Horror vintage Evilspeak

Evilspeak este un film foarte 80ist, destul de tembel cât să fie agreabil, suficient de datat cât să stârnească nostalgii. Post-giallo american de colecție.

Fără să fie vreun reper, Evilspeak este suficient de clasic și de autentic cât să mă delecteze și prin 80izm și prin iconicitatea aia d’antan. Povestea este simplă și, ca în orice giallo, prost articulată: la o academie militară americană de prestigiu cel mai bullied dintre cadeți apelează printr-un very vintage computer și printr-o carte (care transformă porcii domestici în porci mistreți) la Esteban, eretic mătrășit de Inchiziția spaniolă. Care Esteban revine de sub lespedea de mormânt și prin PC-ul vintage ca să facă haosuri și să ridice la suprață iadul pe care promisese că-l va ridica pe post de răzbunare. Are nevoie de niște sânge. Și îl va obține.

Evilspeak

iconografie pura

Evilspeak

asa se intampla cand o arzi popeste si se supara esteban

Ca în orice film american cu adolescenți, există evident niște sexyness și multă hidrocephalie (și din scenariu și din personaje). Ca în orice film mult mai inspirat de giallo-uri decât media există ceva nuditate, mult absurd (scuzat drept paranormalul e de vină, nu scenaristul) și Evilspeak este unul dintre acele filme rarissime în care potaia o pățește. Deci cumva ieșit din șabloane, dar totuși un reper. Mult mai aproape de Lenzi și Bava Jr. Decât de Troma sau de Landis.

Evilspeak

si niscaiva curve, pardon concurente la titlul de MISS

Evilspeak

invazie subita de mistreti

Deci delicios și acilea este integral pe internet-uri.

Plus, evident, posterul

Evilspeak poster

poster

And some evil vintage tittiez

brutal ending for titty lady

brutal ending for titty lady