Filmul Cripta NU e horror

Filmul Cripta ar fi putut să se denumească și Domnul de la Curte.

Pentru că ăsta este subiectul din filmul Cripta: un domn rămâne captiv într-o curte. La un moment dat, cred că filmul s-a și numit așa: Domnul de la curte. Dar acum filmul se numește Cripta, iar asta i-ar putea face pe mulți să creadă că au de-a face un film de groază și mister. Chestie cum nu se poate mai falsă.

curtea

curtea

Din câte îmi aduc eu aminte de la TIFF, în filmul Cripta cineva joacă golf, apoi Gabriel Spahiu este pentru scurt timp șofer de taxi și iată-l pe domnul de la curte înainte de-a fi captiv în curtea interioară dintre niște clădiri dubioase de prin Băile Herculane. Sau Olănești. Sau Sovata. (cred că totuși vorba de Herculane). Deci domnul este de fapt investitor străin francez, iar destinul îl pedepsește pentru că a distrus o descoperire arheologică din antichitatea romană.
Ajuns captiv într-o curte interioară, investitorul care-a fost mârlan cu trecutul nostru de sorginte latină devine, printr-un grilaj, victimă a mârlăniilor aborigene. Cripta ar fi putut fi comedie, dar nu este. Nici din aia voluntară, nici alea involuntare.

domnul

domnul

De fapt, e mai ușor de scris ce nu este Cripta. Nu-i nici film de groază, nici comedie, nici film franțuzesc, nici un rateu zguduitor care să merite văzut tocmai pentru cât de prost este, nici vreo chestiune cinematografică de neratat. Este un film ok, cu un subiect care denotă ceva curaj din partea lui Corneliu Gheorghiță și cu un protagonist jucat foarte convingător de un francez get-beget, recte Serge Riaboukine.
Pe mine nu m-a plictisit, dar nici n-a reușit să mă intereseze prea tare. Tocmai ce-a avut premiera de cinemau deci puteți ca să băgați o vizionare.

Pardon, WRONG TRAILER. on a fait une confusion avec la bande-annonce.

Cripta Poster

Cripta Poster