Play it, Boogie Woogie: INDEED

Play it, Boogie Woogie este un film japonez de dragoste, tentative de suicid și curveală împleticită cu personaje antipatice de zici că-i mare film francez de art et amour.

Pentru Play it, Boogie Woogie aveam cu totul și cu totul alte așteptări: ar fi fost optim să fie un  pinku eiga. Da am dat de un multi-some amoros în cheie dramatică cu resorturi și rezonuri și personaje antipatice dar suficient de credibile cât să fie WOW. Practic un film francais din epoca de aur și glorii (70s) a dramoletelor de amor futai moarte și mizerii cu doo picioare care le fac pe toate.

Și miezu este amor defect între 3 defecți. Domnu care vrea să se sinucidă aruncându-se cu Mustangu și cu o femeie pe locu din stânga (că ăștia conduc ca oligofrenii pe partea greșită a drumului) de pe niște stânci. Liceanca care-i varză la căpuț, are o tonă de pisici (pe care într-un moment de depresie și mai mare le înlocuiește cu multe baloane – cat de fuckin murakami faza) și face scheme din alea de zdrențucă care odat ce-a dat de doo pule înțelege că e de fapt o notă de subsol în viețile ălora. Al treilea e un smardoi și atât și pare cel mai sănătos la cap din toată combinația. El este smardoiu de calibru mic care s-a îndrăgostit de o zdrențucă lăbărțată de un domn generos. Vorba vine, că ăla nu dă doo parale pe ea.

De regizat l-a regizat tipu de-a făcut Lady Snowblood,  Toshiya Fujita care mă jur că-i mult mai interesant decât multe glorii ale cinema-ului nipon. De filmat l-a filmat impecabil un nene cu multe pinku E la activ. Spre deosebire de majoritatea dramelor de amor Play it, Boogie Woogie funcționează în primu rând vizual. O incursiune episodică ghidată vizual în intimitățile unor oameni cu atâta tulburelu la căpuțuri încât efectiv scenariu ăsta se impunea făcut fix așea: scenografie brici (cu fler de detalii), cromatici alese de impact maximal, cadre d-alea des perfecte și individual da și ca părți din niște secvențe atent calibrate și personaje reci, tulburate dar opace, cu gestică reținută și acțiuni izbite.

Accidental se bifează și multe din chestiile iconice și miensută japoneze. Efectiv numai dacă apărea Gojira filmul ăsta putea fi un compendiu mai exhaustiv de personaje și  kinkuri, absurd milimetric camuflat și dureri tânjiri și istericale confuze panoramate de pe dolly.

LOOVED IT.