James La Petite Mort

La Petite Mort este un album James care-mi cam place.  Pe alocuri mult. Și mă întreb dacă asta este pentru că am îmbătrânit. The horror.

 Am luat la ascultat la Petite Mort din cauza coperții. Abia ulterior m-am elucidat că era un album al trupei britanice James. Pe care i-a detestat de la prima lor piesă pe care am auzit-o. Blenoragie muzicală pentru duduițe care mor eviscerate și prolapsate prin boschete de iasomie, cam asta îmi inspirau James. Totuși l-am ascultat și m-am surprins plăcându-mi anumite piese extrem de mult. M-am mirat, panaicat, analizat. Am îmbătrânit eu sau James au dat-o pe muzică mai tolerabilă?

james

james

Există și un test, dar mi-e cam silă să-l fac. Să ascult una din piesele lor vechi. Dacă-mi vine să borăsc e ok, nu-i de la vârstă. Dacă nu-mi vine sa vomit, atunci e foarte grav. Pănă una-alta lucrurile stau la modul următor.

Cea mai bună deschidere de album de pe 2014: Walk Like You. OMFG masiv. Army of Lovers interferat cu ILIKETRAINS. Sună aproape a Starsailor. Piesa doi, recte Curse Curse…. asta aduce perturbant de mult a Tiesto vintaj. WTF, James chiar au scos la îanintare artileriile grele ale altora. Chestie foarte frumoasă, mai ales că suntem pe upbeat.

Aoleo, Moving On este mult prea aproape de zona aia infectă și autentică a lui James. Dar sună ca una din piesele proaste ale Coldplay. Alea când încearcă să pară vii. Uite că le iese pe piesa următoare: Gone Baby Gone care este cea mai izbută piesă Coldplay dla Clocks încoace.

Frozen Britain e foarte 80s, foarte rock-pop, sună vag a U2. Și, deși nu mă topește în mod special îmi amintește vag de singura piesă James care mi-a plăcut vreodată, recte Hey, Ma! Din câte înțeleg eu cineva o cheamă pe Emily în pat ca să o fută.

Interrogation, asta da chiar e o piesă cumva frumoasă, cumva trasă în jos de refren. Bitter Virtue e cam jazzy dar chiar bună. Muzică de lounge lamentabilist, dar splendid făcută. All in my Mind este o scârboșenie autentică. Ilustrează exact pentru ce i-am detestat pe James. Am zis că (pana la albumul asta) și Travis și Starsailor au făcut mult mai bine fix ce au tot încercat să facă James?

Ultimele două piese sunt neinteresante.

La Petite Mort album cover

La Petite Mort album cover