Monday Playlist, cu albume.

Monday Playlist ăsta a durat mult la făcut că am rămas blocat în diverse albume noi și pline de merite.

Un Monday Playlist cu albume mi s-a părut cam injust, dar necesar. Și ca să fie fair and square, am extras albumele prin care m-am împleticit mai mult sau mai puțin extatic și le dau drumu înainte , deși unele din ele sunt puse tot sub formă de playlist. Dacă mai scriu odată playlist o să mă apuce spasmele.

Nuj dacă din dor de Gutter Twins sau din vreo nostalgie tembelă după grunge, dar am tot ascultat albumul ăsta. Se cere remarcat că ce-a mai rămas din grunge a ajuns capabil de-o eleganță de-a dreptul bătrânicioasă.

De pe al doilea volum din Occult Architecture  n-am găsit mare lucru, dar asta nu înseamnă că nu am băgat pe repeat volumul unu, care e efectiv Minunat. Moon Duo sunt cică ”psychedelic Krautrock” adică dacă ar fi mai psihedelici ar fi amplasabili apropos de Pink Floyd de dinaninte de Pompei, dacă ar fi mai senzuali ar fi parteneri de sex crimes cu BRMC (Black Rebel Motorcycle Club, desigur). Așa sunt pe o zonă demilitarizată pe lângă frontiera cu The Field și cu The Flamings Lips.

apropos, prin n-am găsit mare lucru doream să zic că am dat de doar de 2 piese, Lost in Light și Sevens.


Deci Arca, album deja vechi (vreo 3 luni dla lansare, cred). Indiscutabil frumos și magnific de tenebros. Aș zice că next level după Perfume Genius, dar nu zic. Aș zice că bine că măcar unu dintre artiștii promovați cu spume de LGBT merită over-hype-ul pe care-l primește, dar nu zic. Zona asta de visceral făcut mai mult din sound decât din versuri e carne tocată sau jambon?

Forest Swords și-a pus pe youtube tot albumul cel nou, intitulat Compassion. Bravo lui. Și mai bine de atât e că pe Compasiunea asta coordonatele sunt la fel (dinspre trip-hop spre post-rock) dar skill-ul s-a mai rafinat. Densitate nocturnă, de-a dreptul cinematografică, cu puterea discretă de-a evoca contemplări, crepusculi și gesturi rituale. Magnific da capo al fine, cu mult fler și nimic de demonstrat, ca orice album care se respectă azi și-o să fie respectabil și peste 30 de ani.

acestea fiind zise, playlistu (mdap, spazmez voltaic de-a dreptu) se încheie cu Sevdaliza, album nou-nouț pe care îl foarte apreciez. bălăcire în bucurie.

PS: și are vitalic un album nou de care eu nu am  știut până acuma și mi-e foarte rușine mie față de mine.