Film pentru prieteni online

Dubios, teribil și incredibil de necesar, cam așa e Film pentru prieteni.  Filmul ăsta al lui Radu Jude e Hardcoreală  cu H mare. Un bilet de sinucigaș amplasat online.

Nici cal nici măcar,  mediu-metraj abuziv încadrat la scurtmetraje și <<apariție OZN-istică în cinema-ul nostru aborigen>> (cum l-a bine definit cineva care se pricepe). 56 de minute (<<scurt-metraje de 56 de minute să vadă mă-sa>> a fost cea mai justă reacție când un mediu-metraj e servit drept scurt-metraj) în care personajul lui Gabriel Spahiu pune camera peste masă și începe să toarne cu furie deznădejde și îndârjirea cuiva care nu mai are nimic de pierdut. Toarnă toate mizeriile, toate decepțiile și printre rânduri i se citesc toate vinele, toate ratările, toate frustrările.

Film pentru prieteni

Este exacatmente genul ăla de suicid nedemn, de show-off ultim care de fapt și de drept face bine societății per ansamblu. Dar din care tocmai Radu Jude, deloc campion la empatii sau subtilități reușește să scoată ceva atât de zdrelitor și feroce încât, PLM, Respectele Mele.