Extract, o comedie neagră

Ca mai toate comediile negre bune, Extract este un film destul de amuzant pentru spectator și destul de nasol pentru protagonist. Un film de Mike Judge.

Extract pare altfel față de celelalte creații ale lui Mike Judge (Beavis & Butthead, Idiocracy, Office Space). E ceva mai cumințel și dispune de doze serioase de bonomie. E cea mai Indie comedie a lui Judge. Dar sub toate aspectele duioase s-au fofilat niște chestiuni din acelea urâte, inerente unor fine observații despre natura umană.

2 persoanje, 3 coaie

2 persoanje, 3 coaie

Deci subiectul: Joel (Jason Bateman), proprietar de fabrică de extract (adică de extragere a aromelor din diverse chestii) dă de mai mult bucluc decât poate duce odată ce unul dintre angajații săi este implicat într-un accident de muncă testicular și-și pierde un coi. Evident se cer compensații, povestea ajunge prin ziare și Cindy (Mila Kunis), o duduiță scrofiță, miroase ocazia de-a face rost de bani. Nici acasă Joel nu are parte de vreo bucurie: nevastă-sa Suzie (Kirsten Wiig) și-a scos vaginul în afara mariajului. Evident pentru că sesamul închis al consoartei indispuse la îndeplinirea obligațiilor maritale, există o soluție pe cât de cretină pe atât de eficientă. Cu soluția vine singurul amic al lui Joel, barmanul pletos și drogangiu Dean (jucat pletos de Ben Affleck).

MIla Kunis se hlizeste de zor

MIla Kunis se hlizeste de zor

Extract preia schema de funcționare a comediilor așa-zis independente, DAR o administrează cu ironie mai mușcătoare decât ar fi de așteptat. Așa cum îl joacă Bateman, protagonistul este un tembel simpatic și mereu supus la cazne de imbecilitatea sinistră a muncitorilor, ifosele de broarfă ale soției și în general de vicistudinile sorții care tot izbesc în micul antreprenor american. Mai că-mi vine să fiu de acord cu personajul cinic și disprețuitor al lui JK Simmons, șef pe la fabrica de extract care nici măcar nu vede de ce s-ar obosi ca să rețină numele angajaților certăreți și leneși și ineficienți.

Affleck cu plete. CAHHHAHA

Affleck cu plete. CAHHHAHA

O comedie suficient de neagră cât să merite revăzută și unul din filmele alea de autor american care chiar au câteva chestii de punctat despre viață și umor așa la modul general.

solutia pentru problemele sotioarei indispuse sexual

solutia pentru problemele sotioarei indispuse sexual

Extract se da azi de la 17:00 pe Tv1000. in reluare luni si miercuri, mai spre mijloc de zi.

 

[carousel source=”media: 7688,7690″ width=”640″ height=”240″]