți.

Maldărul de mafie + feudalism + comuniști și beizadele lor școlite în afară din PSD dă din gură fix apropos de ce-i fute grija pe săraci. Decât dă din gură. După 45 de ani de comunism și vreo 25 de domnie pezedoasă existența unui număr atât de mare de săraci și-a unui număr atât de mare de oameni care trăiesc în sărăcie lucie lor li se datorează. Au furat aproape tot și din când în când mai dau câte-o pomană electorală. Fix în momente electorale, fie că pomenile alea sunt ulei sau puncte la pensii, făină sau alocații mărite. Practic pezedoii aruncă așa, câte un os, cât să nu le moară de foame o parte din bazinul electoral. Au punctat și la imagine, cu-o tanti cretină ca dăncilă și un gherțoi ajuns la cășcaval ca dragnea destulă sărăcime s-au văzut reprezentați. O parte din sărăcie s-a identificat cu ăștia doi mai mult decât s-au putut identifica vreodată cu cineva din politică. Ca de obicei țeapă, se cheamă că ți-ai luat țeapă. Maldăru ăsta de pușcăriabili, cu târfele și beizadăii aferenți din PSD înțelege cu cine are de-a face când vine vorba de sărăcime. Cu notabilele excepții ale lui Băsescu și Vadim nimeni n-a înțeles chestia asta atât de bine. Până la AUR, partidul ăsta izbit în politica românească fix ca să reprezinte mai multe feluri de sărăcie decât poate duce discursul public d-ăla de creme ale politicii corecte și elite telectualiste faux-stângiste.

Cei mai distruși pe orbită galactică apropos de sărăcime sunt fix ăia care umblă cu sărăcimea în gură aproape non-stop: căcuții progresiști. Nu le-aș zice nici pluseriști (că acolo este un nucleu de mafioțeală de care progresiștii nu-s capabili) , nici oameni tineri și frumoși (că mai sunt și d-ăștia la 40+ care dau din ei jeturi de jeturi de virtue-signaling cu regularitate de ceasornic) și în niciun caz sexo-marsiști (că asta ar implica că să fut mult și că l-au citit pe Marx, chestii care nu li se aplică). Căcuții progresiști se scheună că sărăcimea este o masă  victimuțe inocente și că nu trebuie zis nimic de rău de sărăcime. Asta e problema, că lumea vorbește de rău de săraci. Și fac poliție politică apropos de ce zice și cum le zice lumea la săracii lor fetiș. Ăia cei mai intersecționalizați, că intersecționalitatea este noua internațională comunistă. Pentru căcuțul progresist s-au extras cele mai utile unelete din inventarul orwelllian (double-talk), din beciurile staliniste (militantismul și activismul, auto-critica și Re-educarea) din căcătu maoist deja fosilisat prin universități americănești (discriminare pozitivă și vai micro-agresiuni și affirmative action) dar astea zbierate mugite și scheunate non-stop acoperă doar parțial un fapt foarte penibil: căcuții n-au habar care-i treaba cu sărăcimea și săracii. N-au contact cu săracii nașpa, n-au limbaj pe care să-l înțeleagă prostimea. Fac spume că-s reclame sexiste dar tac mâlc când plimbă dani mocanu curve în lesă prin videoclipuri și se publică articole despre tarifele la curve de semi-lux. Nu mai pot de comemorări cu vai sclavia, vai holocaustul, vai genocidurile dar când se face sclavie umană la Țăndărei și Baia Mare în secolul 21 ce să vezi, nu piuie niciunu. Dau din buci la modul militant și incluziv pe manele dar trec strada când dau de țigani care scuipă semințe pe jos. Merg să vadă și să respire sărăcia rar, în ceva gen safariuri urbane (Brave New World vibes maximale) și umplu facebooku cu poze și scheau-scheau. Vor la modul declamativ ”să se dea, să se facă” dar ce, cum, pentru cine și de unde este o mare nebuloasă. Ce vor de fapt este să se tacă. Să tacă tacă toți ăia care neprizând nazal căcat uscat de import ideologic americănesc sunt automat naziști, xenofobi, bigoți, ortodoxi, anti-semiți, rasiști, misogini, homofobi.

Chestia extrem de amuzantă este că sărăcimea este un bazin de valori tradiționale, recte conservatoare. Și sunt majoritatea naziști, xenofobi, bigoți, ortodoxi, anti-semiți, rasiști, abuzivi, misogini, homofobi. Chiar și țiganii. Chiar și o parte din LGBTQXYZ. Najpa cu realitatea, dar căcuț progresist, oricât ar călări el sărăcimea și da virtue signaling că vai cât îi reprezintă el în spațiul public pe sărmani nu e intersat la modul concret de realitatea asta najpa a sărăcimii. Că-i dă cu răuț la căpuț. Adică nah standerele progresite nu mai sunt demult duble, sunt deja cvadruple și nici așa nu pot face față cu brio la realitate.

Dar ăsta e schepsisu cu căcuț progresit și toate sortimentele de zdrențe  ideologizdate: pe ei nu-i interesează realitatea. Ei sunt perdeaua de lătrături și fumigene dincolo de care realitatea continuă să continueze și să se deterioreze. E și-o vină, ba chiar design intenționat al capitalismului ne-reglementabil în numărul ăsta de săraci și sortimentele de sărăcime. Și atâta vreme cât mugetele progresite apropos de cele mai exotice sortimente de defavorizați sexual și moral iau aerul din încăpere și dau iluzia unei păsări nețărmuite pentru vai pauperi și vai minorități nimic din cauzele concrete ale mizeriei și sărăcimii nu or să dispară. Ba din contră. Progresiștii sunt idioții utili și cretinii mi-se-cuviniști ai capitalismului și una din alea enjpe mii de cauze ale colapsului care deja începe. Toată agenda lor ultra-identitară, toate moaftele mizeriilor zbierate drept drepturi, tot refuzu de-a avea și obligații față de restul societății se sparg finalmente tot în capu sărăcimii, care ca de obicei decontează.

Și în contextul ăsta apare aur. Și aur face niște chestii: reprezintă sărăcimea cu toate fantazmele, panicile, ideile preconcepute dar și cu toată realitatea lor. Mult mai bine decât pezedeul, mult mai autentic în sensul de DDTV și PRM. Ăsta este momentul în care căcuț progresist și-a pierdut postamentul pe care se pusese și valorizase prin labe ideologice în cercuri artistico-telectuale. Ăsta e momentul în care feministele disperate că vai cât de cool e Florica Dansatoarea n-au stomăcuț pentru Șoșoacă Avocata. Ăsta este momentul în care vajnicii telectuali suferinzi de stângism nu pot decât să tacă, că teza lor și fabulația pe care vor să o impună despre sărăcia nobilă și persecutată arde în flăcări mai ceva ca Ana Leko într-un butic korean incendiat de protestele pașnice BLM din Atlanta.

Ăsta este momentul în care după ce-au lătrat către sărăcime eternele vai naziștii, vaii hitleriștii, vai fasciștii singura reacție de care sunt capabili căcuții progresiști sunt meme din alea hidrocefalizdoase, cu țărani la terling de la proteste peste care se pun textuțe gen să se deschidă ateneul și biblioteca. Fix memele astea sunt dovadă clară că căcuț e greu de căpuț. De ce ar trebui ca niște țărănoi și țigănci să fie în vreun fel futuți de grijă apropos de muzici simfonice și cultură și teatre? În sărăcime filmele se văd la mal și pe net, concertu ți-l faci din telefon unde vrei tu, chit că-i autobuz sau cimitir. Moaftele astea cu cultura progresită n-au nimic de-a face cu sărăcimea. Săracii au cultura lor și prioritățile lor. Și au și toate motivele lor de-a ieși la protest. Nu o fac pentru cultura aia de care li se rupe sufleții în cur la căcuții progresiști. Cultura aia de teatre atenee biblioteci și filmuiețe festivaliere de profundă implicăcare socială n-a reprezentat vreodată sărăcimea. A prezentat și prezintă în continuare niște versiuni conforme politic cu ideologia pe trend apropos de sărăcime. La săraci nu le pasă de artele progresiste incluzive și uoucuțe. Pentru că nu se identifică în ele, pentru că nu-i ajută cu absolut nimic în viața lor reală, de aia.

Nu aș vrea să citiți astea ca vreun discurs faultat de cancerul anal la creieri al empatiei sau de spasmele penibile ale solidarității. Bullshiturile astea sunt deja perimate.  Le-au dat crtl/alt/del chiar căcuții progresiști care le-au scheunat non-stop în numele nobilei cauze a sărăcimii defavorizate și acuma nu-s capabili să nu spazmeze de silă și dispreț fix apropos de sărăcime.