monday playlist cu de toate

E luni, deci ziua de monday playlist. Începuse elegant, cu Marianne Faithfull dar finalmente a ieșit un caz clasic de șaorma cu de toate: trap americănesc și rap franțuz, house belgian și rock românesc.

A iesit un playlist cu de toate pentru ca asta aveam in winamp. Câteva chestii au căzut multe la montaj din motive de albume foarte slab calitative (Mylene Farmer care muzical se băbește nasol) sau albume varză cu cârnat și căcat (Major Lazer, vai d morții lui).  A căzut la montaj Yoko Ono, care are un album nou de piese vechi și da, tot pe zona de camp muzical demn de ost-uri pentru filmele nefăcute ale lui Ed Wood este amplasabilă. Chestia-i că nu toate babele îmbătrânesc nasol, recte Marianne Faithfull are un album splendid. Nici toate trupele de ”indie” nu îmbătrânesc la fel. Noul Suede este o atlantidă prăfuită dar foarte șarmantă, Peter Bjorn și John au mai scos și ei unu care-i degeaba. Cam ca 90% din ce-au făcut pe muzică pân acuma.

 

Sunt prin playlistu ăsta și Red River Dialect care-mi plac nespus deși sunt chiar folk. E și o piesă mai veche de-a lu Jeezy, care din motive absurde m-a bântuit zilele astea. Tot apropos de fantome Usher încă mai există și-are un album nou care e bun și bine cum n-a mai scos de la confessions încoace. Evident, am luat piesa cu Future, Matthew Dear era normal să fie în playlist, dar aș fi preferat să bag altă piesă, nedisponibil pe youtube. Și de la Suede aș fi putut să aleg altceva (poate Chalk Circles, care-i cam sublimă). Am ascultat și OST-ul de la Suspiria. Acuma poate lu Johnny Greenwood i-ar fi ieșit ceva mai bun decât ce-au făcut Goblin pentru filmul original dar lui Yorke nu i-a eșit ceva demn sau memorabil. E ok-ish dar cam răsfiert în propria lui importanță și mai are și supradoze diluate de doom&gloom.

Fierbințeanu și Greetings Sugar au albume noi și argh, futui, dacă e luni și dacă-mi aduc corect aminte tocmai ce am ratat un concert Pinholes. Album nou și de la The Field, care da, chiar s-a dus sublim cu parcursul lui muzicalicesc.