Filmul cu LEGO

Filmul cu LEGO este o comedie uimitor de isteață. Amplasabail în liga mare, cu alde Toy Story și Greemlins(2). Delicios. Pur și simplu delicios.

Trailere  făceau din filmul cu LEGO un produs hollywoodian dezirabil dar dublajul în română m-a ținut departe de cinemau. Măcar o copie cu subtitluri  ar fi fost o idee genială. Dar nu s-a întâmplat așa că am văzut LEGO the movie mai târziu, când s-a putut. Și am fost și amuzat și cumva emoționat. Pentru că filmul ăsta cu piese LEGO în căutarea unui artefact primordial (am fost foarte simpatic și nu am dat spoilere) funcționează atât de bine și frumos.

The LEGO Movie

The LEGO Movie

E bun pentru plozi că e cu umor și cu jucării. Și mai are și niște chestii din alea generalmente valabile pe care le pun americanii prin filmele lor de multiplex: un elogiu adus creativității (dar și curajului), fragmente dintr-un discurs poate nițel prea optimist dar nu edulcorat despre familie și toată aventura (im)posibilă din lumea de LEGO. Cumva filmul cu LEGO este unul din filmele de acțiune ale anului, dacă-i contabilizăm car chase-urile și distrugerea și transmorferizmele.

Filmul cu LEGO

Filmul cu LEGO

E al dracu’ de bun pentru adulți mai geeky și deloc jenați de privitul la filme product-placement da capo al fine. Are o oră și 33 de minute (restul e generic) și are bunul simț de-a nu avea vreun timp mort, love-story care să umple de melasă tot filmul sau side-kick care să funcționeze prost pe post de comic relief (da, și Uni-Kitty și Green Lantern funcționează puțin și excelentissim ca personaje secundare). Are și personaje faimoase (Justice League e cam toată acolo, echipajul  de pe Millenium Flacon are și el cameo, Creature from the Black Lagoon și Dumbledor -sau cum l-o chema) și un scenariu brici din umor. E cel mai bun film cu Batman de la Batman Returns încoace, FFS!

The LEGO Movie

The LEGO Movie

Ca blockbusterurile din epoca în care Hollywood-ul încă nu se înecase în propriul rahat și încă nu se sufocase cu propriile tentacle avare (să zicem că the 80s) The LEGO Movie e capabil și de revizitarea foarte inspirată a unor locuri comune: anti-orporatismul 80ist (Gremlisns 2), ieșirea din imaginar în real, care tot pe acolo e amplasabilă (NeverEnding Story)  și nu în ultimul rând un bon air cum numai alde Wreck-it Ralph & cele 2 Couldy with a Chance of Meatballs au reușit în ultimii ani. Apropos, și aventura LEGO tot de echipa de la Stă să plouă cu chiftele este făcut. Deci must-see. Mai ales că are și pisici din LEGO și crocodili LEGO. Ce poți să vrei mai mult? Să nu te rupă pofta de niste joacă LEGO că mie asa mi s-a intâmplat.

Filmul cu LEGO

Filmul cu LEGO

Și apropos, episodul de pe 4 mai din The Simpsons tot cu piese LEGO este făcut. Cumva simt nevoia să constat că finalmente fuziunea dintre consumenrism product-placement și entertainment este totală. Chestie care nu mi-e prea pe plac.

The LEGO Movie

The LEGO Movie

the-lego-movie-poster

the-lego-movie-poster