Morrissey are album nou

Morrissey are un album nou. Imaginativ intitulat World Peace is None of Your Business, albumul asta e destul de bun. Si destul de Morrissey.

Pe nenea Morrissey nu pot nici să-l admir (că n-am vârsta la care să manifest vreo nostalgie pt The Smiths) nici să-l ignor (că individul face muzici destul de bune). E unul din artiștii ăia care par over-rated & over-blown dar care-a făcut și încă face niște muzici foarte bune. Enfin, ca să ajungi la muzici trebuie să filtrezi prin tonele de bullshit admirativ și pretențios care sunt folosite (cel puțin pe zona britanică) când vine în discuție fostul membru The Smiths. Lezbian, vegetarian, apostol al păcii, apărător al animalelor, etc, bla-bla-bla.

World Peace Is None of Your Business este fix genul de album 100% Morrissey. Are și tonul și sound-ul și tematicile pentru care merită ascultat cant-autorul. Pe albumul ăsta pare un fel de Frank Sinatra școlit de Brian Eno și cordit întru melancolii vag dansante, cumva declamative și evident implicate politic. WPINOYB (futui, ce titlu lung și-a tras) e deci intersectarea unui crooner cu un rocker indie și dă bine din vocale, oboaie și chitări.

Cele mai ascultabile bucăți ar fi cam astea:

și încă vro două (I’m Not a Man & One of Our Own) care nu sunt disponibile pe interneturi. Ca să închei cumva Morrissey face cam ce-a încercat să facă și Robbie Williams, pe când se credea Sinatra. Doar că lui Morrissey i se potrivește mult mai bine și postura și abordarea lui e mult mai matură. WPINOYB este autumnal fără să fie letargic și un album pur și simplu bun fără să dea vreo sclipire de geniu pur.

Morrissey World Peace

Morrissey World Peace