Online: 9 filme de groază cu Crăciun

Cred că există filme de groază cu Crăciun fix ca mod al insensibililor la crăciunisme de-a lua la șuturi isteriile majorității iubitoare de Crăciun.

Nu știu câte filme de groază cu Crăciun există și câte sunt de fapt online. Eu le-am găsit pe astea 9 (7 lung-metraje și 2 scurtmetraje) pe youtube, încercând să dau de un film pe subiect pe care nu-mi aminteam dacă l-am văzut sau nu. Și mdap, nu-l văzusem. Vizionări plăcute.

Rare Exports

RareExports a fost inițial un scurtmetraj și de-abia ulterior lungmetraj. Pentru nordici e povestea lui Moș Nicolae mai mult decât povestea lui Moș Crăciun dar e oricum savuroasă. Vedeți și lung-metrajul dacă v-a scăpat. Aici aveți instructiunile.

 

Treevenge

Ah, Treevenge. Deja un clasic. Brazii de Crăciun încep să dea cu genocidul în zdrențele alea retarde care vor să le miroasă a brad în casă și care zic că așa e tradiția și că brazii de plastic nu sunt destul de buni pentru ei. Complet de acord și cu filmul ieftin și plin de gore și cu mesajul.

Santa Claus Conquers the Martians

Santa Claus Conquers the Martians este non-horror dar e renumit ca cel mai prost film de Crăciun posibil. Da, Moș Crăcilă chiar se duce pe Marte. În stilul celor mai brânzoase SF-uri 60-iste, americane și familiste. Eu unul nici să râd n-am putut. E sofocant de cretin și nimic mai mult.

Le Pere Noel est une Ordure

Le Pere Noel est une Ordure cică ar fi un fel de Bad Santa, dar franțuz și evident eu țin minte că am râs serios. E cumva ca La Cage aux Folles că după piesă de teatru provine. Doar că este mult mai negru din umor. ȘI dintr-un incident care se soldează cu hoituri și hăcuiri. Din păcate versiunea asta este fără subtitluri, deci seulement pour les francophones.

Silent Night, Bloody Night

Silent Night, Bloody Night este de fapt și de drept unul dintre primele slashere. Și un fest de post-scriptum pentru niște vedete și vedeți de-ai lui Andy Warhol. Ce se întâmplă nu are extrem de multe de-a face cu Crăciunul dar merită văzut pentru că are niște atmosferă și atmosfere.

Black Christmas

Black Christmas, cel mai valabil filme de pe lista asta este extrem de fucked up și foarte frustrant. Un tip hăcuiește gagici dintr-o fraternity și nimeni nu poate să-l prindă. Deși e cu ele în casă și adună hoituri în mansardă. Super distribuție. Merită văzut si remake-ul, care nu-I deloc răau dar cu cam altceva ca poveste și mize.

Christmas Evil

Christmas Evil de fapt nici nu cred că l-am văzut și de la el a pornit toată lista asta. Adică am dat peste un VHS cu filmul ăsta și am început să investighez și m-am trezit că verific ce filme de groază de Crăciun am văzut și ce filme n-am văzut. Oricum acuma îl văd și eu. Este despre cum puști o ia razna rău pentru că l-a văzut pe Moșu dând cu limba în veverița udă a lu mă-sa. Cum o razna? Păi se apucă de făcut liste cu plozi cuminți și puradei necuviincioși. Cam ce face Moș Crăciun doar că plus niște crime.

Jack Frost

Jack Frost este ca Child’s Play, doar că în loc de păpușa Chucky spiritrul unui criminal în serie se transferă într-un om de zăpadă. E cult-classic și e camp și e malevolent și e fix o piesă de mare rezistență. Nu-l confundați cu comedia aia tembelă cu Michael Keaton.

Santa’s Slay

Santa’s Slay este o comedie neagră. Nu chiar fabuloasă din câte-mi aduc eu aminte, dar Bill Goldberg o exterminează pe Fran Drescher, deci filmul merită văzut chiar și fix pentru asta. Pe repeat secvența. Dacă stau bine să mă gândesc, n-ar fi o idee rea să-l revăd.

plus BONUS o poveste trista cu un pinguin alcoolic

treevenge

treevenge

pere-noel-est-une-ordure

pere-noel-est-une-ordure

Treevenge

Treevenge

Rare Exports

Rare Exports

silent night bloody night

silent night bloody night

santa clause conquers the martians

santa clause conquers the martians

Black christmas aka Silent Night Evil Night

Black christmas aka Silent Night Evil Night

Silent-Night-Bloody-Night-cover

Silent-Night-Bloody-Night-cover