[The Necessary Death of] Charlie Countryman

Filmat la noi în București, plin de nume foarte mari și bune ale cinema-ului american și făcut zdrențe de critici. Doamnelor și domnilor, Charlie Countryman, cunoscut inițial drept The Necessary Death of Charlie Countryman nu este un train wreck, film nevăzubil de cretin sau vomă în stare pură. E pur și simplu un film mediocru care arată bine și care în ciuda unor pusee de cretinism este mult mai puțin plicticos decât  media filmelor de amor și acțiune ale momentului.

Scurt pe doi: Un băiat american vine în București, se amorezează de-o româncă la care futea și un mafiot și dă de belele. Dar se descoperă ca bărbat. Și dat fiind că protagonist e infecțiunea de LeBeouf poate face bine și crapă, după cum sugerează titlul.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (3)

Melissa Leo e mamă a lui șaorma de vită ăla din Transformers. Și moare. ca să aibă fi-su de ce se duce la București.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (4)

Ion Caramitru e pasager în avion. Și moare și el. Ca să aibă Charlie cum da de Evan Rachel Wood, recte Gabriela Ibănescu, fiica recent decedatului aerian. Avem deci două decese în 10 minute. Ambele din cauze naturale.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (5)

Charlie săracu ajunge în Românica și dă de Gojira însuși. Mai bine zis Gojira se bagă în seamă de unu singur, că așa e românul, săritor și photobomber de profesie.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (6)

Ah, iaca, Florin Piersic Jr. În rol de vameș sau așa ceva. Ultima oară când l-am văzut avea dinți de fier și vâna vârcolaci cot la cot cu Ana Ularu. Care lipsește din această producție cinematografică.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (7)

Nu credeam să ajung să mă bucur de aparițiile lu Gabriel Spahiu pe film, dar iaca acilea chiar a picat ok.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (8)Ah și băiatu ăla din filmu’ ăla al lu Milo Simulov.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (9)

Și un accident de ambulanță. Accidentele de ambulanță sunt destul de spectaculoase, avem nevoie de mai multe prin cinemau.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (10)Acilea se cere remarcat că mdap, scenariul e cam vărzos, dialogurile ar fi beneficiat de-o rescriere și multe alte chestii care trag de [The Necessary Death of] Charlie Countryman în jos DAR la imagine filmul stă foarte bine. Deloc surprinzător e filmat de un rusnac.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (11)

DECI din accidentul de ambulanță provocat de consumul de  droguri aduse în cur peste graniță (no kiddin’ chiar așa suntem informați din dialog, mai specific hașish) ERW are ocazia de-a se intersecta din nou și încă odată cu hoitu lu tac’su, Ion Caramitru. Care face pleosc pe caldarâm. Eu am râs, dar cred că se vroia dramatică secvența.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (12)Da, șaormel devită din Transmorphers, du-te in curte la Ateneu (care e trecut drept opera română, dar să nu fim atât de cârcotași) , poate te sfâșie câinii. Oh, wait. E film de ficțiune, deci în București nu e abundență de potăi jegoase.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (13)

E momentul să facem niște caracterizare de personaj. Gabi Ibănescu, recte femeie româncă standard, deja crăcită pentru un mafiot străin (Mads Mikkelsen, care nici măcar el nu are cum scoate ceva bun din dialogurile de rahat pe care le emite personajul lui), foarte dispusă să își dea tălpile după urechi și pentru Charlie. Sărmana e suferindă de maladia aia care le crăcește automat pe femeile nației când apare vreun purtător de penis de import în peisaj. În rest fată de treabă, cam grăsuță. Ți-e și greu să înțelegi ce-a văzut Marilyn Manson la ea. În momentele ei bune pare-a fi sora supraponderală a lui Kristen Stewart, dar numai din profil și numai într-o anumită lumină.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (14)MIDGETTTTTTTTT! ‘dat midget! Evident e doar de decor, deși nu e în grădină.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (15)Ăla roșcat din Harry Potter. Care este chinuit de-o erecție chimic-monstruoasă.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (16)Erecția roșcatului îi duce la un mafiot. Rivalul lu Madds: Til Schweiger. Situația se complică și nici erecția nu se rezolvă.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (17)Momentul pe care îl așteptam cu toții: Șimeil SalatăDEBoeuf din Transporters și-o ia. Moment de cinicizm maxim: ne uităm la un film american (de aproximativ serie B) în care un pulet american se duce într-o țară din Estul sălbatic și mafiot al Europei. Unde se îndrăgostește de o târâtură combinată cu un  mafiozo. Voi credeți că Charlie va MURI? Eu aș paria că nu, dar nu vă dau cu spoiler.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (18)

Chocke on Madds’ cocked gun, you worthless hollywood slut!

the-necessary-death-of-charlie-countryman (19)

Dragoș Mușat care era dacing homeless într-un clip a ajuns polițai. Ca dovadă că mobilitatea socială există în Românica.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (20) Și gen The Watery Gates of Bucharest Hell. Care n-am habar dacă există au ba. Dacă există sunt pe la periferie.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (21)And THE END.

Verdict?
6 din zece corelații după cum urmează: două puncte pentru imagine, două pentru Mikkelsen, un punct pentru abuzurile asupra puletului iritant din Transformers și un punct pentru umor (fie el voluntar au ba, eu m-am râs). Și da, mai pun două postere pentru că arată bine.

the-necessary-death-of-charlie-countryman (22)

the-necessary-death-of-charlie-countryman (2)

Trivia: În film joacă și băiatul lui Caramitru, dar n-aveți cum să vă dați seama de asta – e de fapăt fiică-sa din film în pozele de când era băiețandru…