Malibu Shark Attack

Malibu Shark Attack este exact pe cât de delicios ar putea fi un Baywatch (fără sexyness) prin care un rechin preistoric o fugărește pe Nikita (din serial).

Sinopsisul oficial pentru Malibu Shark Attack sună la modul următor:

În urma unui cutremur subacvatic se produce un tsunami care loveşte Malibu, aducând la suprafaţă nişte rechini vânători cu aspect de creaturi preistorice înfiorătoare. Deşi plaja este evacuată înainte de revărsarea valului imens, un grup de salvamari şi o echipă de constructori rămân eşuaţi pe apă şi sunt nevoiţi să se lupte cu rechinii pentru a ajunge pe uscat. (via port.ro)

E foarte evident că-i ceva ce poate fi film american BSeries 100% și chiar asta și este. Doar că în versiunea mild, de film făcut pentru TeVeu, deci cu mai puțină mamelă în slo-mo și cu ceva mai mult sânge. Cum l-am considerat cât se poate de relaxant și plăcubil aș scrie câteva chestii despre el. Din zona motivelor pentru care un film cu nota 3.2 pe imdb poate fi distractiv și relaxant.. Deci

Malibu Shark Attack

Malibu Shark Attack

1. Malibu Shark Attack (MSA)este un must-see pentru generația crescută cu Baywatch (care pe franțuzește se numea, ce să vezi, Alerte a Malibu). Are și camp-ul serialului cu Pamela Mamela și David Hasselhoff și decoruri aproape identice. E ca și când Alexandra Paul ar putea intra oricând în cadru ca să se plângă de conduita salvamarială a lui David Charvet.

 rechinul goblin!!!

rechinul goblin!!!

2. Ok, e film cu rechini preistorici. Filmele cu rechini preistorici sun un sub-gen aparte al filmelor cu rechini. Care sunt filme de masă, lipsite de pretenții dar capabile de suscitat interese sincere. Oare rechinii preistorici din acest film o vor mușca de popou pe Nikita (Peta Wilson)? Oare vor fi capabili de zbor? Sau dotați cu tentacule? Sau cu IQ crescut uimitor? Ca să ofer și un răspuns: nu la toate cele de mai sus, dar fiind rechini preistorici (de fapt rechini goblin, care mai viețuiesc încă la mare adâncime pe lângă Japonia) salvamarii din film au ca antagoniști un fel de inorogi subacvatici. În fine, seamănă nițel și cu niște rinoceri oceanici, doar că rechinii fiind mai svelți cred că unicornii sunt o alegere mai bună.

MSA tsunami-ul

MSA tsunami-ul

3. Pentru a înțelege exact modul în care funcționează genul cinematografic al filmelor de serie B cu intrigă pe bază de rechini MSA este un exemplar cât se poate de clasic. Personaje nu chiar interesante, dar oameni onești și cu ambițul de-a rămâne în viață, mai ales dacă scenariul i-a desemnat ca personaje care ar trebui să supraviețuiască. Științe de mâna a treia, hilar explicitate de unul dintre personaje, care neavând altceva de făcut după ce-a explicitat rechinii celor ne-specializați în rechinologie, moare conform scenariului. SeFeu deloc atent la detalii și storcit cu ușa de bugetul pitic (deci un tsunami mai puțin impozant cu greu cred că se putea imagina, da avem și tsunami, cum să nu avem).

 Shark Attack e ca Baywatch

Shark Attack e ca Baywatch

4. Personajele (majoritatea salvamari & salvamarițe, dar și o jună delicventă) sunt interpretate de actori cuminței și deloc entuziaști, deci  în loc de ceva exagerări actoricești delicioase (over-acting as hell find de rigueur pentru filmele cu rechini) avem de-a face cu grimase foarte naturaliste. Doar că eu nu am reușit să-mi dau seama la ce s-ar fi putut strâmba în halul ăla diverse personaje. Nu-i vorba de frică, e o silă dublată de surpindere pe care mai rar o vezi pe fața cuiva. Ceva gen “ah, ce scârbos, un rechin preistoric tocmai am mușcat dintr-unul din colegii mei, îmi cam vine să vomit”

Malibu Shark Attack

Malibu Shark Attack

5. Chit că este formulă și loc comun și exemplu cât se poate de standard de film de serieB cu rechini Malibu Shark Attack excelează cu aplomb la utilizarea armelor neconvenționale. Adică eu cel puțin nu am mai văzut rechini uciși cu drujbele.

preistorie oceanic-snglanta

preistorie oceanic-snglanta

Acu, dacă tot m-am delctat cu toate astea  pot să-mi continui liniștit existența cinefilă. Nu înaninte de-a menționa, că tot vorbim despre filmele cu rechini, o chestiune: Sharknado este pentru genul cinematografic al femelor cu rechini exact ce este Scream-ul lui Wes Craven pentru slashere. Adică apogeu, deconstrucție și îngropare definitivă.

apropos, cum era să uit: MSA este un film foarte puțin decoltat, în ciuda ambientului bikini-esque. Dar și când calcă strâmb o face memorabil. există practic cadre parcă luate de pe prin filme din alea mai mult decât sexy.

MSA e numai involntar sexy

MSA e numai involntar sexy

Malibu Shark Attack  Ft  Marc Dorcel?

Malibu Shark Attack Ft Marc Dorcel?