Îmi place Dominion, serialul cu îngeri belicoși

Nu mă așteptam să-mi placă serialul Dominion. Post-apocalipsa cu îngeri care zboară fluturând din aripioare? Sună tembel. Dar mi-a plăcut destul de mult.

Dominion părea o idee din aia 100% americană, recte retardă și mult prea creștină pentru gusturile mele. Totuși îl face Scott Stewart care-a mai făcut câteva filme demne de văzut: Legion, Priest & Dark Skies. Deci am început să mă uit cu mari rezerve și patru episoade mai târziu tre să admit: da, îmi place chestia asta mai mult demonică decât angelică. Chiar are niște chestii foarte mișto aproximate. Dar atunci când vreun personaj își întinde aripile de înger și se pune pe zburat este, să fim onești, penibil.

it's ethan-hawke man!

it’s ethan-hawke man!

Despre ce-i vorba. Păi despre un fel de sequel la Legion. Adică la 25 de ani de la marea bătălie dintre niște îngeri malevolenți la adresa căcăturilor (făcute) de oameni civilizația a cam colapsat și probabil că umanitatea ar fi fost kaput total dacă nu le sărea în ajutor la oameni archangelul Michail. Deci da, Vega, ce-a mai rămas din Las Vegas-ul de dinainte de atacul îngeresc este un fel de imperiu roman plin de intrigi, foarte stratificat social și loc de jocuri și înjunghieri politice în spate demne de Roma lui Augustus. Unul dintre V-1 (clasa de jos, majoritatea soldați) este însă MESIA cel profețit de ce-a mai rămas din religiile lăbărite pe care apocalipsul parțial le-a aruncat complet în aer. Află asta tocmai când o delegație de lezbiene dintr-un alt oraș-stat american a venit în vizită și fix când îngerii conduși de archangelul Gavril pun la cale niște noi matrapazlâcuri.

Tony Blair look-a-like

Tony Blair look-a-like

Nu o să intru în detalii, că serialul e destul de complex din intrigă și personaje (și destul de similar cu un alt serial de după ceva gen război apocaliptic, dar pe care l-am lupat cu extartereștrii, fuck, am uitat cum se chema… DEFIANCE). Dar ce-o să zic e chestiile neașteptat de bune din el. Și sunt destule.

Dominion

Dominion

Amalagamul de locuri și contexte și trimiteri transmiteri de sens e foarte just dozat: peste impresia generală de Roma imperială (cumva inerentă regatului fake-ului, recte Las Vegas & tratată scenografic a la Titus  Richard the 3rd) intervin pusee de prin Dune (civilizația lezbosukka, cum cum se numeau duduile dedate la lezbianism cumva similare cu Bene Gesserit-ul lui Frank Herbert) ceva iz de Thor (armurile și anumite decoruri par cam asgaaardiene) și un sistem de clase sociale/caste demne de Brave New World. Tot de prin literaturi pare preluat și amplasaamentul dublu: Las Vegas și Boulder (Colorado)sunt marile mize din the Stand (Stephen King, cred că Apocalipsul pe românește).

se face niste sex

se face niste sex

Ceva ce-ar fi fost un minus major pentru zombie și demoni este foarte just utilizat acilea la îngeri: sunt creaturi hiper-active, capabile să urce pe pereți și meargă pe tavan. Există și trei dudui suficient de hot încât să merite să ne pese de ele. Chiar și de boarfa imperială, fetița dictatorului din Vega(s) care se dă preocupată de soarta celor din clasele de jos. Personajele masculine nu-s chiar remarcabile, Dar avem un consul foarte mârșav (Anthony Head de prin Buffy, spaima vampirilor care face foarte bine un personaj aproape la fel de muist ca Tony Blair) și un nemesis archanghelesc mult mai simpatizabil decât bunul Michail: Gavril (jucat de un no-name care seamănă cu unul din wrestlerii ăia americani mai cunoscuți).

Acestea fiind zise, o să pândesc să se termine dreacu sezonul ca să mai bag un binge.

Dominion

Dominion

undeva, pe langa Boulder

undeva, pe langa Boulder

Dominion

Dominion

lesbian ambassador

lesbian ambassador

Hot political  milf

Hot political milf

inger(a)

inger(a)

Dominion

Dominion

bu-hu-hu

bu-hu-hu

Dominion

Dominion

se vad niste cururi

se vad niste cururi

Hot mass-murder moment

Hot mass-murder moment

arhanghelul Gavril

arhanghelul Gavril

domnu dictatoru

domnu dictatoru

Dominion

Dominion

Dominion

Dominion

arhanghelul Mihail

arhanghelul Mihail

un mic incident nuclear, nimic grav

un mic incident nuclear, nimic grav

oare Buffy ce-o mai face?

oare Buffy ce-o mai face?