Oscar 2014: cântecele

Nu ascultasem care sunt piesele nominalizate la categoria de cântecele a Oscarurilor 2014. Am făcut-o și regret. Amarnic. Muzical, olfactiv, spiritual și intelectual sunt nule. Mai puțin unu.

Happy – Pharrell Williams (Despicable Me 2)

Cea mai feelgood și cea mai celebră dintre piese. În mod trist singura alegere valabilă muzical. Pharrell Williams cântă  Happy care e chiar foarte bine calibrat optimistă. Deh, Pharrell știe. Eu prefer totuși clipul ăsta. E cu miez.

Let It Go – Kristen Anderson-Lopez and Robert Lopez (Frozen)

Auăleoa, argh. #killitwithfire. Sensibiloșenie din aia super-expirată și grețoasă. Voce bună, dar la lăbăreli din astea mucilaginos-înălțătoare eu am alergie. V-am zis că Disney au distrus Pixar doar ca să poată căcăni prințesele lor din nou cântecele scat pe gurițele lor de prințese, da? Ca în vremurile bune ale siropurilor expirate, FFS.

The MOON Song – Karen O & Spike Jonze & Scarlett Johansson (Her)

Să hipsterizăm cât mai hispteric. Ah, și muzica să fie cât mai comună. De efect (mai ales pentru un film de dragoste), dar  deloc strălucită. Faux-classy și destul de lubrică. Nu-i nici rău dar nici bine. Original în mod cert it ain’t.

Ordinary Love – U2 (Mandela: Long walk to Freedom)

Asta este o piesă extrem de ordinară. Un U2 de pus la colecție pentru fani și încă un motiv de heităreală pentru mine și alții ca mine care nu tolerează U2 și tot ce înseamnă ei (muzică blenoraginoasă, mai exact). Mi-e și greu să-mi dau seama ce e mai detestabil: U2-ul ăsta flasc și putred sau disney-ul îmbălsămat cu plastic suav.

În concluziune, la Oscar 2014 nominalizările pentru cântec original sunt nasoale. Cu excepția lui Happy, nu avem de-a face cu piese bune, ci cu o mediocritate (Her) plus două ocluzii intestinale (Frozen & Mandela).