Lesbienele de la Hollywood

Ellen Page este cea mai recentă membră în clubul (deloc select) rezervat strict pentru lesbienele de la Hollywood. Nu-i nici prima nici ultima, dar în mod cert este cea mai mucilaginoasă.

Da, mare vâlvă mare! Ellen Page, grămada de mucozități care cică ar fi actriță (deși a jucat aproape numai în filme detestabile) s-a confesat (Vai, dar eu sunt lesbiană!) cauzând un tsunami de erecții monstruoase la foarte mulți geeks. Cam asta ar fi știrea de acu câteva zile pe care mulți au trecut-o cu vederea. Alții, evident, s-au dat de bucurie cu cururile de pământuri pentru că LGBT și toleranțe și alte rahaturi din alea penibile.

Lasând toată antipatia mea pentru prestanța și prezența fizică a lui Page (CÂH), lesbienele adevărate sunt cam puține pe la Hollywood. Evident, scoatem din ecuație boarfele și târfetele pe care le-a sfătuit agentul să declare că dau și ele cu limba la savarină ca să le mai crească nițel popularitatea în picaj. Astea sunt lesbiene de PR, bisexuale de PR și cu execepția lui Li-Lo (adică LINDSAY LOHAN) sunt toate ignorabile.

Deci cronologic, fără pretenții de istorie exhaustivă despre lesbienele de la Hollyood, iată cele 7 lesbiene celebre adevărate și celebre (care nu au speriat pe nimeni, cu atât mai puțin Vestul).

01. Greta Garbo

Greta Garbo

Greta Garbo

Mai iconic de atâta nu se poate. Garbo, Divă prin excelență și chinuită de amoruri secrete a fost sfinx și super-star până la moarte. După care s-au extras de la naftalină scrisori de amor sincer îndreptate, ce să vezi , către altă femeie.

Ce-a făcut pentru cinemau? Garbo era Cinema chiar și când nu vorbea, deci  cap de serie care face mai multe decât restul listei adunate claie peste grămadă.

De văzut în: Queen Christina (pe care-l citează foarte frumos și Bertollucci în The Dreamers) și Ninotchka (unde dă contur grație și velur celei mai hot rusoiace ajunse prin Gay Puree-ul interbelic)

02.  Cynthia Nixon

Cynthia Nixon

Cynthia Nixon

Dacă iadul există, Cynthia Nixon va ajunge cu siguranță acolo. Nu pentru pasiunile safice, ci pentru rolul din scârboșenia intulată Sex & The City. În mod bizar, eu aș fi pariat pe scârnăvia brunetă din filme & serial că s-ar fi dedat la mângâiat veverița.

Ce-a făcut pentru cinemau? Nimica.

De văzut în: Rampart, singurul film valid de pe lista ei de filme proaste mediocre sau pur și simplu ofensatoare.

03. Rosie O’Donnell

Rosie oDonnell

Rosie oDonnell

Foarte greu de ignorat Rosie O’Donnell asta. Pentru că pur și simplu ocupă (ca elefantul) o parte considerabilă din încăpere. Vedetă de teveu care sincer este vedetă doar la americani. Le reprezintă mult mai onest decât restul listei gabaritul mediu național și mdap, face comedioare și pseudo-reality show-uri.

Ce-a făcut pentru cinemau? NIMICA.

De văzut în: A League of their Own, un film atât de prost încât joacă și Madonna în el.

04. Ellen DeGeneres

Ellen de Generes

Ellen DeGeneres

Una dintre cele mai celebre lesbiene din entertainementul american. Dotată cu niscaiva wit și în mod cert umor, madam chiar are un nume pe cât de lesbianic se poate. Suficient de dubios încât să pară nume de femeie din lista lui James Bond.

Ce-a făcut pentru cinemau? E vocea lui Dory din Finding Nemo, deci a făcut mult. No, pe bune, ăla este unul din cele mai mișto personaje animate din ultiml deceniu.

De văzut în: Finding Nemo și  EdTV

05. Portia de Rossi

Portia de Rossi

Portia de Rossi

Partenera lui Ellen DeGeneres este aparent prototipul după care s-a operat Bianca Drăgușanu. Originalul are ceva mai mult bun-simț și totuși mă gândesc dacă Ally McBeal (punctul maxim al carierei ei) nu ar trebui inclus pe lista crimelor împotriva umanității.

Ce-a făcut pentru cinema? Nu mare lucru dar în mod cert ceva: a tot jucat prin horror-uri de serieB.

De văzut în: Cursed și, de ce nu, Scream 2. Ambele regizate de Wes Craven. Care probabil o are la inimă.

06. Jodie Foster

Jodie Joster

Jodie Joster

Între primul (Garbo, remember?) și al doilea star lesbian de mare calibru au trecut vreo 40 de ani. Foster este o actriță talentată și una dintre persoanele cu IQ considerabil de la Hollywood. Totuși nu știu de ce se aștepta ca declarația ei de lesbianism voalată (la un Golden Globes sau una dintre festivitățile alea de showbiz americănești) să cauzeze vreun fel de valuri. Deja știa toată lumea.

Ce-a făcut pentru cinemau? Multe. De la debutul incomensurabil din Taxi Driver (child-prostitute) până la Oscarul pentru Silence of the Lambs și chiar și după asta, a avut o carieră cel puțin ok cu roluri & momente excelente.

De (re)văzut în: Elysium (JK) Panic Room, Contact, evident că Taxi Driver etc

07. Ellen Page

Ellen Page

Ellen Page

Mi-era antipatică încă de la debutul androfob din Hard Candy (o boarfetă nimfetă pedepsește un pedofil, fără ca vreunul din ei să aibă vreun rol scris sau jucat bine și fără ca filmul ăla să aibă vreun alt rezon d’etre cu excepția a niște torture porn cu victimă perfect neplăcubilă și torționară perfect detestabilă). A reușit să alegă numai roluri tembele în filme scabroase pentru public  hipsteric (Juno & Touchy Feely & The East) sau semidoct (Inception).

Ce-a făcut pentru cinemau: mai nimica, dar oricâtă scârbă mi-ar provoca, are niște talente la actorie. Nu prea multe, dar nu a ratat cele două șanse de-a face ceva cu cele pe care le-a avut.

De văzut în: Super (una dintre cele mai fucked-up recontextualizări ale filmelor cu super-eroi făcute vreodată) și mai ales în An American Crime – tragedie în metru fundamental cretin, pardon creștin american.