Dracula și draculit, ghid pe FFW

Ce-aș menționa eu din meniul foarte culturalicesc al festivalul de film Dracula.

Dracula deja se întâmplă deci nam prea multe timpuri disponibile. Ca să nu prelungesc și dau cu delay și ca să nu ratez ocazia astaq de zăcut cu laptoapa la soare și cafea, voi purcede acuma.

Joi

Teatrul Pisică Alexandrescu

Orele 18:00

Be My Cat: A Film for Anne, pentru că primul lung-metraj aborigen found footage și la modul obiectiv primul horror care chiar e horror și mai e și independent Made in Ro.

be-my-cat-a-film-for-anne-

be-my-cat-a-film-for-anne-

Orele 22:00

Landmine Goes Click

Sau care-i faza cu turismul prin Georgia. Aia pe care au invadat-o rușii, nu aia a lu Scarlett OHara. Pe meniu, abuuzuri sexuale și alte feluri de brutalități.

Landmine goes Click

Landmine goes Click

Cinemateca Patria

20:00 Shorts.ro

5 filmulețe cu ceva umoruri, niscaiva traume și mdap, chiar trebuie să ne bucurăm că pe regizorii ăștia mai tineri îi duce capul la mai mult decât realizme din alea cu supe și tristeți festivaliere.

in-Atas

in-Atas

21:30 Micro orori internaționale

Comuniunea femeie-niponă cactus supranatural, povestea adolescentului căruia bătrânii îi sug toată vlaga, ceva zombie prin lanul de trestie de zahăr, o adolescentă cu un apetit deloc comfortrabil, un parc de distracții abandonat și o școală populată de plozi cenușii.

Zugar-Zombie

Zugar-Zombie

Vineri

Teatrul Pisică Alexandrescu

19:00 Masterclass Simon Boswell

Compozitor de muzici de film, președinte de juriu și artist cu concert la gala de închidere. Nu știu exact cum o să-și țină masterclassu, dar i-am asculttat și agreat ceva din muzicile de film.

22:00 Bunny the Killer Thing

Dacă ar fi să-l reduc la o singură propoziție ar fi horny yeti goes on murderous sexual rampage. E mult mai mult de atât și la modul absolut eu îl consider revelația ediției. Pentru că e atât de dement încât e demențial.

Bunny the Killer Thing

Bunny the Killer Thing

Sâmbătă

Teatrul Pisică Alexandrescu

16:00 Liza the Fox Fairy

Nu știu decât sinopsisul, e un shot in the dark, dar o să mă bag în sala pentru ca să văd ce-au putut să scornească ungurii.

liza the fox fairy

20:00 The Witch

Se dă cu gală, gălit  concerte și trofee conexe. Sper să fie măcar pe juma din anvergura hype-ului. Oricum are o textură vizuală demnă de admirații, deci se cere văzut pe ecran mare.

the witch

the witch

Argh, în timpul galei e și Twin Peaksărela de la Cinemateca Patria, deci probabil o să fug dintr-o parte într-alta.

wrapped in plastic its fantastic

wrapped in plastic its fantastic

23:00 Shocker

Un Wes Craven de colecție,șarmant în toate optzecizmele lui optzeciste. Rudă cu alde Prison și cu Chucky. L-aș revedea, că mi-l amintesc ca fiind foarte agreabil.

shocker

shocker

Duminică

Dacă mă mai țin picioarele după haosul de sâmbătă sau nu, chiar vreau să văd asta cu 3D

Cinema One

13:00 Dopul scuză mijloacele

E comedie, parabolă, SF și multe altele, articulate impecabil dintr-un scenariu din care se putea face orice fel de film. Dar e așa cum e și e foarte bine. Mai e și primul film românesc cu 3D, deci da.

dopul scuza mijloacele

dopul scuza mijloacele

Teatrul Pisică Alexandrescu

18:00 Unfriended

Niște adolescenți freacă chat-urile și messengerurile și pe ei al rândul îi freacă fantoma unei zdrențe sinucise. Miza e mult mai mare decât pare pentru că tot se întâmplă din și pe display de laptop/smartfone. E un pariu curajos și e câștigat. Eficient și perfect capabil să dea personaje ceva mai credibile decât alea din dramele indie cu liceeni și liceence.

unfriended

unfriended

18:30/21:00

Vlad Țepes/Bram Stokers Dracula

Asta vine la pachet cu ziua sponsorului, Viasat History. E de fapt double bill, filmul istoric din RSR și Dracula lui Coppola.  Mai e și-o discuție/masă rotundă dsp cum suntem noi cam tolomaci la modul naționalist jignit în orgoliu când nu-l folosim pe Dracula pentru promovat turismul. Acuma filmul nostru cu Vlad Țepeș e cu mai puțin bombast decât media filmului istoric comunist,muisticizat întru glorificari gloryholiste. Poate și pt că nu-i un produs Sergiu Nicolaescu, poate și pentru că aduce mai mult a dramă cu costume BBC decât ar fi suspectat cineva. Oricum pentru Dracula lui FFC am o pasiune sinceră și mdap, o să-l revăd pentru a 5a oară (și-a doua oară pe cinemau, cum nu l-am mai văzut de la premieră, fuck, cât dehodorog sunt). click 4 bonus

Vlad Tepes

Vlad Tepes

Acestea fiind zise s-ar cere zise și cîte ceva dsp orașul Brașov (fost Stalin, ocazional Kronstadt). Deci 2 muzee super-centrale și 3 baruri așișderea.

Muzeul Imnului Național, aka Casa Mureșenilor

Casa Muresenilor

Casa Muresenilor

Ca muzeu e foarte cozy și foarte just compus. Ca expozeu temporar este  o colecție de Rembranturi. Decât gravuri. Eu le-am văzut le Cluj acu vreo 2 ani și mdap, este un expozeu care se cere văzut. Costă 10 RON.

Muzeul ăsta, al Civilizației Urbane sau așa ceva

Muzeul civilizatiei Urbane

Muzeul civilizatiei Urbane

Destul de minunat și din exponate și modul de-a implica și explica fundamentele locuitului în Brașov de-a lungul secolelor. Ca bonus suprem, la mansardă este (sper că mai este, eu l-am vizitat în vară) o expoziție de păpuși pe care nu știu cum să zic, dar am putea-o include în festival la cât de creepy este. Biletul tot așa, vreo 10 RON.

Tipografia, bar oficial de festival. Se pricep la cocktailuri și la chizcaik.

Colaj. Pentru cât e soare locul ăsta este un must, singura tearasă frecventabilă din tot centrul.

Square, la care-am ajuns de câteva ori în ultimii 4 ani și mi-a fost foarte simpatic de fiecare dată.

Ce-ar mai fi de bifat pentru turizm cultural? Laborazone, un fel de atelier de producție și Cafeteca, unde te înghesui cu studente și studenți pentru o cafea bună.

fake vlad tepes

fake vlad tepes