Filmele de la Cannes 2014

Tocmai ce s-a anunțat selecția de la Cannes 2014. Hard & Heavy, cu nume mari și foarte mari și cu fooarte mult potențial.

 Cannes 2014 are niște filme foarte de cannes pe meniu: nume mari și selecție deloc americano-centrică (un plus masiv pentru rice festival). Little White Lies zic câteva chestii pe lângă filme, și dă și linkuri către imdb-uri. Eu am pus niște trailere. Alea pe care le-am găsit.

Maps to the Stars (David Cronenberg)


Adieu au langage (Jean-Luc Godard)

The Captive (Atom Egoyan)

Nu avem trailer dar avem imdb. Ceva cu Rosario Dawson și Scott Speedman cred că ar merita atenție deși nu am absolut niciun interes pentru Atom Egoyan
Clouds of Sils Maria (Olivier Assayas)

Având în vedere câte poate și cum le poate Assays  sunt foarte nerăbdător. Chloë Grace Moretz și Kristen Stewart in lezbo-drama? Eu asta aș dori de la filmul ăsta cu titlu imposibil. Apropos, asta-i treaba cu Sils Maria, deci să sperăm că e înspre Neitzsche decât pe filonul Anne Frank în vilegiatură
Foxcatcher (Bennett Miller)

Pentru un plus de informație, ăsta-i wrestlerul care-a scris cartea depre cum un miliardar  l-a împușcat pe fra-su. Evident Channing Tatum o arde din nou la modul Magic Mike, dar cu scuze wrestleristice. Apropos, parcă se făcea și sequel la Magic Mike.

The Homesman (Tommy Lee Jones)

Deci da, debutul în regie al lui Tommy Lee Jones (The Three Burials of Melquiades Estarada) a fost suficient de superb cât să vreau să văd filmul ăsta. Deși-mi pare un western-dramoletă nu chiar sclipitor.

Jimmy’s Hall (Ken Loach)

Le Meraviglie (Alice Rohrwacher)
De pe imdb nu-i mare lucru de aflat dar e un film cu Monica Bellucci. Yum YUM.

Leviathan (Andrei Zvyagintsev)

Nu toate filmele de Cannes 2014 au deja trailere, asta e și mai greu de dibuit pentru că pe ruși numai promovarea de trailere prin internet-uri nu îi intresează. Sinopsisul de pe imdb sună bine și totuși nu oferă niciun pic de context sau culoare.
Mommy (Xavier Dolan)

Ok, ăsta vreau să-l văd, dacă tot am dat skip la ultimele două dolan-uri. Să zicem că așteptam să mai crească și să dez-isterizeze Dolan.
Mr. Turner (Mike Leigh)

Saint Laurent (Bertrand Bonello)
Nu-i nici primul nici ultimul film despre YSL. Dar e totuși făcut de Bonello, care-a comis câteva rateuri interesante (Tiresia) sau mediocrități agreabile (Le Pornographe) și care-a mai făcut Și L’Appolonide, cam foarte capodopericos și senzulist. Acu ce-o ieși din Boneeo plus cast-ul ăsta nu poate să fie rău, nu?
The Search (Michel Hazanavicius)

Pare-a fi o dramoletă din aia lăcromoasă. film de război cu femei și copil deci pentru femei și suflete mai sensibiloase. Așteptări foooarte joase.
Still the Water (Naomi Kawase)

Deci, ceva japonez. Și aici interesul meu s-a terminat.
Timbuktu (Abderrahmane Sissako)

Dacă tot avem ceva cu asiatici să avem și un film cu negri. Oricum, conform imdb regizorul ăla nu a regizat niciun film cu titlul ăsta. Whtvr, nu pot să zic că mă interesa prea tare subiectul.
Two Days, One Night (Jean-Pierre and Luc Dardenne)

Ah, frații Petruș ai cinema-ului minimalist fac iar un film eu SUFLET EMOȚIE & SOCIAL. despre una care trebuie să-și convingă peste week-end colegii (de la bancă?) să renunțe la bonus-uri pentru ca ea să își poată păstra job-ul. După care lumea mă întreabă cum pot să fiu complet insensibil la Dardeni și la lăcrămizme din astea cu implicare socială. Poate pentru că sunt DEGEABA?  (aici link imdb)

Wild Tales (Damian Szifron)

Winter Sleep (Nuri Bilge Ceylan)

Filmele de la Cannes 2014

Filmele de la Cannes 2014