#JDL001 Jurnal de lectură

Uneori ca să te motivezi și mobilizezi apropos de citit tre să faci un jurnal de lectură. Trag deci unu, să vedem cât m-o ține.

Faza cu jurnal de lectură nu este nicio fază. Pur și simplu tre să mă forțez cumva să mai citesc și cărți, că am o deja o tonă de cărți și reviste necitite. Așa că în contra-curent și contravenție cu obiceiul meu de-a citi câte o singură chestie și de-a face prelungi pauze la lectură am zis că bag zilnic din mai multe chestii. Ar fi fost optim să fie toate en francais, dar nah nu-mi pot refuza un Ellroy nou și de voie de nevoie tre să intru din nou prin lecturile ale unor   bășini-texte pe visual culture. Chit că e pe public asta este un exercițiu privat.

This Storm (de James Ellroy )

Vai cum poa să fie reintrarea în universul lu Ellroy. E fix ăla de dincolo de glam și sloganuri americaniste de pe zona 40-60 din Cvartetul LA-ului. la care Ellroy a mai adăugat deja 2 cărți: Perfidia (pe care am abandonat-o la juma) și acest roman This Storm. L-am luat că am dat de el la o librărie bruxelează de cărți englezești atât de over-priced că și reduse la juma tot sunt peste prețul pieței de carte nouă, nu sehaj din oraș. Dar Ellroy merită fiecare centimă

///Fireworks popped somewhere north. The rain drenched the sparks and killed the effect.
///Elmer liked police work. Davis set him up with a cooze pusher named Brenda Allen. Elmer and Brenda clicked. They concocted their phone exchange biz and saw it flourish. The L.A. grand jury sacked Two Gun Davis. He pocked one Jailbait Jill too many and took it up the dirt road.
///A waiter restored the table. He bowed and laid out gin scotch and ice. The waiters were country jail trustees.. this lad was a weenie waver. He habituated schoolyards and slammed his meat.

din această minunată carte rămân cu conceptele de cooze pusher, recte împinge-pizda, cel mai frumoz fel de-a zice la o curvă că e curvă. Nici weenie waver nu-i uitabil, acest de pulă-fluturătoriu. Fckin hell nici nu mă miră căm nu se traduce Ellroy. Anumite chestii sunt atît de specifice unui mediu și unei culturi că ar fi păcat de ele să fie traduse doar ca să fie traduse. Slangu exprimă și expiră într-un foarte mare fel.

The Threshold of the Visible World (Kaja Silverman)

asta am găsit-o într-un boite aux livres, că pe așa ceva nu dădeam bani nici bătut.
Alta oprimată de patriarhat preaplină de căcat academistic. ce mai name-dropping> Debord, Lacan, Flusser, Sontag fapizdeli d-astea de cacademism stalinist cu glazură de smegmatică într-atât de toxică încât lucește în întuneric.
De la o vreme încoace toate scriiturile astea cacademistic implicăcate puolitic îmi confirmă o chestiune pe care trebuia s-o fi aquiesat deja: marile cururi din academie nu vor decât să își imprime psihozele si valorile peste absolut tot ce înseamnă cultură. Din fericire cultura este o chestie vie care a supraviețuit la silnicii la mari. Din nefericire cenzurăm tot ce poa să ofenseze câcuți și jăgtârfe mereu ofensabile.
Vai cât detest revomitarea asta a căcatului déjà vomitat de ante-câcuți și predecesoare cu pizdă. Căcat care nu avea nici cand a fost scris si n-are nici acuma vreo legatura cu realitatea.

Toate textele telectualitilor din universități dă top mondiale sunt fix psihopatologii ale victimuizdelii stângiste. The conquering worm. The all-conquering worm.

Mă gândesc să-mi iau și nr nou din revista asta de groază mațe și mister. Pân atunci o să termin Mad Movies #344. nu cea mai isteață chestie de pe piață dar măcar este mai vie decât multă altă presă de film.
Raised by Wolves
Mitu ruperii de creator, ca fundament al universului lu Scott. Mijto teza. Alienurile noi (Prometheus & Covenant) ca epopee a regăsirii originilor. Îmi place asta, îmi place și mai mult formularea « anciens astronautes » ///ou sont les cosmonautes d’antan ?
///« David se prendra lui-même en Dieu en créant de nouvelles formes de vie xénomorphes, acquérant ainsi une autonomie de pensée qui en fait un demiurge homicide tristement … humain »Ah și după un intro mijto eterna cronicăcuță de întâmpinat contra-cost cacătu americanesc : repovestirea caietului de presa, despre cum s-au supt fericiti de cur unii pe alții cu toții , unii zicând despre alții ce genii plini de virtute și genialitate sunt ei cu toții. Futemasj in ia de ”presă de specialitate”. Macar au vazut toate episodele si evident ca mentioneaza Lost si avorturile cosmice.
L’obsession du gothique : Christopher Young
Interviu cu un compozitor de OST-uri. Adică asta

« mon esprit pense de facon rythmique »

ah un italo giallo caduto nella merda.
Da macar vorbeste mai liber decat elitele dan shithollywood, astai clar
Interventions 2020 (Michel Houellebecq)
Acuma am ajuns la niște textulețe publicate prin1997, în les inroks.
(apropos de vârsta de pensionare): /// La sexualité semble être une chose qu’on regrette par la suite, un thème sur lequel on aime à broder des variations nostalgiques.
/// Je ne fus cependant nullement surpris quand le lendemain on retrouvera son cadavre, flottant entre deux eaux dans la piscine-lagon. (ca într-un roman bun de Graham Greene)
Calais, Pas-de-Calais este despre referendumurile omise de coana mu-e. Ăla pentru moneda unica, sub Mitterand, ala de la Maastricht) antipatia pentru un hispter (nu musai hainele, poate faptul că semăna cumva cu Maupassant) -SUBLIM.
///« Il a l’air de penser que si nous avions aujourd’hui des romanciers balzaciens ce ne serait pas fortement une catastrophe »
« (on notera que Capital est surtout lu par de chômeurs, ce qui n’arrive pas tout a faire a me faire rire) »
A quoi servent les Hommes ? clonaj la oitze (era totusi 97, subiect fierbinte) și mugetele femuiste ale lu valerie solanas.
Le chat n’a pas de bouche vous aime beaucoup (doublebob) FRMK
« C’est l’aspect récurrent de certains détails, les concordances d’idées et d’éléments qui créent une narration, rarement une réelle relation temporelle, spatiale, de causalité… » zice artistu 

Și-mi place al dreacu cum face carți, nu musai cărți obiect, almanahuri de bucați care au ceva în comun dar refuză să ”spună o poveste”. cărți de simțit ceva despre cineva care desenează băcăți din ceva ce i-a trecut prin cap la un moment dat.