Europarlamentare. De ce votez pe 25 mai

Nu am vreo specializare în politică, nici vreun mare interes pentru ea. Am motivele mele pentru care votez pe 25 mai, la Europarlamentare.

Merg la Europarlamentare deși de politică mi-e SILĂ. Și nu doar de politica aborigenă, plină de șobolani târfe și pușcăriabili care-şi mută cururile politice în funcție de cum bat vânturile de miros de ciolan aducătoare. Mi-e silă și de politică în general, cu politicieni care nu pot să ia vreo poziție care să nu implice un sluj umil în fața băncilor și corporațiilor. Mi-e silă de lipsa de responsabilitate penală pentru actele și gesturile politice. Mi-e silă de ce-au făcut cu Grecia și de cum au futut populațiile ca să poată linge în cur băncile. Mi-e silă de imperializmul  ipocrit al americanilor și de moaftele imperiale ale lui Putin. Mi-e silă și de bălmăjeala super-lentă a Bruxelului și de miliardele de reglementări date de niște creaturi care nu au avut vreodată un job adevărat și vreo altă problemă reală în afară de-a face sluj cât mai frumos când se văd cu șefii de corporații.

Sunt unul dintre cinicii ăia care văd destul de clar cum economicul a hăcuit bucăți gigantice din democrație și cum sistemul se duce la vale fără vreo frână. De ce m-aș duce la vot pe 25? La Europarlamentare din toate alegerile posibile?

1. Pentru că Claudiu Crăciun zice să nu mă duc.

Ca să nu fim amnezici, să recapitulăm nițel cine e Crăciun ăsta:

Creatura care-a mers la Bruxel să explice că ce-au făcut Victor Viorel & Crinuleț n-a fost lovitură de stat și că totul este ok în românica sub luminata conducere USL.

Și după ce s-a dus la Bruxel (pentru că ce să vezi conta atunci pentru stabilitatea posteriorului lui Victor Viorel Ponta) acuma Crăciun zice că Bruxelul nu contează. Și nu-l ia nimeni la șuturi sau măcar întrebări.

Gunoiul care-a zis că marșurile împotriva unui guvern care pornea o operațiune de minerit (împotriva căreia se protesta și pe care guvernul dat jos spre delicliul lui Crăciun nu o pornise deși avusese tot timpul) nu trebuie să conțină vreun fel de revendicări politice țintite înspre, vai doamne USL-ul lui cel drag, aflat la guvernare.

Javra care în loc să capitalizeze o mișcare aflată în plin elan a ales să o dezamorseze refuzând să-și facă ONG sau Partid Politic. Nu pentru că și ONG-urile și partidele ar fi fost murdare ci pentru că un partid ar fi tulburat apele PSD-ului.

Scurt pe doi Claudiu Crăciun este cel mai bun pion pe care l-a avut PSD-ul (USL-ul) vreodată. Le-a asigurat liniștea și pacea și asta face în continuare. Îi demobilizează de la vot fix pe ăia care nu ar fi votat PSD-ul: tinerimea urbană.

2. Pentru că am votat și în trecut.

Fără mari iluzii, fără vreun fel de patriotizm. La modul pragmatic. Este și un drept care implică și-o responsabilitate. Un drept care ar trebui responsabilzat prin amenzi usturătoare pentru ăia care nu votează. Efortul e minim.

3. Pentru fraierii ăia care au fost omorâți la revoluție.

Care n-au murit nici ca să-și tocească Daciada Sârbu bucile la Bruxelles pe fotoliile europarlamentare, nici pentru ca nenea Cristi Preda să se dea în bărci cu cei mai talibani dintre uortuodoxi. Au murit pentru democrație, o chestie care include ca piesă fundamentală mersul la urne. Votatul. Au murit împușcati de miliție și de armată și de securitate. Au murit pentru că trebuia să fie o Revoluție spectaculoasă. Și după aia au avut grijă FSN-ul și PSD-ul să nu care-cumva să ajungă la zdup sau în ștreang nici măcar unul dintre cei vinovați pentru ăia omorâți de comuniștii de rit nou.

4. Pentru că politic vorbind anumite lucruri se pot regla în bine. Nu sunt atât de optimist de cât sună afirmația. Dar între un PSDeu cu 80% și unul cu 57% există o diferență fundamentală. De putere & libertate de mișcare politică. De Credibilitate a țării în exterior. Dacă eu nu mă duc la vot se duc oricum pulimea cumpărată cu făină și ulei de la sate la votat PSD, USL sau ce le-o zice popa.

La modul cinic târfele și șobolănimea din politică nu mai au niciun contact cu alegătorii. Pulimea de pe stradă există pentru ei fix atunci când se duc la tras poze și pupat plozi pentru campanii electorale. Singurul scurtcircuit în sistem și acilea și oriunde e un protest masiv, o ditai revoluția. Corporatocrațiile fac din sistemul politic și mai ales din cel social actual un ancien regime. Exact ca ăla pe care l-au dat cu ghilotina francezii. Paharul se va răsturna urât. Dar să fim lucizi, o revoluție nu se va întâmpla. Nu încă. Mai sunt câțiva centimetri până la tipping point. Deci există modul ălalt, mult mai puțin glorios dar cumva mai pragmatic de-a zgudui cururile îmbuibate ale policieni: votul. Eu dau cu un vot iar târfă de sex masculin, securist împuțit și om politic de mare anvergură trecut prin 7 partide în ultimii 20 de ani ia numai 53% la sută, nu 90% cum s-ar întâmpla dacă, noi ăștia cărora ne este Silă de politicieni, am sta acasă. Nu mi-e deloc comfortabil să admit dar diferența asta contează.

5. Apropos, schimbările majore de prin orașele populate de nația asta românească au survenit, în majoritate covârșitoare ca urmare a intrării în U.E. Legislația a fost dez-medievalizată, săpunul a început încet încet să crească la vânzări, gunoaiele din parlament pândite de justiție au început să simtă cum li se topesc osânzele pe ele de frică.  De asta cred că e important cine se duce la Bruxelles.