După 15 septembrie

A trecut 15 septembrie, a reînceput școala și evident, v-am auzit și citit chelălăiturile. M-am iritat.

De fiecare dată, în fiecare an trece 15 septembrie. Nu trece discret. Trece în trombă și cu cortegiu de bocitoare. Nu pentru că și-ar fi dat unii copiii la școală, cât pentru că alte chestii. Majoritatea de căcat și nescuzabile. Hai să le inventariem, că dudie FB-ul și m-ați căpiat cu căcaturile voastre plângăcioase.

tovarasa invatatoare si alte animale

tovarasa invatatoare si alte animale

Vai, pe vremea mea…

Ba p-a mă-tii. Pe vremea ta România era un lagăr CENUȘIU și GRI în care nu exista nici măcar o pată de culoare. Vă mai aduceți aminte asta? NU? Recomand înregistrările  (video color) din anii ’80 și ’70. Sau înregistrările de la revoluție. Vedeți vreo pată de culoare? Pe vremea ta culegeai cartofi și erai la muncă patriotică și cel mai probabil făceai pur și simplu munca unor țărăntoci prea leneși ca să muncească. În frig și mai rău decât li se întâmplă munca la căpșunari prin Spania.

Dar e nostalgie…

Nostalgia e un distors sublim al trecutului. Și nu cred că există vreun sentiment mai uman decât ea. Dar să te lași purtat prea mult prin mocirlele nostalgiei nu a fost vreodată util sau productiv. Nici plăcut nu este, mai ales când nu este o chestie de moment ci  devineun mod de viață. Dacă n-ar fi așa nici reclamele și nici almanahurile comuniste n-ar trona  vreo 10 luni pe ani pe facebook.  Și n-ați mai sări cu banul la orice cash-in vag literatural apropos de copilăria fericită din comunism, din spatele blocului. Cu dulciuri de căcat și haine de căcat și penare de căcat pe care nici morți nu le-ați cumpăra copiilor voștrii. Pentru că erau nasoale, nu pentru că au ieșit din trend.

mandra istorie a neamului

mandra istorie a neamului

Dar profesorii erau buni și se făcea școală!

No shit, pe bune? Se făcea școală? Făceai colaje cu uzine și învățai piscurile muntoase ale Republicii Socialiste sub portretul împușcatului. Și colecționai ierburi. Ca să mulțumești niște gloabe așezate la catedră de un sistem ticălos și hidrocefalizat până peste poate. Care gloabe dădeau din coadă și făceau frumos mai ales dacă le mai duceai un nessuleț, o atenție, eventual o halcă de porc sau vreo galinacee. Cât de glam era asta, futu-i.

Ce-i drept învățai câte ceva de la onorații tovarăși și onoratele tovarășe din învățământ. Învățai  cum să mănânci căcat în liniște sau cum să urli plin de elan patriotic cu gura mânjită de căcat. Astea erau singurele lecții practice pe care le puteai deprinde de la un adult în comunism.  Sună nasol. E nasol. E cumplit de nasol.

ah, ce bine era!

ah, ce bine era!

Dar copii erau cuminți și diferențele dintre bogați și săraci nu erau la fel de mari…

Până prin 1990 copii erau mai cuminți și mai la-locul-lor aproape peste tot. și-n Franța, și în Japonia și în Afganistan. Poate chiar și un Imperiul Retard al Americii care-a inventat și exporat masiv cultura bullying-ului. La asta nu v-ați gândit vreodată. Că societatea a evoluat la nivel global și că da, ai șanse să-ti vină poliția acasă pentru că fi-tău s-a dat pe marihuana. Sau că ai sanse s-o vezi pe fetița, pe lumina ochilor sugând pula profesorului de sport. Tu și restul internetului. NASOL MOMENT. Ce să vezi, tot prezentul e de vină, vremurile astea nașpa prin care trăim. Nu faptul că shit happens sau că deh, există o anumită vocație (genetică) de-a fi târfa liceului. Mai nou a școlii, dar copiii din ziua de azi cresc atât de repede. Niciun prolapsat și nico prolapsată de emoții cauzate de 15 septembrie nu-i deloc dispus să-și asume și educația (care dintotdeauna s-a făcut și acasă) și rolul pe care l-a avut pentru ca să se ajungă aici.

deschiderea de an scolar

deschiderea de an scolar

Vai, dar preotul la deschiderea anului școlar și poliția și cât de grotesc…

Preotul e la deschiderea anului școlar cacarisind rugăciuni și blagoslovenii (pe bani din fondul clasei)  pentru că…  ia să vedem noi ce-ați declarat voi la religie când v-au întrebat la referendumuri? V-ați dat creștin uortuoduocși practicanți, nu? Din ipocrizie și din spirit de turmă și ca să nu vă judece fata aia care completa plictisită în formulare. Deci ciocu închis. Erați atei și ați avut tupeul s-o ziceți? Bravo, sunteți mai minoritari decât aproape orice minoritate sexuală. Dar căcat tot trebuie să mâncați pentru că țara, neamul, morții și catedralele lor.

Poliția nu văd de ce-ar lipsi. Măcar  ca să le zică la ăia mici că orice mașini are tac’tu și de la orice ar suge-o mă-ta e foarte nasol să te calce o mașină. Nu când te întorci de la școlă, că nu se mai întoarce mai aproape niciun plod pe jos de la școală, ci așa în general.

Nu-i nimic grotesc în festivismul lăbărțat și jegnant de la o deschidere de an școlar. Este  decât românitatea. Fascinația asta de găini belite de tractor care stau paralizate, cu gura deschisă la orice înseamnă vag ceremonial și vag festivitate. Tot de la tovarășii din sistemul de învățământ și de spălarea pe creieri de dinainte de ’89 vi se trage. Măcar de asta ar trebui să vă dați seama și singuri.

daca lucrurile sunt atat de oribile

daca lucrurile sunt atat de oribile

Dar acum tocmai ministrul învățământului…

Da, și voi ce faceți? Ați ieșit în stradă să-i cereți demisia? Nu? Vă spargeți în figuri pe Fb să vadă anturaju virtual cât de progresiști sunteți voi și cât de prost e ăla. După care ce contează,  deși dacă nu faceți nimic este fix  ca și când ați fi făcut și crescut copii ca să se cace vreun  oligofren pe ei.

Dar manualele alternative care…

Pe care manuale alternative, în mod cert le-ați scrie voi mult mai bine. Și de ce n-o faceți? Probabil pentru că v-ați asigurat că plodul/ploada voastră învață după un manual care-a fost scris și selectat de o comisie demnă de încredre și că discuțiile au fost transparente dacă nu de-a  publice? Ah, v-a durut în cururi de cine face și cine alege manualele? Din nou, mă repet, ciocu FOARTE mic.

La final și ca concluzie toate simptomele astea exhibate cu antren pe FB nu vă fac în mod automat cretini. Vă fac pur și simplu români. Români autentici din românica noastră cea carpato-danubiano-pontică, indivizi capabili de isterizări excesive care oricum nu vor rezolva NIMIC din chestiile deja jucate pe la spatele vostru de niște oligofreni care s-au dovedit mai puțin delăsători. Nasol moment. Încă o ocazie ratată.  E deja 16 septembrie, afară este deja toamnă și  vă înconjoară România voastră. Fix aia pe care o meritați. Puteți să mai dați niște like-uri și share la pagini din Cutezătorii sau cât vremea mai este încă agreabilă, să treceți pe la librărie poate au scos frații Florian un sequel la Băiuțeii.

Almanah 84

Almanah 84

scoala nr 11

scoala nr 11