Premiere de weekend: 2 filme de Oscar

Nu știu câți au chef de ieșit din casă pe vremea asta, dar iaca au ajuns încă două filme de Oscar pe la cinema. Și 3 filme ceva mai interesante.

Uite așa. Încet – încet mai apar și pe la cinemau filme de Oscar. La luni distanță după ce-au umplut torrenții, dar deh sistemul de distribuție operează cum nu știe el mai bine. Avem și un plus de film premiat la Cannes. Și un film SF pe care chiar l-aș vedea.

Boyhood – film de Oscar

Boyhood este un film teribil de simpatizabil, foarte agreabil, care punctează maxim din conceptul de filmare (episoade filmate cu respectarea timpilor scurși între ele și în viața reală, nu doar pe film) și care este totuși insignifiant și scenaristic și vizual. O copilărie oarecare a unui puști și-a familiei lui. Totul pe fundalul texan al diferitor orașe de prin cel mai yabba-dabba-doo stat al Americii. Onest, chiar inconcevabil de onest pentru un film american Boyhood face rahatul brici și punctează din detalii: tehnologia și relația noastră cu ea este portretizată incidental, dar foarte just.

Am scris mai pe larg despre el acilea

Le Meraviglie – film de Cannes

Ăsta l-am văzut în deschidere la Anonimul. Neinteresant, mult prea pășunist și cumva degeaba. Măcar e Monica Bellucci în el. Dar e prea puțin. Ce vrea Alice Rohrwacher să facă s-a mai făcut și răsfăcut. Undeva între Reality-ul lui Garrone și Pivellina. Un film despre o familie de apicultori săraci care trăiesc natural și curat și se intersectează cu un show TV grotesc care cică ar lăuda tocmai genul ăla de viață italiană simplă autentică și sublimă.

Whiplash – film de Oscar

Din filmul ăsta mie nu mi-au plăcut decât  actorii. Nici regia (ANOSTĂ) nici scenariul (cu multe locuri comune și un final ipocrit) nici personajele așa cum sunt ele scrise (șabloane) nu m-au impresionat cu NIMIC. Bașca reacția mea de silă maximală apropos de jazz. A zis-o Gorzo cel mai bine, că e prea sadic și fascist ca să fie credibil ca film despre artiști sau despre muzică.

SpongeBob Squarenpants 2

Ok, chiar aș fi avut chef de așa ceva, dar în niciun caz pe vremea asta. Adaptarea după un serial care și-a trăit traiul și și-a mâncat mălaiul de multicel pare-a fi scornită ca să dea cu revamp la franciză. Chestie care-mi inspiră dubii, dar m-am hăhăit la trailere.

Jupiter Ascending

E SF? E de Wachowski Bros? E cu Mila Kun(t)is? este. Deci da, vreau să-l văd. So far pînă și cel mai de căcat film al ăstora (Speer Racer) a fost mult mai putin plicticos decât majoritatea filmelor americane din anii respectivi. La un moment dat văzusem și-un trailer care părea ok. deci Da.

Ca să recapitulăm: pentru ființe sensibile se cere văzut Boyhood. Pentru mine există un singur interes sincer, recte Jupiter Ascending.

Whiplash-International-Poster

Whiplash-International-Poster

the_spongebob_squarepants_movie_2004

the_spongebob_squarepants_movie_2004

boyhood poster (

boyhood poster (

le meraviglie poster

le meraviglie poster

jupiter ascending

jupiter ascending