Horror 13

Horror 13 adică13 filme de thriller groază și mister peste care mi-am revărsat ochii. Cu zombie și pistolari, târfe gestante și psihoze de pisicari scăpați de sub orice control.

Horror 13 ar fi trebuit să fie un horror 5 dar m-am lenevit și s-a prelungit. Sunt filme demne de văzut (mai puțin 2 din ele), cu ju-ju-uri multiple. Bine că măcar la horror și thriller stăm în continuare bine.

AntiBirth

Genul programului: filmul pe care ar trebui să îl vadă pe repeat orice gestantă pe durata ultimei luni de sarcină. JK, avem de-a face cu un bodyhorror excelentissim.

Scurt pe doi: o târâtură drogată constată că e gestantă. Cum și cine i-a dat-o, nu-și amintește exact. Și sarcina avansează ultra-rapid. Să fie demoniac? Experimental? de factură egztraterestră? Cert este că sorocul se aproprie galopant și surprizele sunt de mega-proporții.

Deci: SUBLIM.   Pe lângă zona de sarcină=mutații=Oroare (și lecturi feministe) e și plotul atât de haotic articulat încât face toți banii. mai ales pe final când dă cu-o rezolvare din mutilple unghiuri genială.


Cat Sick Blues

Genul programului: Dacă mumble gore n-ar fi o labă filmele mumble gore ar fi la fel de memorabile ca filmul ăsta dement.

Scurt pe doi: Unui cetățean i-a murit pisica, drept care omoară femei pentru ca să aibă destul sânge cât să-și învie pisica din morți. Nimic greșit, mai ales că omul e suficient de defect cât să aibă și costum de motan, cu mască gheare și phalus gigantesc. Și ce părea încă un slasher de duzină, cu sferturile de măsuri specifice mumble gore devine supeerb din 3 secvențe.

Deci: Oh, da. E unul din motivele pentru care nimeni nu ar trebui să-și facă prieteni pe grupul pisicarilor, este un uramaș demn (întru demențe) al lui Basket Case și dacă ar fi nițel mai estetic ar fi o capodoperă.


Carnage Park

Genul programului: neo-western, post-texas chainsaw. survival horror westernizat expre. Abil lucrat și păcat că nu-l ridică toată lumea în slăvi. Probabil nu-i destul de mediocru pentru asemenea atenție.

Scurt pe doi: Ziua de căcat a unei casierițe răpite de 2 jefuitori de bănci devine mult mai de căcat după ce scapă din ghearele (mai exact mașina) ălora, pentru că nimerește pe vastele terenuri deșertice ale unui pishopat care are deja o colecție redutabilă de hoituri și un frate șerif.

Deci: uau pentru că: 1. finalmente a reușit cineva să scrie un personaj feminin de horror care e mai mult de pizda aia care având pizdă supraviețuiește în virtutea faptului că are pizdă. femeia asta nu-i nici pizdulina cu himen care nu bea și nu se fute nici femeea de oțel bășit care e mai smardoi decît un luptător de MMA. pur și simplu funcționează ca personaj. 2. regizorul e responsabil și de POD și le are bine cu suspans și stranietate. 3. Fără ca filmul ăsta să fie în vreun fel esențial are niște momente și secvențe de-a dreptul monumentale.


Fender Bender

Genul programului: slasher, formulă clasică

Scurt pe doi: o pizdulină înșelată în amor și abandonată de părinți acasă pentru că le-a bușit mașina intră în vizorul unui criminal în serie care-și agață victimele bușindu-le mașinile.

Deci: genial pentru că execută milimetric o formulă (slasher) și știi în fiecare secundă unde se duce și de unde vine. Până când efectiv se cacă în paradigma genului și-o face cu-o precizie pur și simplu eliberatoare.


Goldstone

Genul programului: doamne, vino doamne, să vezi ce-a mai rămas din Western. australian.

Scurt pe doi: Un polițai aborigen investighează un trafic de carne vie chinezească. Foarte necesară pentru ca angajații unei mine să aibă și ei ce fute contra-cost. Alt polițai încearcă să ia în calcul cât și cum ar reverbera în contextul politico-financiar al orășelului pe care-l patrulează corupt dacă intrusul le-ar da cu insigna în șandrama. Și orășelul, cu vipera făcătoare de plăcinte de plăcinte de la primărie (Jacki Weaver, splendid rol) cu tot chiar este o șandrama.

Deci: Dacă ar fi fost mai facil și mai bmbastic ar fi fost Killing them Softly, dar nu-i deloc cazul. Western se poate scrie și cu W mare și aiclea e cazul.

The Greasy Strangler

Genul programului: comedie cu criminali in serie, un caz clasic de unu-care-se-crede-John-Waters și-a regizat și el un film care l-ar îndreptăți decât să-i lege șireturile lui Waters

SCurt pe doi: un tată defect și un fiu și mai defect se amorezează de aceeși grăsună. Bad acting pân la ceruri, scabroșenie mult prea programatică pentru ca să mai fie în vreun fel jubilatorie. Dar face ca Little Britain să fie un curs de dans și bune maniere prin comparație.

Deci: John Waters n-a mai făcut un film de un car de ani, nici Quentin Dupieux n-a scos decât un clip pentru 2016, deci ne mulțumim cu ăsta. Nu-i deștept dar măcar e grețos cât curpinde. OST superb.

Holydays

Genul programului: Omnibus de micro-horror-uri legate tematic, apropos de sărbători americănești. Singurul omnibus cu aspect ratio corect între ratare și triumf. Mai exact nu ratează decât Kevin Smith (care tot ratează de la Clerks 2 încoace). Încă un film de recomandat la gestanaginlă gonte, că are destule episoade cu defecare vaginală gone very WRONG

Scurt pe doi: episodul cu pizdulina care confuzată de legendele cretine despre isus și iepurașul de paște dă de-o hibridizare a celor două entități mitologice la ea în sufragerie este COLOSAL. Nici restul nu-s deloc proaste, dar e ceva atât de murdar și bolnav în episodul ăla. OMFG. Regizor foarte competent, Nichoals McCarthy, ăla cu the Pact și At the Devils Door.

Deci: Must-See, că de un omnibus similar de reușit din majoritatea vagoanelor nu mai  dîm prea curând.


If There’s a Hell Below

Genul programului: thriller cu servicii secrete, versiunea mumble core

Scurt pe doi: Un puțoi jurnalist se întâlnește cu-o sursă. O femeie trecută care are materiale despre ceva ce fac serviciile secrete. O mașină care tot apare și dispare din peisajul cu lanuri de grâu prin care se abramburesc ăștia doi îi cauzează ei psihoze maxime. Și nu degeaba.

Deci: Nathan Williams, cel mai coios debut de 2016? se prea poate. Băiatul ăsta le are cu regia la modul de Talent incredibil. Și-o face fără flashbackuri, fără vreo înfloritură de stil. Personaje care o lăbăresc verbal povestind din copilărie, timpi morți și totuși psihoze rampante pân la ceruri și iaduri. De la Essential Killing n-a mai pus cineva o parte dintr-un întreg cu atâta eficiență pe film.


Morgan

Genul programului: clone create în laborator ca să fie weapons of mass-destruction și cum eșuează experimentul.

Scurt pe doi: factorul uman (savanții ăia sunt indiferent de sex niște pizde extrem de retarde când vine vorba de-a înțelege ce-au făcut ei acolo în laboratoare, de la Prometheus n-am dat de savanți mai RETARZI) VS factorul corporatist (corporașiile sunt evil și cu asta basta, hai să nu dezbatem nimic că nu-i nimic de dezbătut) VS al 167.349-lea film izvorât dela Mary Shelly din Frankenstein.

Deci: Decât corect, dar mult mai izbutit decât multe alte SF-uri recente.


Patient 7

Genul programului: omnibus cu toate elementele mânjite de mediocritate

Scurt pe doi: un film atât de prost încât apare Michael Ironside în el, PLM.

Deci: eu l-am văzut cap-coadă, regie ok, scenariu scos din anus.


The Rezort

Genul programului: Westworld cu Zombie.

Scurt pe doi: Pandemia de moarte vie a avut loc și-a fost învinsă. Pe o insulă o corporație oferă ala turiști cu bani șansa de-a mai lichida contra-cost și în condiții de siguranță deplină niște zombie. DOAR CĂ, după cum bine știm de la Westworld (1973) și de la Jurassic Park (1993) un sistem de parc de amuzament cu cât conține chestii mai letale cu atât se duce pulii de suflet mai spectaculos.

Deci: 100% Z-entertainement, formulă 100% dar atât de enjoyable.


Sacrifice

Genul programului: thriller cu o zdrență disperată să nască sau să adopte și cum este ea atât de cretină încât merită transformată în ragu prin izbiri repetate cu ranga.

Scurt pe doi: există filme cu Steven Seagal care au scenarii mai puțin jegnante. Genul ăla de film care nu poate funcționa dacă protagonsitul nu este cel puțin mongoloidal.

Deci: Stag Night, filmul ălalt al ”regizorului” era o mediocritate și era totuși de 728 de ori mai bun decât avortul ăsta anal.


Train to Busan

Genul programului: Zombies on a train. S-au făcut filme mijto cu vârcolaci în tren, s-au făcut filme mijto cu zombies în avion, ăsta era pasul următor. Bine că l-au făcut coreenii

Scurt pe doi: formula vine de la Disaster Movie (multe persoanje variate puse în fața cataclismului) FX-urile sunt geniale, zombie parvin din zona de morți-vii pe amphetamine care sar câte 17 metri în aer. Train 2 Busan este 100% formulă, 100% clasic, 100% impecabil ca entertainment și probabil cel mai bun film de Z-enterainment al ultimilor ani.

Deci: atunci când o gestantă, un plod și niște zombie fug după un tren, faceț în cap un calcul al vitezelor și asta nu-i singura problemă a filmului ăsta, dar eu îl recomand cu călduri.


și un bonus din arhive:

10 Rillington Place

Genul programului: thriller dramatic cu criminal în serie și victimele-complici. #vintage, de pe zona aia de cinemau britanic 60ist 70ist de groază și thriller pe care eu simt că mi-o cere mațele s-o exploarez mai bine

Scurt pe doi: BUN

Deci: s-a făcut și miniserie cu Tim Roth, acuma in 2016. Eu încă n-am văzut-o, dar o am pe watchlist

și

cat-sick-blues

cat-sick-blues

greasy-strangler

greasy-strangler

patient7

patient7

doo puoze